| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Problem nerede ??? Türkiye, neden hem diniyle hem de demokrasiyle barışık yaşayan 'model ülke' olmasın? Problem nerede? Dinde mi, dini anlayışlarda mı? Çözüm için 'dinde reform' mu yapılmalı? |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sayın danette bu dini gönderen biz değiliz, dolayısıyla dinde reform hakkına da sahip değiliz. Düzelmesi gereken insanlardır. Ne yaparsanız yapın, insan özümsemiyorsa nafile, kimsenin kafasına zorla enjekte edemezsiniz. Saygılarımla... __________________
“Ya öğrenen ol, ya öğreten ol, ya da dinleyen ol: Sakın dördüncüsü olma, helak olursun!” Hz.MUHAMMED(SAV) |
| #3 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Batıdaki anlamıyla reforma ihtiyaç yoktur ve yapılamaz da. iniyle barışık bir toplum olduktan sonra zaten görülecektir ki demokrasi toplumun ihtiyaçlarını karşılamada çok yetersizdir. Saygılar |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Alıntı:
Dinde reform yaparak sorunlar çözülemez; insanlarda eğitim, bilgi ve bilinç reformuyla sorunlar çözülebilir. __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. Kitap Tozu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-03-07 17:58 . | |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Bence sorun eğitimde. Eğitim sistemimizin gerçekten yetersiz olduğunu düşünüyorum. Toplumumuzun büyük bir kesimi lise mezunu yada daha aşağısı. Tamam herkes üneviriste okusun demiyorum ama 8 yıllık eğitimin daha verimli olabilcek bir şekle sokulması gerektiğini düşünüyorum.Tabi bundan önce sağlık ve işsizlik sorunları çözülmeli.Böylece toplum daha geniş ve daha derin düşüncelere ve fikirlere sahip olabilirler bu da topluma demokrasiyi getirir yada. Ayrıca demokrasiyle dinin bir arada götürülmesi de pekte mümkün gibi görünmüyor çünkü dinde özellikle islamda demokrasiye rastlamak mümkün değil.Her ne kadar da savunulsa her ne kadar moderneştrilikmek istensede temelinde gericilik yatar. Saygılar.... __________________
Zamanı Gelmiş Bir Fikrin Önünde Hiçbir Güç Duramaz... |
| #6 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Evet aslına bakarsanız bu mümkün.Başörtüsü yani rejimin türban diye adlandırdığı sorunu ortadan kaldırmak ve demokratikleşmek adına kurandaki örtünme emirlerini silebiliriz.Yada zekeriya beyaz ve yasar nuri gibilerini çoğaltıp bu ayetleri sapıttırabiliriz. Kuranın yalnızca ve yalnızca oruc ve namazdan oluşucak sekilde yeniden hazırlatabilir,islamı bu şekilde türk milletine sunabiliriz.Hatta ve hatta namazı zekeriya beyazın dediği gibi 3 vakite indirir insanlar için daha kolay hale getirebiliriz. Kuranda şeri hükümleri içeren bütün ayetleri siler yerine andersondan masallar ekleyebiliriz.Ne bileyim bunun gibi işler ile reform a giderek demokratikleşme yolunda çok büyük bir adım atmış oluruz. Tabi bu günleri kaç kişi hayatta kalırda görür orası meçhul. | |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
| |
| #8 | ||
| Alıntı:
Din adamları sınıfının dini yorumları mutlak değildir. İnsanlar İncilden kendi anladıklarıyla ibadet edebilirler.Katolik kilisesi,Hayır bizim İncil yorumumuz tek, genel geçer bir yorumdur diyordu. Bu bir dogmadır. İslamda bu açıdan da bir sorun yoktur. Kuran yorumu için iki şart vardır: ilki, asla uygun olmalı; ikincisi, belli bir usul içinde yapılmalı.İslamda yorumu yapanlar alimlerdir, ama bunlar kutsal değillerdir.Alimlerin bilgilerinde mutlak kesinlik yoktur.Katolik kilisesinde papa tanrı adına konuşur, dolayısıyla dini dogmayı değiştirme hakkına sahiptirr... | |
| #9 | ||
| Alıntı:
| |
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Sn danette siz sanırım ciddiye almışsınız Son cümlemi iyi analiz edin!!! | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|