"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Yaşamımızdaki anti sosyallik

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski27-08-06, 01:21  #1
sude
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Yaşamımızdaki anti sosyallik

Hayatın akışına o kadar kendimizi kaptırmışız ki bazen çevremizde olan bitenin farkında olmuyoruz.Sosyal hayat diye birşey kalmıyor yaşamımızda.Sizce bu sadece insanların yaşan kavgasındanmı ileri geliyor?
sude is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-08-06, 16:25  #2
Horozigo

Horozigo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Alıntı:
Sayın sude şöyle demiş:

Hayatın akışına o kadar kendimizi kaptırmışız ki bazen çevremizde olan bitenin farkında olmuyoruz.Sosyal hayat diye birşey kalmıyor yaşamımızda.Sizce bu sadece insanların yaşan kavgasındanmı ileri geliyor?
Ben bu konuda kendımı boyle hıssetmıyorum. Ben sosyal hayatımı ıs hayatımı her turlu yasantımı duzgun bır sekılde ılerletebılıyorum. Ve bu cokta zor degıl.

Sevdıklerıne onları sevdıgını hıssettırdıgın surece senden kopmazlar ve onlardan uzak kalsan bıle senı unutmazlar her zaman elını uzattıgında elını tutarlar senın mesgul oldugunu anlayısla karsılarlar.

Yanı asla asosyal olmazsın..

Saygılarımla....
Eski28-08-06, 23:16  #3
sude
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Aug 2006

İnasanlar acaba aybaşını nasıl getireceğim diye düşünürken nasıl sosyal bir hayatlarının olmasını bekliyebiliriz ki ! Ben sosyal olmak derken sadece iş arkadaşlarımızla görüşmekten yada sevdiklerimize zaman ayırmaktan bahsetmiyorum. Bunlar yaşamamımızı sürdürmemiz için gerekli olan şeyler.Pek tabiki hayatta tek başına yaşamıyoruz. Ama ne varki olağan yaşamımızdan başka neler yapabiliyoruz.Kendimiz için ne kadar özel zaman ayırabiliyoruz.
sude is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-08-06, 15:12  #4
Horozigo

Horozigo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Kendımıze cok zaman ayıramasak bıle kendımıze ayırdıgımız vakıtlerı televızyon izlemek yerine sevdigimiz bir aktivite yapmakla gecırmek bıze yeterlidir. Bir sokaga cıkıp ıkı dakka gezmek yada evcil hayvanımızla vakit gecırmek cocuklarımızı sevmek yeterli degil midir. Yeterlidir. bence...
Eski09-11-07, 16:49  #5
explosive1
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Nov 2007

hayat hiçbir zaman tek bir hedef tek bir olay veya aktivite değlidir.bazı insanlar kendilerini çok ihmal ettiklerini düşünürler.hayatın durmaksızın akışı içerisinde o hep yapmak istedikleri şeyleri düşünür ve bir karara varırlar.Mesela "kendime daha fazla zaman ayıracağım", haftada bir tiyatroya, sinemaya gideceğim", yada "ayda bir sergi gezeceğim" gibi.bir süre bunları yaparlar da.ancak sonra birden bişeyler değişir ve bu yaptıklarından yavasa yavas uzaklaşırlar ve bir de bakmışsınız ki tekrar o eski yakındıkları düzene geri dönmüşler.Peki olan şey ne? Neden kafalarında kurdukları dünyaya yasamları ayak uyduramaz? zira bu aktiviteleri hayatlarının o anında bir hedef haline getirmişlerdir de farkında değillerdir.Bunların da hayatın bir parcası olduğunu, yasamın bir bütün olduğunu, bunun içinde sosyal aktiviteteler, aile ile ilişkiler, çevre ile ilişkiler ve daha bir çok şey olduğunu bir an unutmuşlardır.Bir insan gercekten ihtiyac duyduğu bu ihtiyacı benliğinde hissettiği şeyleri yasamında kalıcı hale getirebilir.Sonuç olarak yasamın bir bütün olduğunu tek bir şeye odaklanmanın bir fayda sağlamayacağını söylemek isterim.dengeli olmak güzel şey
explosive1 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 03:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)