"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Lübnan Hizbullah'ın İki Yüzlülüğü ve Korkaklığı...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski28-08-06, 11:08  #1
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Balıkçı Filozof'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Lübnan Hizbullah'ın İki Yüzlülüğü ve Korkaklığı...

Aşağıdaki haberi sabah NTV radyoda dinledim. Şoke oldum...

"Hizbullah lideri Nasrallah, iki İsrailli’nin esir alınmasının yaşanan büyüklükte bir savaşa yol açacağını yüzde 1 bile düşünmediklerini söyleyerek, “Şimdi bana “Bugün 11 Temmuz olsa ve esir almanın bu tür bir savaşa yol açma ihtimali yüzde 1 olsa yine esir alın emrini verir miydiniz” diye sorsanız kesinlikle hayır derim. İnsani, güvenlik. Askeri ve siyasi nedenlerle kesinlikle karşı çıkardım” dedi."
kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/383480.asp

Lütfen yukarıdaki linki açıp okuyun ve dehşete düşün.

1000'den fazla Lübnanlı ölecek, savaş günlerinde sen İsrail'e ölüm çığlıkları atacaksın, sonra da ''böyle olacağını bilseydim yapmazdım' diyeceksin....

Basit argümanlarla savunma yapmak pek adetim değildir ama bu defa yapacağım.

Hiç bir sol kadanslı devrimci silahlı güç, önderi olmak istediği halka zarar geleceğini düşündüğü hemen hiç bir eyleme girişmez, girişmedi. Girişse bile o zararı minuma indirecek güce sahip olduklarını düşünürse girer.
(Not: burada dile getirdiğim silahlı eylem tarzı , tamamen karşı olduğum kör terör değildir.Bizzat silahlı güç olarak, karşı olduğu düşünülen silahlı güç ile girişilen çatışma tarzıdır.)

Bu güne kadar, dünyanın hiç bir yerinde sol bir güç kendisini koruma adına, önderi olmak istediği kitleyi, halkı öne sürüp, siper yapmamıştır.

Hizbullah eğer Nasrrallah'ın dile getirdiği gibi davrandıysa, ki öyle, korkaktır, iki yüzlüdür, ...

Bu korunmak için çocuğu siper almakla aynı değerdedir.

Madem yemiyordu, madem karşı koyamayacaktın, neden 1000 insanın ölümüne yol açtın be insafsız. Şehit oldular, yutturmacasını nasıl söylebiliyorsun? Ahirette , ölen insanlar senin yakana yapışmaz mı..
be acımasız....

Forum kuralları olmasa daha fazlasını söyleceğim, Çünkü hak ediyorlar.

BF...
Eski28-08-06, 11:54  #2
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Bilakis olgun bir devlet adamı tavrı görüyorum ben bu konuşmada...

Bakın karşımızda bir devlet adamı bile yok birçoklarınca bir terör örgütü lideri!

Ancak lider bu şekilde olmalıdır.

Kabadayılıkla ne bir parti ne bir ülke yönetilir.

Savaşın bu kadar şekilleneceğini ve birçok sivilin öldürülme bahanesi yapılacağını bilseydim ben bu eylemi onaylamazdım sözünde ben onurlu bir lideri görüyorum...

bizim liderlerde böylesine bir özeleştiri yok..

Gerçek iki yüzlülük ve korkaklıkta budur.!

Halkın onuru ve gururu olur devletin veya herhangi bir hareketin değil.

Sn nasrallahı tebrik ediyorum bu gerçekçi ve lidere yakışır taVRI için.
phidas is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-08-06, 13:15  #3
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın kanaat şöyle demiş:

Bilakis olgun bir devlet adamı tavrı görüyorum ben bu konuşmada...

Bakın karşımızda bir devlet adamı bile yok birçoklarınca bir terör örgütü lideri!

Ancak lider bu şekilde olmalıdır.

Kabadayılıkla ne bir parti ne bir ülke yönetilir.

Savaşın bu kadar şekilleneceğini ve birçok sivilin öldürülme bahanesi yapılacağını bilseydim ben bu eylemi onaylamazdım sözünde ben onurlu bir lideri görüyorum...

bizim liderlerde böylesine bir özeleştiri yok..

Gerçek iki yüzlülük ve korkaklıkta budur.!

Halkın onuru ve gururu olur devletin veya herhangi bir hareketin değil.

