| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
YazıYaz Kitap Kampanyası olsa.. Nasıl olurdu??/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| Aramızda eğitim ve öğretim olanakları türkiye ortalamasının altında bir veya birkaç okul belirlesek ve bu okullarla temasa geçtikten sonra adreslerini siteden yayımlasak ve isteyen istediği kadar kitap gönderse bu okullara, kısacası böyle veya buna benzer bir yardım faaliyeti düzenlesek nasıl olur?? ne düşünüyorsunuz bu konuda?? __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
| #2 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Site'nin amacının dışına çıkmasını uygun bulmuyorum. |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Çok İyi Olur Çok iyi olur derim. Böylece Türkiyede eğitim seviyesi altlarda olan okullara bir yardımımız olur, elimizden geldiğince bir şeyler yapabiliriz, okumak için çırpınan fakirlere de kitap gönderebiliriz. Forumun kendine yeni amaçlar yaratması çok güzel! Ancak bu kampanyanın yürütülebileceği konusunda ciddi şühelerim var. __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. |
| #4 | |
Onay bekleyen
| Gazetelere çıkar, reklam olur, ayağa düşeriz. Bu da forumun geleceği için iyi olmaz. Hem de hiçbir yönden. Çekincem o. Yoksa böyle bir kampanayaya karşı değilim. Email grubu oluşturarak da böyle güzel bir işi yaparsınız. |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Ayağa Düşmek Alıntı:
| #6 | |
| gazetelere çıkmak mı?? ![]() __________________
| #7 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
| Bu tür organizasyonları gerçekleştiren pek çok kuruluş bulunmakta, Yazıyaz olarak çok büyük bir yardım potansiyeline sahip olmadığımızı da kabul etmemiz gerek. Dolayısıyla öneri düşünce olarak güzel ancak uygulanabilir değil. Uygulanmasının gerekliliği de tartışılır. Benzer bir öneriyi daha önce sanırım antiC isimli bir arkadaşımız da yapmıştı. |
| #8 | |
Onay bekleyen
| Ben bir öğretmen olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Öğrenciler kitapsızlıktan okumuyor değil. Fakir bir köy okulu bulup bu okula yüzlerce kitap göndersek yine de okumayacaklar. Bunca yıldır kitap okumanın faydalarını anlatırım (anlatırız). Kütüphanecilik kolu da az çok çalışmalar yapar her okulda. Ama şimdiye kadar "Hocam kitap okumak istiyorum ama kitabım yok, param yok" diyene rastlamadım. Ne şehirde ne köyde. Okullara kitap göndermekten başka çözümler bulmak gerek. Son iki yıldır bütün devlet dairelerinde herkesi (öğretmen, öğrenci, memur,müdür vs) kapsayan bir uygulama var. Mesainin son 15 dakikası herkes kitap okumak zorundadır. Tavsiye değil, emir. Ama tam anlamıyla uygulayanı görmedim henüz. (Ben hariç ). İnşallah bu uygulama işlerlik kazanır zamanla.Yine de ihtiyacı olan okullara kitap göndermenin bir zararı yoktur tabiki, ancak yazıyaz'ın bu işi yapabilmesi çok zor gibi. Burdan gidecek kitapları tahmin edebiliyorum: Das kapital, Harun yahya'nın eserleri, Nutuk, Mecelle:-) :-) Bu arada bir anektod: Bir köy okuluna üniversitenin birisi kolilerce kitap göndermişti. Öğretmenler aralarında paylaştılar. Çünkü kitapların nerdeyse tamamı ilköğretim sevisenin çok üzerindeydi, hatta bizim bile seviyemizi aşıyordu. Üniversite ders kitapları!!! |
| #9 | |
| ilköğretim değil de bir liseye böyle bir yardımın yapılması (yapılacaksa) daya uygun olur.. zira, hepimizin elinin altında veya çevreden temin edebileceğimiz bu düzeyde birkaç kitap illa ki vardır değil mi?? __________________
| #10 | |
| __________________
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|