Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Belkemiksizlik sadece siyatte yok. İşte örnek

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski05-09-06, 11:49  #1
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Balıkçı Filozof'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Belkemiksizlik sadece siyatte yok. İşte örnek

Belki bu balık sanat alanında olamı diyenler çıkabilir. Okurken sabretmelerini diliyorum.

43.Antalya Film festivalinde 'Babam ve Oğlum', 'Oragnaize İşler' 'Hacivat Ve Karagöz Neden Öldürüldü' filmleri festivalin. 5. maddesi 'işletilerek' festivale alınmadı.
5.Madde öz itbariyle şu DVD, VCD'si yayınlamış filmler festivale alınmaz. Güzel.

Ancak 42.Antalya Film Festivali'nde ulusal yarışmaya 'az katılım' olduğu için 5. madde işletilmeden tüm filmler festival yarışmasın alınmışt.

Bu sene film fazla diye 5.madde işletildi.

Bu belkemiksizliktir. Bir şarnamenin 'tüm maddeleri' uygulanır, diye biliyorum ben.

Yani geçen yıl film az diye uygulanmaması, bu yıl film fazla diye uygulamnası nereden bakılırsa bakılsın, tutarsızlıktır.

Lafın özü, tutarsızlık denilen şey siyasetten mi miras, yoksa genel olaak Türkiye gündelik bilinci buna mı uyuyor.

Not: Bir akrabamın kızı okulda bütünlemeye kaldığı derrten de kalan 2 kişiden biri. Annesi astı, kesti, bizden fikiri aldı ne yapayım diye. Dün öğrendim ki TM sınıfına kural dışı kayıt yapılarak, girdiği sınavdaki durum dengelenmiş.

Alana karşılık, ders. Belkemiksizlik budur işte.

BF...
Eski05-09-06, 13:46  #2
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Tutarsızlıklar yapıldıkça; toplumun, halkın, sesini çıkarması gereken insanların sesi çıkmazsa bu tür tutarsızlıklar heryerde gösterebilir kendini, şaşırmıyorum bu tarz olaylara artık. Sanatta da çıkar, eğitimde de, heryerde. "Benim işim görülsün de..", "Bana dokunmasınlar da..", "Benim problemim olmasın da..." diye diye... Çok normal...
Eski05-09-06, 14:39  #3
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: istanbuL

VCD'si ve DVD'si yayınlanan filmler festivale alınmaz. Bu da neyin nesi ?

sebebini düşünüyorum da bir kaç nedeni olabilir ama hiçbiri mantıklı değil..
tuqu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-09-06, 14:45  #4
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Vardır herhalde bir nedeni, araştırmak öğrenmek lazım, Antalya Film Festivali şartlarını bilmiyorum çünkü. Aslında şartın ne olduğundan ziyade, herkes için uygulanmaması veya değiştirilerek kullanılmış olması önemli...

İnternette gezinirken gördüğüm bir başka olay da var mesela bu festivalin 40.'sı düzenlenirken de askıya alınan şartları olmuş..

...40. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin daha coşkulu ve görkemli geçmesi için, Ulusal Sinema Platformu ile sürekli temas halinde olan Antalya Kültür Sanat Vakfı, yönetmelikte yer alan ‘yurtiçinde yapılan ulusal / uluslararası hiçbir yarışmaya katılmama’ şartını, sadece bu yıl geçerli olmak üzere askıya aldı...

Kaynak:
http://www.bigglook.com/biggcinema/S...ay.asp?hid=336

gibi..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı