| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Erotik şiirler/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| erotizm ve aşk üzerine şiirler paylaşalım istedim. saygılar |
|
| #2 | |
| Daya agzını Neden yapıldı sanki Bizim mahallenin Tek kubbeli cinler hanı? Bir imamı var cübbeli, sarıklı, sakallı.. Ne zaman beni görse “destur!.” der nedense! Sözde Allah’ın adamı. Onunla kıyaslayınca kendimi Ağır basar sübyan yanım: Çünkü; Aşka batırılmış bir yürekle Kuşa ‘dur’ diyen gönül taşırım... Selamünaleyküm!... Hadi!.. Aç be gülüm kapını!.. Selam getirdim sana tanrı buyruğu, Bir de Bizim ellerde giyilen çiçekli, Belden kesik fistanı... Altı göl yatağı; balık besler.... Üstü iki kubbe: süt şeker... Daya ağzını!.. İşte şimdi görmeli bizi, Bizim mahallenin Tek kubbeli cinler hanı imamı. Adım gibi eminim; Unutup desturu, günahı, tanrıyı Kendinden geçer... t.atay |
|
| #3 | |
| Kırmızı bir kuştur soluğum Kumral göklerinde saçlarının Seni kucağıma alıyorum Tarifsiz uzuyor bacakların Kırmızı bir at oluyor soluğum Yüzümün yanmasından anlıyorum Yoksuluz gecelerimiz çok kısa Dörtnala sevişmek lâzım. Cemal Süreya |
|
| #4 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Şiir okurum ama erotik şiir bilmiyorum hiç. Ama bu topic şimdiden gösterim rekoruna aday. 3 mesaj 42 gösterim.:61 |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Sıcaklarda Bu sıcaklarda seni düşünüyorum çıplaklığını boynunu bileklerini minderde ak bir kuş gibi yatan ayağını senin söylediklerini. Bu sıcaklarda seni düşünüyorum bilmiyorum aklımda en çok kalan ne gözümün önüne gelen boynun mu bileklerin mi çıplak ayağın mı bana benim olurken söylediklerin mi? Bu sarı sıcaklarda seni düşünüyorum bu sarı sıcaklarda bir otel odasında seni düşünüp yalnızlığımı soyunuyorum biraz da ölüme benzeyen yalnızlığımı. Nazım Hikmet __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Sere Serpe Uzanıp yatıvermiş, sere serpe; Entarisi sıyrılmış hafiften; Kolunu kaldırmış, koltuğu görünüyor; Bir eliyle de göğsünü tutmuş. İçinde kötülüğü yok, biliyorum; Yok, benim de yok ama... Olmaz ki! Böyle de yatılmaz ki! Orhan Veli Kanık __________________
beni -af- sız hapset, o soğuk ve karanlık gözlerine. sonsuza kadar, kalmak olsun cezam… |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Tensöz Bedenini betimlemek istiyorum. Uçsuz bucaksızdır Bedenin. İnce bir gül tacı bir bardak tertemiz suda. Bedenin bir yaban orman kırk kara oduncuyla. Bedenin derin buğu basmış ovalar güneş doğmadan önce. Bedenin çan kuleli, kuyrukluyıldızlı iki gece trenleri raydan çıkmış. Bedenin. loş bir meyhane, sarhoş gemiciler ve. tecimenleriyle; kadeh tokuşturuyor, kırıyor bardakları, tükürüyor, küfürler savuruyorlar. Bedenin koca bir donanma-denizaltılar, zırhlılar, kruvazörler; demir alıyor gürültüyle; sular akıyor güvertede; direkten denize atlıyor bir miço. Bedenin ışıl ışıl suskunluk, 5 bıçakla, 3 süngü ve 1 kılıçla parçalanmış. Bedenin saydam bir göl - o batık beyaz kent görünüyor dibinde. Bedenin kocaman kıpır kıpır bir ahtapot ayılivari içinde, kanlı kollarla ışıklandırılmış caddelerin tepesinde, ikindi vakti son imparatorun cenazesi geçmişti oradan alaylarla. Bir sürü ezilmiş çiçek asfalt üzerinde benzinle ıslanmış. yağlı kalemlerle boyanmış; uzun takma kirpikleri var, ... Bedenin gülpembe bir küçük kız; elma ağacının altına oturmuş, elinde bir dilim taze ekmek ve tuza banıp kırmızı domates yiyor; bir de bir elma çiçeği var durmadan sıkıştırıp duruyor göğsüne. Bedenin kulağında bir cırcırböceği bağ bozanın - menekşe bir gölge düşüyor koyu esmer boynuna ve tüm üzümlerin söylemediklerinin türküsünü söylüyor tek başına.Bedenin tepe doruklarında kayran büyük bir harmanyeri- on bir bembeyaz at harmanlıyor başaklarını Kutsal Kitabın; altın başaklar küçük aynalar çakıyor saçına ve parıldıyor üç ırmak elmas taçlı kocaman kara ineklerin eğilip su içtiği ve ağladığı. Uçsuz bucaksızdır bedenin. Betimlenmez bedenin senin. Ben de kalkmış onu betimlemeye bedenime sımsıkı bastırmaya, onu kendime sığdırmaya ve ona sığmaya çalışıyorum. Yannis Ritsos Bulutlar Kıvırcık yıl dört mevsim on iki ay yıl üçyüzaltmışbeş gün olur olmaz yerinde gecenin ve gündüzün tenimde uyanıyor senin çığlık çığlığa tenin kütür kütür kırmızı kanıyor elimde bir karpuz ne bir uyku gecelerimde ne düş ne bir huzur elmaya sakalımı sürtüyorum yanakların düşünce aklıma eğilip alıyorum kirazı ıslak dudaklarını alır gibi ağzıma gözlerinden akıyor ardarda kaç kuğu sonra bütün kuğu eğimleri boynunda omuzlarında sırtının oluğunda saçların bir gümüş uğultu uçup uçup ellerimi arasan memelerin değirmi buğusu belin belinin çukuru deli edecek beni durduk yerde başlayan kalçalarındaki müzik ve çisil çisil uyanmış bulutları kıvırcık.. felâket hüzün her bahar bir kuş uçursa hüznün sevgilim kuş bahçesine döner yüzün büsbütün uçurmalı oysa geceme seni bilerek isteyerek unutup herşeyi açlığı şurada kavgayı orada militanı sorguda işçiyi sokakta parmaklarımızda gün boyu güneş böğürtlen yer gibi temmuz tepelerinde mosmor sevişmeliyiz seninle sabaha kadar Nevzat Çelik Not: Syn Melnur'un silinmesini rica ettiğim bazı iletilerimi yanlışıkla sildiğini farkettiğim de; dün gece eklediğim şiirleri tekrar ekleme gereksinimi duyuyorum... Saygılar... |
|
| #8 | |
| Geri Gel/ K.Kavafis Geri gel sık sık ve beni al, sevgili şehvet, geri dön ve al beni__ gövdenin anısı uyanınca, eski tutku kımıldayınca kanda; dudaklar ve ten hatırlayınca dokunmuş gibi ürperince el. Geri gel ve al beni geceleyin, dudaklar ve ten hatırlayınca. Konstantinos Kavafis |
|
| #9 | |
| Erotizmin bir estetiği var, ki şiirler de bunu gösteriyor. nedense (!) aklıma Charles Bukowski geldi. Galiba onu kaldıramam. ![]() |
|
| #10 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Bir koru olayım ben, sen benim geyiğim: Beslen nerde istersen, dağda ya da vadide; Otla dudaklarımda, ve kurursa o tepeler, Aşağı sap, güzelim çeşmelerin aktığı |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|