Sn nasrallahı tebrik ediyorum bu gerçekçi ve lidere yakışır taVRI için.
İsrail bangır bangır karşılık vereceğim diyordu,
İsrail;
Filistine saldırırken; Gazze'yi sürekli bombalarken; Suriye'yi - İran'ı Lübanan'daki Hizbullah'ı desteklememesi konusunda sürekli uyarırken; kültür olarak bir Yahudi olduğunda tüm parçalarının kesinlikle bulunması gerektiğini düşünen bir kültür varken;

İsrail'in bu kadar büyük saldıracağını bilmiyorduk demek

a) Ya bulunduğu coğrafyadaki konjüktürlere karşı tam bir körlüktür,
b) Yada büyük bir yalancılıktır.

İnsana 'ahiret var' diyerek zerre değer vermeyen bir anlayıştan medet ummak ise zaaflıktır, ayıptır.

Buna lider denmez, korkak denir. Kendisini sağlama almak için sivil inaları ateşin önüne atmak korkalıktır.

Daha öncede verdim. Bir fiil çatışmada ölen Hizbullah gerillası sayısı 100-300 arası değişiyor. Ama eline silah dahi almadan ölen insan sayısı 1000.

Bu nasıl mantıkdır.
1- Paris Komünün'de Komüncü İşçiler Fransız_Alman ordusunun Paris'e girmesini kesinleştiridğinde önce Paris'i boşaltmış ve mümkün olan en fazla çatışacak kişileri cepheye sürmüştür.

2- Madrid'de Uluslararasu Tugay ( diğer adıyla 5. Alay) sivilleri geri planda tutup Madrid'i savunmuşlardır.

3- 2. Emperyalist Paylaşım Savaşında Moskova savunması öncesi şehirdeki tüm çocuklar Rusya'nın içerline gönderilmiştir.

4- Kızıldere'de Hüsayinler, Mahirler rehin aldıkları Amerikalıları evin içinde 'güvenli'yere sokup, ondanb sonra çatışmışlardır.

5- Gazi'de devrimciler önce barikat arkasını güvenliğe almış, öncelikle ve özellikle kendileri barikatın önünde yer almıştır,

6- 2 Aralık 2001 cezaevleri operasyonunda tutsaklar ölüm oruçusu olan diğer tutsakları önce 'güvenli' yere almışlar ve sonra karşı koymuşlardır.

7- EZLN hemen hiç bir eyleminde kendilerini desteklese dahi sivillere zarar gelebilecek hiç bi reyleme girişmemişlerdir.

8-)...... daha sayayım mı?

Ama Hizbullah Allah adına, şehit oldular adına, en başta silahsız ve savunmasız sivlleri İsrail kurşunları önüne atmış, şimdi de esir değiştokuşu başlatmıştır.

Bu savaşta ölen tüm sivilleri İsrail değil, Hizbullah öldürmüştür.

Savaşta arsızca, hayasızca elinde hiç bir savunma aracı olmadan, insanları kendilerine sığınma şansı, fırsatı, örgütlenme fırsatı vermeden savaş açmak nereden bakılırsa bakılsın kim yaparsa yapsın ( belki bu kelime silinecek, belki moderatör olarak tarafsızlığıma yakışmayacak, belki bana diğer admin ve moderatörler çok kızacak ama tepkimi ancak bu şekilde verebiliyorum) (...)

Dünyanın Muradı Dünyada Cennet......
PİR SULTAN ABDAL

BF...

melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-08-06 13:45 .
Balıkçı Filozof is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-08-06, 13:34  #4
cibran
Onay bekleyen
Yazar Adayı

cibran'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın Balıkçı Filozof şöyle demiş:

İsrail;
Filistine saldırırken; Gazze'yi sürekli bombalarken; Suriye'yi - İran'ı Lübanan'daki Hizbullah'ı desteklememesi konusunda sürekli uyarırken; kültür olarak bir Yahudi olduğunda tüm parçalarının kesinlikle bulunması gerektiğini düşünen bir kültür varken;

İnsana 'ahiret var' diyerek zerre değer vermeyen bir anlayıştan medet ummak ise zaaflıktır, ayıptır.

Buna lider denmez, korkak denir. Kendisini sağlama almak için sivil inaları ateşin önüne atmak korkalıktır.

