|
|
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Hayatın anlamı nedir? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İlk neden, varlık, varlığın özü... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Hayatın anlamı nedir? Eski zamanların birinde bir adam hayatın anlamının ne olduğunu kendi kendine sormaya başlamış. Bulduğu hiçbir cevap ona yeterli gelmemiş ve başkalarına sormaya karar vermiş. Ama aldığı cevaplar da ona yetmemiş. Fakat mutlaka bir cevabı olmalı diyormuş.. Ve dolaşıp herkese bunu sormaya karar vermiş. Köy, kasaba, ülke dolaşmış bu arada zaman da durmuyor tabi ki. Tam umudunu yitirmişken bir köyde konuştuğu insanlar ona "Şu karşıda ki dağları görüyor musun, orada yaşlı bir bilge yaşar istersen ona git belki o sana aradığın cevabı verebilir." demişler. Çok zorlu bir yolculuk sonunda bilgenin yaşadığı eve ulaşmış adam. Kapıdan içeri girmiş ve bilgeye “Hayatın anlamının ne olduğunu" sormuş. Bilge "Sana bunun cevabını söylerim ama önce bir sınavdan geçmen gerekiyor" demiş. Adam kabul etmiş. Bilge adamın eline bir çay kaşığı vermiş ve içine de silme bir şekilde zeytinyağ doldurmuş. "Şimdi çık ve bahçede bir tur at tekrar buraya gel. Yalnız dikkat et kaşıktaki zeytinyağ eksilmesin, eğer bir damla eksilirse kaybedersin." Adam gözü çay kaşığında bahçeyi turlayıp gelmiş. Bilge bakmış "Evet" demiş "Kaşıkta yağ eksilmemiş, peki bahçe nasıldı?" Adam şaşkın. "Ama" demiş "Ben kaşıktan başka bir yere bakmadım ki." "Şimdi tekrar bahçeyi dolaşıyorsun kaşık yine elinde olacak ama bahçeyi inceleyip gel" demiş Bilge. Adam tekrar bahçeye çıkmış gördüğü güzellikler büyülemiş muhteşem bir bahçedeymiş çünkü. Geri geldiğinde bilge, adama bahçe nasıldı diye sormuş. Adam gördüğü güzellikler karşısında büyülendiğini anlatmış. Bilge gülümsemiş, ama kaşıkta hiç yağ kalmamış demiş ve eklemiş: "Hayat senin bakışınla anlam kazanır ya sadece bir noktayı görürsün hayatın akıp gider sen farkına varmazsın. Ya da görebileceğin tüm güzelliklerin tam ortasında hayatı yaşarsın akıp giden zamanın anlam kazanır." "Hayatının anlamı senin bakışlarında gizli" Kitap Tozu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-01-07 23:36 . |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006
| teşekkürler arkadaşım |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| vaaay etkileyici bir hikaye... Ozaman hayatın anlamı tamamiyle görselliktir. Koşmaktır.. bu görselliği popilistlikten kurtulup tamamiyle gerçek yaşamak.. __________________
"hepimiz yaratıcının kendisi değilmiyiz?" |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| "Hayatın anlamı" başlıbaşına göreceli bir kavram... Nasıl "algılarsan", o şekilde "yaşarsın". Hayatı ziyan etmeyecek şekilde düşünmek, düşünmeyi tamamen bırakmayacak şekilde yaşamak. Bu bile benim bakış açım işte. Herkes farklı bakıyor hayata. Herkes kendine göre bakıyor. Belki de bazen aramak yerine yaşamak gerek. Zamanın gidişiyle tükenen hayat çok değerli çünkü... (Teşekkürler Sn Kitaptozu) __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| istediğin hayatı yaşamaktır hayatın anlamıdır. istediğin insan olabilmek, istediğin yerde istediğin şekilde olabilmek.. Tabii bana göre.. __________________
ILIK VE SAKİN OLMALI TIPKI MEVLANA GİBİ... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Dünya
| Kitaptozu; Eline sağlık,ben okuyunca etkilendim doğrusu,sonra biraz da güldüm,hani vardır ya etrafımızda bazı insanlar,hayatın anlamını arıyorum diye dolaşan,onlara okumalı diye düşündüm.Birde merak ettim sen arayanlardan mısın,yoksa bulanlardan mı?Özel değilse yazmak istersen tabi. Sevgiler. |
|
| #7 | ||
Guest Mesajlar: n/a
| Alıntı:
Ben hayatın amacını uzun bir süre aradım, bu konu üzerinde derin derin düşündüm. Hayatın amacını bulduğumu sanıyorum, yaşamın sırları hala önemini korusa da, bu soruları kendime göre cevapladım. | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Dünya
| Kitaptozu; Yanıtın için teşekkür ederim,demek istediğim şu,böyle bir öyküyü böyle bir başlık altında görünce bende öyle tahmin etmiştim. Sevgiler. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| haatın anlamı tek bişeydir diyemeyiz hergüne göre anlamı farklılaşır üzgünken anlamını yitirir mutluyken anlam kazanır...öyle bişey işte |
|
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| İlgi alanıma giren bir konuydu. Konu başlığını görünce birşeyler yazmak istedim. Sayfaya girip hikayeyi okuyunca......Söylemek istediklerimin yazıldığını gördüm....Mükemmeldi. Yazı için oy verdim, ve bir şeyler yazmaktan vazgeçtim. Teşekkürler Sayın Kitaptozu. Kütüphanenizin tozunu bir alın! Bakarsınız başka hikayeler de düşer! Tekrar teşekkürler. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|