"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Gölgeler-İl_bilge / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Lise zamanlarımda yazmış olduğum bir şiir.. Başım ağrıyor Sorma birşey, cevap veremem Gözlerine bile bakamam... Başım ağrıyor Ve anlıyorum, Kaç zamandır uykusuz olduğumu... Parmaklarımın soğukluğu yıldırmasın seni Sen yine nasılsan öyle kal Ve kaçma sakın sevgimden, korkutsa da seni Bilemiyorum Ne dediğimin farkında değilim Ve geri dönüş olmadığı kazınmış sadece beynime Herkes uyurken kalkıp ben sana şiirler yazıyorum; Ne anlattığı belli olmayan... Ağaçlardaki yapraklara takılıyor gözüm, yeşili özlüyorum.. Sen de söyler misin o şarkıyı? Ya da duyar mısın ben mırıldanırken... __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #2 | |
| Bu da o zamanlardan... Korkulardan arınmış hissederken Sebepsizce ve anlayamadan Şimdi hesabını soruyorum Çekip gitmenin... Susmuşluğun karşı konulamaz gizinde otururken öylece şimdi eskileri anıyorum senin, günlerin... __________________
|
| #3 | |
| GEZİNTİ Ne zaman ki ödeyemeyeceğim Armağanları vermemeye, Ne zamanki öğüt istememeye, almamaya ve vermemeye başladım Ne zamanki duygularımın kendilerine göre nedenlerinin olduğunu, aklımın onları tanımadığını anladım kapıldım duygularımın seline Ne zaman ki bedenimi sevdiğimi, Ne zaman ki gücümün gizemi içinde ne kadar çok incindiğimi ve kırıldığımı hissettim Ne zaman ki ne oluyor ne bitiyor diye anlamaya çalıştığım denetleme gücümün güçsüzlük ve korkularımdan kaynaklandığını anladım Ne zaman ki insanları şöyle yaptın, böyle davrandın, şunları söyledin... yargılamamaya başladım Ne zaman ki yaptığım herşeyde neden, niçin aramamaya başladım Ne zaman ki zorundayım ve ihtiyacım var'ı -istiyorum- ile yer değiştirdim Ne zaman ki beni istediğim gibi sevecek mi beni seviyor mu sorularını, Ben istediğim gibi sevecek miyim ben seviyor muyum sorularına dönüştürdüm Ne zaman ki istediğim gibi yaşamanın bencillik olmadığını, Başkasının benim istediğim gibi yaşamasını istemenin bencillik olduğunu fark ettim... Ne zaman ki kendimle uğraşmamı başka insanlarda çözmemeye başladım NE zaman ki inancım yıkıldı Ne zaman ki hüznümü, acımı ve gözyaşımı coşkum ve sevincim gibi sevdim Ne zaman ki içimde kalan kullanılmamış yaşantı ve duygularımdan ötürü suçluluk duymaya başladım Ne zaman ki kendimi affetmeyi öğrendim Ne zaman ki yaşadıklarımın farkına vardım Ne zaman ki kendi var oluşumun bana verilmediğini benden istendiğini de gördüm Ne zaman ki sevgiye giden yolun acı bir bedelinin olduğunu, Sevgilinin ise topraktan gelen bir sızı, Vazgeçilmez bir acı, anlam ve anlamsızlık, Uzun yollardan gelen bir özlem, Çatlak dudaklardaki su damlası, Güneşi doğuran, geceyi batıran, her seferinde beklenen umutsuz bir umut olduğunu fark ettim.. Ne zaman ki sevginin coşkuları, acıları, hüznü, sızısı ve hoşnutluğu ile bir potpuri olduğununa, Sevmeninse tek başıma ve kendimce yaşanacağına inandım Ne zaman ki yaşamın amacını ve araçlarını ayırt etmeyi, Yaşamın araçlarını kendi işlevlerinde kullanmayı başardım Ne zaman ki özgürlüğün kendime yetmek olduğunu, Başkasının verebileceği birşey olmadığını, Özgürlüğü benim hissedip, yakalayıp İstediğim gibi kullanabildiğimi yaşadım Ne zaman ki sıcaklık ve desteğe gereksinimi olan içimdeki çocuğun sevecenliğini, sıcaklığını duydum, Son günlerde de mantıklı umutsuzluk yerine mantıksız umut aramaya başladım Şimdi de sevgiyi kendimde tutarak sevdiklerimi uğurlarken kendim için, kendimde olduğunu artık iyi bildiğim duygularımla sevmeye başladım Yaşıyorum, onu anlıyorum... **Biraz uzun olduğunu biliyorum ancak sizinle paylaşmak istedim. Şiir bana ait değil arkadaşlar, yazarını da bilmiyorum. Hani olur ya eski defterleri karıştırırken karşınıza birşeyler çıkıverir. Bu da öyle bir şiir. Saygılarımla __________________
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İzmir
| Şiir gerçekten çok güzelmiş sevgili il_bilge. Paylaştığın için teşekkkürler... __________________
Kimse nüansların önemini anlamıyor hala! Nüans beni ben yapandır, Aynı zamanda katilim olacak bıçaktır... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Sn. il-bilge keşke bu şiiri siz yazmış olsaydınız! Öyle güzel, gerçek, olması gerektiği gibi ve öylesine herkesin ihtiyacı olan bir keşif ki.... Ne olursunuz nasıl başardınız, nasıl buldunuz, edindiniz ve aklınıza, ruhunuza, yaşamınıza yerleştirdiniz bunu, bize de öğretin ki biz de bunların keşfiyle mutlu olalım demek isterdim. __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) |
|
| #6 | |
| Sn Norma, bu şiiri ben yazmadım... Keşke yazsaydım demiyorum ancak aslında yapmamız gereken çok şeyleri anlatıyor, dili karmaşık değil, oldukça yalın ve rahat. Bu yalınlıkla ise hayatın en basit kurallarını öğüt vermeden anlatıyor kendince. Hala çok severek okuduğum bir şiirdir.. Saygılar __________________
|
| #7 | |
| Rengi ve kokusu değişmez kaldırımları Seni seviyorum Bir şarkıda duyduklarım, Annemin mutlu sesi... Aydınlık ezgiler dolmuş yüreğime Tükenmemiş umutlar var kucağımda. Yıkılmaya yüz tutmuş bir duvarın önünden geçiyorum, Sadece ağlayabiliyor suskunluğunda.. Ellerim üşümüyor şimdi İncinmişti, kırıktı içim Kaldı herşey Öylece... Yağmur yağıyor Az önce damlalar vardı yüzümde... __________________
|
| #8 | |
| Küçücük odamda Kendime ait dünyamda, Kendi kendimeyim.. "...Yalnız ve mutlu anlar..." Bir de sen olsan yanımda.. Ya da benim olduğunu bilsem, içim rahat olsa... __________________
|
| #9 | |
| Bir kelimenin basitliğinde olsaydı sevmek sana birçok şeyi anlatabilirdim... Söylenmemiş bir yürek konu olsaydı ölümlere tutam tutam dökülebilirdim avuçlarına... Sen bir yaprak gibi zayıf ama onurlu kalsaydın satırlarda Ruhum bu denli yorulmazdı... Saçlarımın arasına koymasaydın o notaları Arzularımın gerçeklik dışında haykırdığı çizgide doaşabilirdin... Bir uykusuzluk şiirinde bulabilseydin gözlerimi Yaslanıp yüreğime yaşayabilirdin bir rüya vakti... __________________
|
| #10 | |
| Garip bu dünya... İnsan nelerini yitiriyor farkında olmadan, neler kazandığını sanıyor.. Özlemek yaşamak demek, yaşamak çok kısa... Kocaman hasretler doluyor yüreğe Geceboyu tavana dikip gözleri Günleri saymak... __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|