Daha öncede verdim. Bir fiil çatışmada ölen Hizbullah gerillası sayısı 100-300 arası değişiyor. Ama eline silah dahi almadan ölen insan sayısı 1000.

Bu nasıl mantıkdır.
1- Paris Komünün'de Komüncü İşçiler Fransız_Alman ordusunun Paris'e girmesini kesinleştiridğinde önce Paris'i boşaltmış ve mümkün olan en fazla çatışacak kişileri cepheye sürmüştür.

2- Madrid'de Uluslararasu Tugay ( diğer adıyla 5. Alay) sivilleri geri planda tutup Madrid'i savunmuşlardır.

3- 2. Emperyalist Paylaşım Savaşında Moskova savunması öncesi şehirdeki tüm çocuklar Rusya'nın içerline gönderilmiştir.

4- Kızıldere'de Hüsayinler, Mahirler rehin aldıkları Amerikalıları evin içinde 'güvenli'yere sokup, ondanb sonra çatışmışlardır.

5- Gazi'de devrimciler önce barikat arkasını güvenliğe almış, öncelikle ve özellikle kendileri barikatın önünde yer almıştır,

6- 2 Aralık 2001 cezaevleri operasyonunda tutsaklar ölüm oruçusu olan diğer tutsakları önce 'güvenli' yere almışlar ve sonra karşı koymuşlardır.

7- EZLN hemen hiç bir eyleminde kendilerini desteklese dahi sivillere zarar gelebilecek hiç bi reyleme girişmemişlerdir.

Ama Hizbullah Allah adına, şehit oldular adına, en başta silahsız ve savunmasız sivlleri İsrail kurşunları önüne atmış, şimdi de esir değiştokuşu başlatmıştır.

Savaşta arsızca, hayasızca elinde hiç bir savunma aracı olmadan, insanları kendilerine sığınma şansı, fırsatı, örgütlenme fırsatı vermeden savaş açmak nereden bakılırsa bakılsın kim yaparsa yapsın ( belki bu kelime silinecek, belki moderatör olarak tarafsızlığıma yakışmayacak, belki bana diğer admin ve moderatörler çok kızacak ama tepkimi ancak bu şekilde verebiliyorum) şerefsizliktir.

PİR SULTAN ABDAL

BF...
Sayın BF,
Siz savaşı takip etmemişsiniz anlaşılan. İsrail ordusu karadan ne kadar ilerleyebildi? Kara harekatına giriştikleri için Genel Kurmay başkanı ve Başbakan Olmert şu anda kıyasıya eleştiriliyor. Hatta Genel Kurmay başkanı savaşı kendisi savaşta birçok stratejik hata yaptıklarını ve bu yüzden hiçbir fayda elde edemedikleri gibi bütün dünyanın de nefretini kazandıklarını söylüyor.

Kara savaşlarında kaç sivil ölmüş? Haberiniz var mı? Nerdeyse hiç. Ölen sivillerin hepsi uçaklardan atılan binlerce ton bombalarla öldüler. Böylesi bir savaşta Hizbullah'ın sivilleri nasıl korumasını umuyorsunuz? Milyonlarca lübnanlıyı hangi güvenli bölgeye götürmesini bekliyorsunuz?

Hizbullah liderinin özeleştiri yapmasını dahi korkaklık olarak nitelemeniz kusura bakmayın ama bu konudaki bilgisizliğinize veriyorum. Arşivleri tarar da gelişmeleri okursanız bu konudaki düşüncelerinizin de değişeceğini zannediyorum.

Çünkü iki askerin rehin alınması tamamen bir bahanedir. Yani Nasrallah'ın demek istediği açık aslında: "Keşke İsrail'in eline böyle bir koz vermeseydik."

Saygılar
cibran is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-08-06, 13:46  #5
phidas

phidas'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Balıkçı Filozof şöyle demiş:

İsrail;

Bu nasıl mantıkdır.

Savaşta arsızca, hayasızca elinde hiç bir savunma aracı olmadan, insanları kendilerine sığınma şansı, fırsatı, örgütlenme fırsatı vermeden savaş açmak nereden bakılırsa bakılsın kim yaparsa yapsın ( belki bu kelime silinecek, belki moderatör olarak tarafsızlığıma yakışmayacak, belki bana diğer admin ve moderatörler çok kızacak ama tepkimi ancak bu şekilde verebiliyorum) şerefsizliktir.

PİR SULTAN ABDAL

BF...
Hiç bilmediğimiz şeyler ya!

şimdi kalkıpta bana solcu terörizmin etik ölçülerinden dem vurmanızın sebebi

ya bilgisizlik yada propagandadır.

Tuncelide bilumum sol terör örgütleri yaptıkları eylemlerle halkın lübnandan

beter ambargo altında yaşamalarından tutun da birçok bölgenin ohal gibi zor şartlara kanalize olmasındandas herhalde bu örgütler sorumlu değiller.

Her patlatılan bombalar ile halk dahada baskı altında yaşamaya itilirken halkı korumak fikirleri nerden çıkmakta onuda nalamk mümkün değil.

Ben daha geçen tunceli örneğini verdim.

türkiyenin en güzel memleketi terör belasından fakru zaruret içerisinde.

Siz bir devrimci direniş diye bir inat tutturmuşsunuz.

Mantık basit. Devrimci uzlaşmaz.

Neden?

Uzlaşabilcek hiçbirşeyi yokta ondan.

İkide bir hamiyeti kutsallıkların ilkel afyonlarından dem vuranlar şimdi bizlere

yeni bir direniş ahlakı vermekteler.

Kutsal direniş.

uzlaşmaz.

sonuna kadar ölüm

sonuna kadar devrim.

şerefsizler. vs. ler ler ler

Tek bir doğru tesbitten bile yoksun.

mahirler vs ler korumuşlar da ...

Ondan öldüler.

Hem kaçır hem ölümüne yol aç ondan sonrada ahlaklı direnişçi ol.

Hizbullahın başarısını kıskanmayın

Çalışın sizinde olur.

siyasette onur başarıdır...

Pullamanın alemi yok!
Eski28-08-06, 13:58  #6
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Sayın Kanaat,

Sadece öyle olmaz, böyle olur; şu değil bu doğrudur deyip sloganvari sözler tekrarlayıp duruyorsunuz bu tip konularda. B_F bir takım örnekler vermiş ve iddaalarını bir takım temeller üstüne oturtmuş siz? Siz böyle böylesiniz, biz böyle böyleyiz.. Biz ne yapıyoruz burada? Sidik yarışımı? Fikir ve bilgi paylaşımı mı?
Eski28-08-06, 14:11  #7
phidas

phidas'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın artena şöyle demiş:

Sayın Kanaat,

Sadece öyle olmaz, böyle olur; şu değil bu doğrudur deyip sloganvari sözler tekrarlayıp duruyorsunuz bu tip konularda. B_F bir takım örnekler vermiş ve iddaalarını bir takım temeller üstüne oturtmuş siz? Siz böyle böylesiniz, biz böyle böyleyiz.. Biz ne yapıyoruz burada? Sidik yarışımı? Fikir ve bilgi paylaşımı mı?
Verdiği örneklerin geçerliliğini sorguluyorum.

Baksanıza kızıldere örneğini bile vermiş...

Bunun neresi doğru. Bu propagandadır sn artena.

Bunu sizde iyi biliyorsunuz ama nedense tepki vermiyorsunuz.

Geçerli olabilmesi için mahir çayan ların 3 mühendisi çatışma öncesi serbest bırakmaları gerekirdi.

Havanda su döğmeyelim lütfen.
Eski28-08-06, 14:14  #8
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın benkendim şöyle demiş:

Kara savaşlarında kaç sivil ölmüş? Haberiniz var mı? Nerdeyse hiç.

1- Pardon siz karadan ve havadan ölenler diye bir kategori mi sunuyorsunuz? Buna göre havadan ölmüş olmalası korunmayacakları mı anlamına geliyor?

Yani eğer 1000 kişi kara harekatı ile ölmüş olsaydı daha farklı mı olacaktı. Bu nasıl mantıktır.

Alıntı:
Sayın benkendim şöyle demiş:

Böylesi bir savaşta Hizbullah'ın sivilleri nasıl korumasını umuyorsunuz? Milyonlarca lübnanlıyı hangi güvenli bölgeye götürmesini bekliyorsunuz?
2- Hizbullah ciddi ve çok geniş bir örgütlemeye sahiptir. Eyleminin olası tüm sonuçlarını hesap ederek önderi olmak istediği kitleleleri hazırlaması siyasi sorumluluktur. Keyfiyet değil.

