"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Askerlik Yan Gelip Yatma Yeri Değildir...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski04-09-06, 19:08  #1
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Balıkçı Filozof'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Askerlik Yan Gelip Yatma Yeri Değildir...

"Başbakan Erdoğan, kendisine "Artık şehit cenazesi istemiyoruz" diye bağıran vatandaşlara "Askerlik herhalde yan gelip yatma yeri değil" diye yanıtladı.
....
Bunun üzerine bir vatandaş Başbakan Erdoğan'a “Sayın Başbakanım; şehit cenazesi görmek istemiyoruz artık” diye seslendi. Başbakan Erdoğan da bu sözler üzerine, şunları söyledi: “Canım kardeşim. Bakınız askerlik herhalde yan gelip yatma yeri değil. Hepimiz askerlik yapıyoruz. Hepimiz askerlik yaptık. Terör bir beladır. Her yerde var. Buna karşı bu mücadeleyi uzun soluklu olarak yapıyoruz, yapacağız.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/50...rid=3041&oid=1

Erdoğan doğrı söylemişte, benimde Erdoğan'a şu sorum var....

90-99 arası en cıvcıvlı dönemde
Doğan Güreş'in oğlu bir tail beldesinde 2 koruması ile,
Tansu Çiller'in oğlu İstanbul'sa asteğmen olarak neden askerlik yaptı....

Erdoğan'ın oğlu askerlik yaptı mı bilmiyorum, yapmadıysa o gençlerin yanında o gitsin....

Evet Erdoğan doğru söylemiş. Ama nedense ateşe atılan sıradan halkın evlatları. İşet bunu es geçmiş...

BF...
Eski04-09-06, 21:44  #2
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Şehitlere ve onların ailelerine;en büyük saygıyı göetermesi gereken
En az onlar kadar üzelmesi gereken bu ülkenin başbakanının,bir şehit
ailesine;"Askerlik yan gelip yatma yeri değildir"demesini esefle kınıyorum.
Bu sözler kurgulanmış robot sözlerini çağrıştırdı bana.Halkına ve onun
şehit evlatlarına saygısı olmayan kişilerin neye saygısı vardır?Merak
ediyorum.Uyan be halkım hiç bu kadar aşağalanmamıştın.
Saygılarımla
MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-09-06, 21:45  #3
Kitap Tozu

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: Paris
Askerlik...

Alıntı:
"Başbakan Erdoğan, kendisine "Artık şehit cenazesi istemiyoruz" diye bağıran vatandaşlara "Askerlik herhalde yan gelip yatma yeri değil" diye yanıtladı.
Askerlik, işini doğru düzgün yapmayan insanların bedelinin ödendiği yerde değil.

Erdoğan, şehit ailelerinin hissettiği üzüntünün binde birini bile hissetmezken Doğu'da genç insanlarımız ölüyor. Erdoğan'ın oğlu Amerika da eğitim görmekte, rahat içinde yaşamakta. Böyle bir söz değil TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANI'NA, sokaktan geçen bir insana bile yakışmamaktadır, hele Doğu'da birçok gencimiz vatanları uğruna can verirken...

Herşey kürsülere çıkıp nutuk atmakla olsa. :65
Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni.
Kitap Tozu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-09-06, 21:49  #4
CilginTurk
Kayıtlı Okur

CilginTurk'nın Avatarı

Ülke / Şehir: trabzon

arkadaşım yanlış anlama başbakan şöyle demek istedi askere gitmemekle savaşa katılmamakla oh yan gelip yatmak yeri değildir demek istiyor sizler yanlış anlıyorsunuz, şehitler bizim canımızdır kanımızdır onlar için çok dua ederiz...
CilginTurk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-09-06, 21:55  #5
Güray
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jul 2006

doğru askerlik yan gelip yatma değildir. ama biryerlerde asker teröristle canıyla kanıyla savaşırken biryerlerde asker güneşleniyorsa buna dur demek gerekir.
benim şehit ailelerine tavsiyem üzülmesinler çünkü evlatları kahramanca ölmüş cennetle müjdelenmişdir
Güray is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-09-06, 22:19  #6
Kitap Tozu

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: Paris
Açıklamalar

Alıntı:
Sayın CilginTurk şöyle demiş:

arkadaşım yanlış anlama başbakan şöyle demek istedi askere gitmemekle savaşa katılmamakla oh yan gelip yatmak yeri değildir demek istiyor sizler yanlış anlıyorsunuz, şehitler bizim canımızdır kanımızdır onlar için çok dua ederiz...
Annelerin acılı yürekleri yanarken böyle bir konuşma yapmak normal mi?
Biz Erdoğan'ın daha önceki konuşmalarını da gördük. (Ananı al da git!)
İyi niyetli biri olduğunu düşünsem, sözlerine daha farklı bakardım, ama daha önce de buna benzer durumlarda, böyle cümleler kullandı.

İnsanın sabrı da bir yere kadar!
Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni.
Kitap Tozu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-09-06, 23:11  #7
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın AliOnur şöyle demiş:

doğru askerlik yan gelip yatma değildir. ama biryerlerde asker teröristle canıyla kanıyla savaşırken biryerlerde asker güneşleniyorsa buna dur demek gerekir.
benim şehit ailelerine tavsiyem üzülmesinler çünkü evlatları kahramanca ölmüş cennetle müjdelenmişdir
sayın onur
Bir yerde güneşlenmesin dediğiniz askerler subay ve astsubaylar herhalde,
onlarında,birer maaşlı çalışan ve senede belli bir izin süreleri olduğunu bu
izinlerinide memleketlerinde yada sahillerde geçirmek en doğal hakları olsa gerek
Senede 365 gün mesai yapmalarını kimse isteyemez,ayrıca hiç kimsede
365 gün çalışmaya dayanamaz.
Eski04-09-06, 23:27  #8
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Sayın mahir2005 şöyle demiş:

sayın onur
Bir yerde güneşlenmesin dediğiniz askerler subay ve astsubaylar herhalde,
onlarında,birer maaşlı çalışan ve senede belli bir izin süreleri olduğunu bu
izinlerinide memleketlerinde yada sahillerde geçirmek en doğal hakları olsa gerek
Senede 365 gün mesai yapmalarını kimse isteyemez,ayrıca hiç kimsede
365 gün çalışmaya dayanamaz.

