Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Eşcinsellik, homofobi ve toplumsallık / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski05-09-06, 00:51  #1
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: yerküre
Eşcinsellik, homofobi ve toplumsallık

Düşündüm de her şey güzel,iyi,hoş; fakat birşey eksik.Alt kültürler hakkında kimsenin söyleyecek sözü yok mu?Benim var.Örneğin eşcinsellik konusunu seçtim.Daha sonra uzun uzun görüş bildireceğim fakat daha önce sizlerin ne düşündüğünü öğrenmek istiyorum.saygılar...
sosyologgg is offline  
Eski05-09-06, 01:31  #2
hancı
Onay bekleyen
Yazar Adayı

hancı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Tedavi edilmeleri gerek.
hancı is offline  
Eski05-09-06, 08:45  #3
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Din açısından bakarsak günah/haram olarak nitelendiren bir ilişki türü. Toplum açısından bakarsak kelime anlamı bile yeni yeni kavranan bir olay...

Kendi açımdan bakarsam..
Herkes dilediği şekilde cinsel tercihlerini kullanabilir. Buna ben karışamam...
Eski05-09-06, 09:26  #4
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Hancı bey, siz bu durumu hastalık olarak mı algılıyorsunuz? O zaman aşağıdaki alıntıyı dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.

Günümüzde eşcinsellik ne bir hastalık ne de moral bir yoksunluk olarak kabul edilmektedir. Toplumdaki bir azınlığın sevgiyi ve cinselliği ifade ediş tarzıdır. Gaylerin ve lezbiyenlerin , ruhsal olarak sağlıklı oluşu birçok araştırma ile belgelenmiştir.
Eşcinselliğin bir hastalık veya ahlaksızlık olduğu varsayımı, bu azınlığa dahil bireyler için kendini ifade etme, sevme ve insanlığa bağlılığın en derin formlarını acı çektirici bir suçlanma ve kendinden nefret etme yoluyla bu an bir duygusal, sevisel ve spiritüel hapishane yaratır.
Tıp ve psikoloji alanlarında eşcinsellik bir sapıklık ve ruhsal bozukluk olarak kabul edilmese de, toplumun genelinde eşcinselliğe hala bir sapıklık olarak bakılmakta ve eşcinsel bireyler dışlanmaktadır. Özellikle geleneksel ve manevi değerleri kuvvetli olan toplumlar eşcinsellere "öteki" olarak bakmaktadır. Bu toplumlarda cinsel roller daha çocukluktan itibaren belirlenmekte ve heteroseksüel ilişkinin dışındaki ilişkiler onaylanmamaktadır.
NOT:Bu alıntı www.kaosgl.com adresinden alınmıştır.
sosyologgg is offline  
Eski05-09-06, 14:10  #5
kalamiti

kalamiti'nın Avatarı

Eşcinselliğin anormal bir durum olduğunu düşünüyorum, tabi ki bu onları toplumdan dışlamak, sapık damgası yapıştırmak için bir sebep olamaz.Fakat yine de varoluşun iki cinsiyeti var kadın ve erkek, iki farklı cinsel organ var, yani iki ayrı cins var, doğal olan bu ve bunun dışında kalanlar elbette ki normal değil. eşcinselliğin büyük bir kısmının çocukken düzeltilebilir bir sorun olduğunu düşünüyorum. fakat doğuştan olan aksaklıklarda olabiliyor. sonuç olarak normal olmadığını düşünüyorum.
Eski05-09-06, 22:07  #6
Horozigo

Horozigo'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Denizli

Ben hastalık oldugunu dusunuyorum.

Ve bunlar hasta ise

Gunah işlemiş sayılmazlarki. Degil mi ?
Eski05-09-06, 22:12  #7
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Eşcinsellik ister bir tercih olsun, ister kalıtsal bir özellik(kesinlikle hastalık olduğunu düşünmüyorum, altını çiziyorum özellik) ya da her ikisi de eşcinsellik tüm alt kategorileriyle beraber özgürce yaşanabilmelidir. İnsanın doğası diye bir şey yoktur, toplumsal şartlar durumu belirler dolayısıyla sürekli değişkendir. Bugün bunun bir hastalık olarak değerlendirilmesi gericiliğin kalıntılarındandır.. Aydınlanmış geleceğin toplumu, farklılıklarla birlikte yaşamayı öğrenecektir.

küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-09-06 23:11 .
küçükkarabalık is offline  
Eski05-09-06, 22:21  #8
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Bir insan kendi öz kizini, bakkalin cocugu ile yatmasi sonucu öldürüyor, bu en alaasindan sagliklilik olarak algilaniyorsa, kimseye bir zararri olmayan escinselige hastalik olarak bakanlarin kat etmeleri gereknen yola bakiyorum da.....
Escinsellige hastalik olarak bakan düsünceler, gelecek icin nasil bir dünya cizebilirler hayret diyorum....

ahlak denen yosma, insanlarin öz benligini emperyalize etmisken ABD ye kizmaya ne gerek var.
Ayni seyi Bush ta söylüyor

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-09-06 22:23 .
canugur is offline  
Eski05-09-06, 23:19  #9
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Benim asıl tartışmak istediğim homofobi.Bu insanlar ne yaptı ki linçlerle karşılanıyorlar.Onlara toplumsal atık muamelesi yapmamızın sebepleri nedir?Hem Cinnah Caddesinde dolaşan bıçak ve jilet taşıyan, nefretle dolu bu insanları biz yarattık.Onlara dışkımız ya da kusmuğumuz gibi davranarak ne kazandık? Olaya biraz daha derin bakmak gerekmiyor mu? Pislik dışımızda değil taa içimizde.Onu öteleyerek hiçbir şey elde edemeyiz.Bakın kendi dışkımıza iğrenerek bakarız fakat bir de şöyle bakalım; o bizim organizmamızın bir parçası.Az önce içimizdeydi, açığa çıkınca neden bakış açımız farklılaştı?Bu insanları ötelersek, bir süre sonra toplum kusmaya başlayacaktır.Bu bir öngörü kesinlikle içsezi değil.Saygılar...
sosyologgg is offline  
Eski06-09-06, 00:08  #10
hancı
Onay bekleyen
Yazar Adayı

hancı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Eşcinselliği bir rezalet olarak görüyorum. Ve tartışmayacağım.
hancı is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 02:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)