"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| WordPerfect'in yardım hattında banda alınmış bir telefon konuşması. Bu konuşma sonrası Helpdesk elemanı işinden kovuluyor. Kovulduktan sonra da şirketi kendisini "gerekçesiz" işten çıkardığı için mahkemeye veriyor. İşte Telefon Konuşması : - Yardım hattı, buyrun, nasıl yardımcı olabilirim? - Bir sorunum var. - Nasıl bir sorun? - Yazı yazıyordum, birden bütün kelimeler gitti? - Gitti mi? - Yok oldu! - Ekranda şu anda ne görüyorsunuz? - Hiç bir şey. - Hiç bir şey mi? - Yazdığım hiç bir şey ekrana çıkmıyor. - Hala Wordperfect programında mısınız yoksa programdan çıktınız mı? - Bunu nereden bileyim? - Ekranda bir "C" harfi görüyor musunuz? - Bir "hece" mi... - Boşverin. Ekranda yanıp sönen bir çizgi var mı? - Söyledim ya hiç bir şey yazmıyor. - Monitör üstünde yanan bir lamba var mı? - Monitör ne? - Ekranı olan yer, televizyon gibi... Çalıştığını gösteren küçük bir lamba var mı? - Bilmiyorum. - Monitörün arkasına bakın, oraya bir elektrik kablosu giriyor olması lazım. Görebiliyor musunuz? - Evet. - Harika, o kabloyu takip edin duvarda elektriğe bağlı mı bana söyleyin. - Bağlı - Harika. Monitörün arkasına bakınca bağlı olan tek kablo mu gördünüz, yoksa iki tane mi? - Görmedim. - Tekrar bakar mısınız, ikinci bir kablonun da bağlı olması lazım. - Evet buldum. - Tamam, şimdi onu takip edin bilgisayara bağlı mı diye bakın. - Kabloya ulaşamıyorum. - Ulaşmayın, bağlı mı diye bakabilir misiniz? - Olmuyor. - Bir şeyden destek alıp eğilip bilgisayarın arkasına baksanız.... - Eğilmek dert değil, karanlık olduğu için bakamıyorum. - Karanlık? - Ofisin ışıkları kapalı, pencereden gelen ışık yetmiyor. - Ofisin ışıklarını yakın. - Yanmaz. - Neden? - Elektrikler kesik. - Elektrikler mi kesik. Tanrım...!(kısa bir sessizlik) Bilgisayarın kutusu, kitapları herşeyi duruyor mu? - Evet dolapta. - Simdi bilgisayarı sökün , aynen aldığınızdaki gibi paketleyin ve aldığınız dükkana iade edin. - Durum bu kadar kötü mü? - Korkarım öyle! - Peki tamam. Onlara ne diyeceğim? - "Ben bilgisayar kullanamayacak kadar............. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| Hehe harika ya.Çok tuttum.. |
| #3 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Çok güzel yaa.İnsanın siniri bozulunca ne yapsınki. |
| #4 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| :D haketmiş..... |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006 Ülke / Şehir: Vatansız yerden
| Aslında bu hikaye bizim hikayemiz.. Cehaletin hikayesi.. __________________
Merhaba dostlar... |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005 Ülke / Şehir: Eskişehir
| Başka bi versiyonu da bana elektronik posta olarak gelmişti __________________
Avrupalılar ilk sömürgecilik için geldiğinde onların kitapları(incil) bizimse topraklarımız vardı fakat şimdi onların daha fazla toprakları ve bizim sadece kitabımız var!!! AFRİKA HALKI |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Çok komik bir oılay insan bu halde ne yapabılır yahu. Ben olsam bende aynen görevli gibi yaparım. __________________
emre² |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Ben telefonda gülme krizine girerdim ama sinirden! __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
| #9 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bu hikaye çok komik ve okadar da acı.Bir taraftan güldürüyor diğer taraftan düşündürüyor.O bilgisayarı bir insan yapıyor büyük bir incelikle ve ustalıkla.Diğer bir insan da: bilgisayarı anlamayı bırak kullanmayı bilmiyor çok acı cehaletin bu kadarı.Cehaletin farkındamıyız acaba? |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Arkadaşımın başına gelmiş benzer bir olay; Bilgisayarının çalışmadığını söyleyen müşteriye: "Bilgisayarı getirin de servise gönderelim" demiş. Adam ertesi gün monitörü yüklenip gelmiş, beyefendi ben bilgisayarı istemiştim, dediğinde de "ee bu değil mi bilgisayar?" demiş. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|