Pkk nın uzun geçmişine bakarsak içlerinde 10 yıl 15 yıl gibi yada 3,4,5 yıllık gerilla savası tecrübeli insanların çokluğunu gözardı edemeyiz.Siz kalkıp dağa 3 aylık eğitimle 20 yasındaki çocuğu sıcak çatışmanın içerisine gönderir iseniz kayıp vermemek içten değildir elbette.Bunun çözümü profesyonel ordumudur yada nedir bilemiyorum ama bu bahsettiğim gerçeği gözardı edemeyiz.

Dağa gönderilen er ,uzman çavuş ve asteğmen yani=halk )sanırım onur arkadaşımızın bahsettiği ise neden dağlara çatışmalara askeri okul mezunlarının gitmediği gerçeğidir sanırım.Yani subay yada üst rütbeli askerlerin.

Konuya gelince tayyip erdoğanın bu küstah ve umursamaz tavrına karsı, japonyada herkesin hatırlayacağı ekonomi bakanının ekonomi kötüye gittiği için harekiri yaparak kendini öldürmeye çalıştığı aklıma geldi.Bilirsiniz harekiri japonlarda onurlu bir ölüm yoludur ve bunu onurlarını kurtarmak için yaparlar.

Ama gelin görünki bizim efendiler o kadar pişkinlerki askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyorlar! sanki kimse bilmiyor askerliğin ne olduğunu!Nasılsa kendi bilali abd nin emin ellerinde!Kendi kızları 100 bin dolarlık burslarla abd nin üniversitesinde!Ancak suna emin olunki onuru olan hiç bir insan hergün 20 yasındaki insanlar dağda ölürken kalkıpta böyle pişkin pişkin oraya oynamaya gitmiyolar demez.Ben tayyip erdoğanın şehid olan askerler için zerre üzüldüğüne onları zerre umursağına inanmıyorum.Saygılarımla.
Hamas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-09-06, 23:38  #9
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Hamas şöyle demiş:

Pkk nın uzun geçmişine bakarsak içlerinde 10 yıl 15 yıl gibi yada 3,4,5 yıllık gerilla savası tecrübeli insanların çokluğunu gözardı edemeyiz.Siz kalkıp dağa 3 aylık eğitimle 20 yasındaki çocuğu sıcak çatışmanın içerisine gönderir iseniz kayıp vermemek içten değildir elbette.Bunun çözümü profesyonel ordumudur yada nedir bilemiyorum ama bu bahsettiğim gerçeği gözardı edemeyiz.

Dağa gönderilen er ,uzman çavuş ve asteğmen yani=halk )sanırım onur arkadaşımızın bahsettiği ise neden dağlara çatışmalara askeri okul mezunlarının gitmediği gerçeğidir sanırım.Yani subay yada üst rütbeli askerlerin.

Konuya gelince tayyip erdoğanın bu küstah ve umursamaz tavrına karsı, japonyada herkesin hatırlayacağı ekonomi bakanının ekonomi kötüye gittiği için harekiri yaparak kendini öldürmeye çalıştığı aklıma geldi.Bilirsiniz harekiri japonlarda onurlu bir ölüm yoludur ve bunu onurlarını kurtarmak için yaparlar.

Ama gelin görünki bizim efendiler o kadar pişkinlerki askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyorlar! sanki kimse bilmiyor askerliğin ne olduğunu!Nasılsa kendi bilali abd nin emin ellerinde!Kendi kızları 100 bin dolarlık burslarla abd nin üniversitesinde!Ancak suna emin olunki onuru olan hiç bir insan hergün 20 yasındaki insanlar dağda ölürken kalkıpta böyle pişkin pişkin oraya oynamaya gitmiyolar demez.Ben tayyip erdoğanın şehid olan askerler için zerre üzüldüğüne onları zerre umursağına inanmıyorum.Saygılarımla.
sayın hamas
yazınızın büyük bölümüne katılıyorum,şu hariç tanıdığım asgari yzb.rütbesinde(askeri okul mezunları)subaylarında sıcak temaslarda görev yaptıkları
Eski05-09-06, 08:50  #10
Atilla

Atilla'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: Denizli
AK PARTİ Şaşırdı

Yan gelip yatanlar nedense hep siyasetçiler oluyor.Başbakan, konuşmayı bilmiyorsa çekilmelidir.Bu ülkenin insanı askerini düğünlerle ,eğlencelerle gönderiyor.Hergün şehit haberleri gelmeye başladı.Bizim askerimiz çok mu ucuz.Lübnan'dan önce PKK düşünülmelidir.Vatandaşın tepkisi normal ,evladını kaybetmiş.Artık insanımız sorgulamaya başladı''Vatan sağolsun'' demiyor.Nerde çelik yelek diyor?Gidişat çok vahim yerlere gidiyor.Ak Parti hakimiyetini kaybetti.Lübnan'a asker göndermeyi ''hayır ''diyenlere vatan haini diyor.Bu söze göre ülkenin büyük bir bölümü vatan haini!AKP kendi ipini çekti,mazlumların partisi insanları fırçalamaya başladı.Bir daha ki seçimde de millet ''geldiğin yere git'' derse hiç şaşırmam.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı