"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Askerlik Yan Gelip Yatma Yeri Değildir.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| "Başbakan Erdoğan, kendisine "Artık şehit cenazesi istemiyoruz" diye bağıran vatandaşlara "Askerlik herhalde yan gelip yatma yeri değil" diye yanıtladı. .... Bunun üzerine bir vatandaş Başbakan Erdoğan'a “Sayın Başbakanım; şehit cenazesi görmek istemiyoruz artık” diye seslendi. Başbakan Erdoğan da bu sözler üzerine, şunları söyledi: “Canım kardeşim. Bakınız askerlik herhalde yan gelip yatma yeri değil. Hepimiz askerlik yapıyoruz. Hepimiz askerlik yaptık. Terör bir beladır. Her yerde var. Buna karşı bu mücadeleyi uzun soluklu olarak yapıyoruz, yapacağız. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/50...rid=3041&oid=1 Erdoğan doğrı söylemişte, benimde Erdoğan'a şu sorum var.... 90-99 arası en cıvcıvlı dönemde Doğan Güreş'in oğlu bir tail beldesinde 2 koruması ile, Tansu Çiller'in oğlu İstanbul'sa asteğmen olarak neden askerlik yaptı.... Erdoğan'ın oğlu askerlik yaptı mı bilmiyorum, yapmadıysa o gençlerin yanında o gitsin.... Evet Erdoğan doğru söylemiş. Ama nedense ateşe atılan sıradan halkın evlatları. İşet bunu es geçmiş... BF... __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Şehitlere ve onların ailelerine;en büyük saygıyı göetermesi gereken En az onlar kadar üzelmesi gereken bu ülkenin başbakanının,bir şehit ailesine;"Askerlik yan gelip yatma yeri değildir"demesini esefle kınıyorum. Bu sözler kurgulanmış robot sözlerini çağrıştırdı bana.Halkına ve onun şehit evlatlarına saygısı olmayan kişilerin neye saygısı vardır?Merak ediyorum.Uyan be halkım hiç bu kadar aşağalanmamıştın. Saygılarımla |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Alıntı:
Erdoğan, şehit ailelerinin hissettiği üzüntünün binde birini bile hissetmezken Doğu'da genç insanlarımız ölüyor. Erdoğan'ın oğlu Amerika da eğitim görmekte, rahat içinde yaşamakta. Böyle bir söz değil TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANI'NA, sokaktan geçen bir insana bile yakışmamaktadır, hele Doğu'da birçok gencimiz vatanları uğruna can verirken... Herşey kürsülere çıkıp nutuk atmakla olsa. :65 __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. | |
|
| #4 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Jun 2006 Ülke / Şehir: trabzon
| arkadaşım yanlış anlama başbakan şöyle demek istedi askere gitmemekle savaşa katılmamakla oh yan gelip yatmak yeri değildir demek istiyor sizler yanlış anlıyorsunuz, şehitler bizim canımızdır kanımızdır onlar için çok dua ederiz... |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jul 2006
| doğru askerlik yan gelip yatma değildir. ama biryerlerde asker teröristle canıyla kanıyla savaşırken biryerlerde asker güneşleniyorsa buna dur demek gerekir. benim şehit ailelerine tavsiyem üzülmesinler çünkü evlatları kahramanca ölmüş cennetle müjdelenmişdir |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Alıntı:
Biz Erdoğan'ın daha önceki konuşmalarını da gördük. (Ananı al da git!) İyi niyetli biri olduğunu düşünsem, sözlerine daha farklı bakardım, ama daha önce de buna benzer durumlarda, böyle cümleler kullandı. İnsanın sabrı da bir yere kadar! __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Bir yerde güneşlenmesin dediğiniz askerler subay ve astsubaylar herhalde, onlarında,birer maaşlı çalışan ve senede belli bir izin süreleri olduğunu bu izinlerinide memleketlerinde yada sahillerde geçirmek en doğal hakları olsa gerek Senede 365 gün mesai yapmalarını kimse isteyemez,ayrıca hiç kimsede 365 gün çalışmaya dayanamaz. | |
|
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Pkk nın uzun geçmişine bakarsak içlerinde 10 yıl 15 yıl gibi yada 3,4,5 yıllık gerilla savası tecrübeli insanların çokluğunu gözardı edemeyiz.Siz kalkıp dağa 3 aylık eğitimle 20 yasındaki çocuğu sıcak çatışmanın içerisine gönderir iseniz kayıp vermemek içten değildir elbette.Bunun çözümü profesyonel ordumudur yada nedir bilemiyorum ama bu bahsettiğim gerçeği gözardı edemeyiz. Dağa gönderilen er ,uzman çavuş ve asteğmen yani=halk )sanırım onur arkadaşımızın bahsettiği ise neden dağlara çatışmalara askeri okul mezunlarının gitmediği gerçeğidir sanırım.Yani subay yada üst rütbeli askerlerin. Konuya gelince tayyip erdoğanın bu küstah ve umursamaz tavrına karsı, japonyada herkesin hatırlayacağı ekonomi bakanının ekonomi kötüye gittiği için harekiri yaparak kendini öldürmeye çalıştığı aklıma geldi.Bilirsiniz harekiri japonlarda onurlu bir ölüm yoludur ve bunu onurlarını kurtarmak için yaparlar. Ama gelin görünki bizim efendiler o kadar pişkinlerki askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyorlar! sanki kimse bilmiyor askerliğin ne olduğunu!Nasılsa kendi bilali abd nin emin ellerinde!Kendi kızları 100 bin dolarlık burslarla abd nin üniversitesinde!Ancak suna emin olunki onuru olan hiç bir insan hergün 20 yasındaki insanlar dağda ölürken kalkıpta böyle pişkin pişkin oraya oynamaya gitmiyolar demez.Ben tayyip erdoğanın şehid olan askerler için zerre üzüldüğüne onları zerre umursağına inanmıyorum.Saygılarımla. | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
yazınızın büyük bölümüne katılıyorum,şu hariç tanıdığım asgari yzb.rütbesinde(askeri okul mezunları)subaylarında sıcak temaslarda görev yaptıkları | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| AK PARTİ Şaşırdı Yan gelip yatanlar nedense hep siyasetçiler oluyor.Başbakan, konuşmayı bilmiyorsa çekilmelidir.Bu ülkenin insanı askerini düğünlerle ,eğlencelerle gönderiyor.Hergün şehit haberleri gelmeye başladı.Bizim askerimiz çok mu ucuz.Lübnan'dan önce PKK düşünülmelidir.Vatandaşın tepkisi normal ,evladını kaybetmiş.Artık insanımız sorgulamaya başladı''Vatan sağolsun'' demiyor.Nerde çelik yelek diyor?Gidişat çok vahim yerlere gidiyor.Ak Parti hakimiyetini kaybetti.Lübnan'a asker göndermeyi ''hayır ''diyenlere vatan haini diyor.Bu söze göre ülkenin büyük bir bölümü vatan haini!AKP kendi ipini çekti,mazlumların partisi insanları fırçalamaya başladı.Bir daha ki seçimde de millet ''geldiğin yere git'' derse hiç şaşırmam. __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|