3- Bu savaşı oldukaç iyi takip ettim.
Forumda bu savaş ile ilgili 2 yazı yazdım ve tartışıldı.

bkz.
http://www.yaziyaz.com/forum/thread4404.html
http://www.yaziyaz.com/forum/thread4698.html

Ve savaşın bitmesinden 10-15 gün kadar önce İsrail'in iki askerin kaçırılmasını bahane ettiğini, amacının Lübnan'ın güneyi yani Hizbullah ile kendisi arasında uluslararası güç yerleştirmek istediği; bu istediği içinde Kana gibi bir çok katliama hiç çekinmeden girişeceğini; ve bu nedenle de özellikle kara savaşına zorunlu olmadıkça asla girmeye niyetleri olmadığını yazdım. Hepsi de yaşam tarafından doğrulandı.

Yaşamı okumak ciddi iştir. Dolduruşa gelmemek gerekir.

3- Şimdi siz bana Nasrallah'ın koz vermeseydik düşüncesini savunuyorsunuz. Hizbullah 1000'lerce civilin ölümüne sebep olarak kendince İsrail karşıtlığı için alan kazandık diye düşünüyor. Bu politika değil, insan kanından nemalanmaktır. Ayıptır...

4- İslamcı olması emperyalizme tam karşıt olduğu anlamına gelmez. İşine geldiği anda uzlaşır. 1000 sivil ölmüş heyhat, kendi adamlarını dışarı çıkarıyorlar mı, evet, demek ki tüm efelikleri bunaymış.

Daha öncede yazdım, çatışma olarak Hizbullah İsrail'e zor anlar yaşatmıştır. Ancak bu savaşın malubu da yine Hizbullah'tır

5- Sizler burada alkış tutarken bakalım ölen 1000'lerce sivilin ailesi, arkadaşları sizler gibi alkış tutacakmı. Bence Hizbullah bu açıklama ile kendi ipini çekmenin ilk ciddi adımını attı. Şu mesajı verdi. Sizler değil, benim gib düşüneneler öenmlidir. Sizler benim için piyaondan başka bir şey değilsiz.

Tarihe not düşün bunu.

BF...
Eski28-08-06, 14:20  #9
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Sn. kanaat yazdıklarımı anlamak istediğiniz gib okyorsunuz ve zerre kadar anlamıyorsunuz.

1- Ben yazdığın olaylar ile devrimci terör daha iyidiri savunmadım. İyi okuyun.

2- Yazdığım örnekler savaşta önderi olmak istediğiniz kitleleri korumak öncelikli görevdir. bunu göstermek istedim. Ve bu açık ve net ortadır. Lütfek yazılanı okuyun ve anlayın. Kafanızda görmek istediğinizi değil. Lütfen...

2- Kitleleleri öncelikli korumanın neden özellikle ve öncelikle neden devrimci cenah tarafından yapıldığınıda varın bir zahmet siz düşünün. İp ucu: İnsana değer vermek olmasın sakın.
Eski28-08-06, 14:29  #10
cevyil

Giriş Tarihi: Aug 2006

Sayın Balıkçı Filozof,
Sizin mantığınıza göre düşünürsek, aynı şeyi İsrail'de yapmıştır.
İsrail bu savaşta resmi rakamlara göre 200'e yakın asker kaybetti(Aslında daha fazladır). 10 Milyar dolara yakın zararı, 5000'den fazla yaralısı var.

Şu anda İsrail'e göç durma seviyesine gelmiştir.
Bütün Dünya'nın nefretini ve tepkilerini üzerlerine çekmişlerdir.

Yenilmez ünvanını kaybetmişlerdir. Önceki savaşlar İsrail-Arap savaşı diye nitelendirilirken, bu savaş sadece İsrail-Hizbullah savaşı olarak nitelendirilmiştir.

Kısacası başarısız olmuşlardır.

Şu anda da kendilerinin yapamadıklarını BM'e yaptırmak istemekteler.

Ayrıca sanılanın aksine Lübnan'daki halkın Hizbullah'a olan güveni daha da artmıştır. Lübnan medyasından ve oraya gidip gezen gazetecilerin yazılarından bunu kolayca görebiliyoruz.

Saygılarımla...

cevyil Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-08-06 14:33 .
cevyil is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı