Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Cemaat 'Linç' dedi..

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski05-09-06, 14:24  #1
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Balıkçı Filozof'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Cemaat 'Linç' dedi..

"İsmailağa Camii’nde imam Bayram Ali Öztürk’ü öldüren Mustafa Erdal’ın linç edildiği, cemaate ait internet sitesinde kabul edildi. Sitede, Erdal’ın öldürülüşü, "Şehitler kervanına Mektubatçı Bayram Efendi de katıldı. Bu hain saldırıyı gerçekleştiren zanlı yakalanarak linç edildi" cümleleriyle anlatıldı. Otopside de ölüm nedeni linç olarak belirlendi. "

...[internet sitesinde] "Her zamanki pazar sohbetlerinde müminleri coşturan, Mektubatcı lakabı ile bilinen büyük Alim Bayram Hoca bu sabah yine feyiz dolu, ama Rabbine kavuşacağından haberdar gibi imalı sözlerinden sonra hain bir saldırıya maruz kalarak şehid edildi. İhvan, münafığın kaçmasına fırsat bırakmadan linç ederek sünnetsiz olduğunu da tesbit ettiler" sözleriyle duyurdu.

"Olaydan hemen sonra Erdal’ın sünnetsiz olduğu iddiaları da yalan çıktı. "

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/50...3041&oid=2&l=1

En azından linç edildiğini birileri kabul etti.
Peki ya "kafasını mihraba vurdu" diye rapor tutanlara ne olacak?

BF...
Eski05-09-06, 14:34  #2
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: istanbuL

bugunkü posta gazetesinde saldırganın göğsünde kan olan bir resim var bu da saldırganın bıçaklandığını gösteriyor sanırım.
tuqu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-09-06, 14:39  #3
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Ben de baktım fotoğrafa.. Linç edilmenin resmidir yani. Sn. Balıkçı Filozof'un dediği gibi "kafasını mihraba vura vura öldü" diye rapor tutmak da nedir? Sünnetsizlik de bir nevi "biz haklıyız" naralarından herhalde.. Gerçi o da asılsızmış ya...

Cami ve cenaze görüntülerini de incelediniz mi... Sarıklı, cübbeli tarikat üyeleri ile İran'a benziyorduk...
Eski05-09-06, 14:51  #4
Kitap Tozu

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: Paris
Sünnetli Katil Mustafa Erdal

Alıntı:
Sayın il_bilge şöyle demiş:

Cami ve cenaze görüntülerini de incelediniz mi... Sarıklı, cübbeli tarikat üyeleri ile İran'a benziyorduk...
Birde cami fotoğraflarını iyice incelerseniz, sarıklı ve cüppeli adamlardan çokça olduğunu görürsünüz. Oysa eskiden bu kadar fazla sarıklı ve cüppeli adam yoktu ortalıkta. Resimlerden birinde de "Tayyip Giyim" diye bir dükkan dikkatimi çekti.

Alıntı:
İhvan, münafığın kaçmasına fırsat bırakmadan linç ederek sünnetsiz olduğunu da tesbit ettiler" sözleriyle duyurdu.

"Olaydan hemen sonra Erdal�ın sünnetsiz olduğu iddiaları da yalan çıktı."
Katil olan Mustafa Erdal adlı şahıs sünnetli olsa ne olur, sünnetli olmasa ne olur? Ne yani, sünnetli olanlar cinayet işlemez mi? Ne kadar da boş düşünceler bunlar. Böyle konuşmalar cahilliğin göstergesidir, birini öldürmek için illa "sünnetsiz" veya "kafir" mi olmak gerekiyor?
Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni.
Kitap Tozu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-09-06, 15:25  #5
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Fotoğraflara bende baktım.

bence bu fotğraflar gerçek anlamda laik iseniz kabul etmek zorundasınız.
Yok eğer laikliği kendinize göre yorumluyorsanız 'Kılık Kıyafet Kanunu' hala geçerlidir, onu uygulamanız gerekir.

İşine gelince uygulanan durum ise siyaseten ordu da olsa belkemiksizliktir.

Soru şu, Kılık Kıyafet ile ilgili kanun bu tür kıyafetleri yasaklıyorsa, güç sende otorite sende buyrun çıkartın.

Çıkartmıyorsan, bunlar İran yapacak bizi diye ağlamanın anlamı yok, diye düşünüyorum.

Kıyafetler ayrı başlık olarak açılması gerekir.

BF...
Eski05-09-06, 15:32  #6
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Balıkçı Filozof şöyle demiş:

Fotoğraflara bende baktım.

bence bu fotğraflar gerçek anlamda laik iseniz kabul etmek zorundasınız.
Yok eğer laikliği kendinize göre yorumluyorsanız 'Kılık Kıyafet Kanunu' hala geçerlidir, onu uygulamanız gerekir.

İşine gelince uygulanan durum ise siyaseten ordu da olsa belkemiksizliktir.

Soru şu, Kılık Kıyafet ile ilgili kanun bu tür kıyafetleri yasaklıyorsa, güç sende otorite sende buyrun çıkartın.

Çıkartmıyorsan, bunlar İran yapacak bizi diye ağlamanın anlamı yok, diye düşünüyorum.

Kıyafetler ayrı başlık olarak açılması gerekir.

BF...
Güç kimde, otorite kimde? Kim çıkartacak?

Ağlayan kim?

Bu görüntüyü hoş bulmamam benim fikrimdir. Laik bir sistemde dini kıyafetler topluma göstererek değil, ibadet yapılırken giyilir bana göre. Papazlar da, hahamlar da, imamlar da... Gövde gösterisi gibi bunu yapanlar da var tabi..

Sadece fikrimi belirtmiştim. Belki birbirimizi yanlış anladık Sn BF,

Saygılar
Eski05-09-06, 16:15  #7
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın il_bilge şöyle demiş:

Güç kimde, otorite kimde? Kim çıkartacak?

Ağlayan kim?

Bu görüntüyü hoş bulmamam benim fikrimdir. Laik bir sistemde dini kıyafetler topluma göstererek değil, ibadet yapılırken giyilir bana göre. Papazlar da, hahamlar da, imamlar da... Gövde gösterisi gibi bunu yapanlar da var tabi..

Sadece fikrimi belirtmiştim. Belki birbirimizi yanlış anladık Sn BF,

Saygılar
Öncelikle size karşı değildi. Buraya yazmadan önce başlık bile açmayı düşünüyordum.

Sorun şu, laik bir ülke iseniz, kişilerin gündelik hayatlarını dinlerinin emrettiği kıyafetle sürdürmelerine karşı çıkamazsınız.

Kamusal işte çalışıyorsanız da buna izin vermezsiniz.

Bununla birlikle sivil vatandaşın kamusal iş ile gittiği yerde yine izin verirsiniz. Ancak Kamusal alanda kamuyu 'temsil edecekseniz' çıkarırsınız.

TBMM Başkanın eşinin türbanlı olması gündelik olarak sorun değildir. Ama TBMM Başkanı Kamuyu temsil eder. O zaman eşide bir toplanyıya 'kamu adına' davet edilir'. Yani ... Hanım olarak değil. TBMM Başkanı'nın Eşi olarak davet edilir. O zaman ya kamusal alana girmez yada girecekse dini emri dışarı çıkartır.

Laiklerin düşünceleri bu. Benim değil. Ben tarif ettim. (Aman lütfen benim düşüncelerim diye laf atılmasın)

Ama çeliki şudur ki, Din 'her yer' der. Yani din kamu-sivil ayırımı yapmaz. Eğer kişi kamuda çıkarmak zorunda bırakılırsa, kendi dini emirlerine karşı gelme ile karşılaşırkı, bu kişi için ciddi sorundur.

Benim yazdıklarım şu. Laikseniz azcık tutarlı olun diyorum, şu resimlere, bak diyenlere...

Elinizde kanun var, uygulayın. Uygualmıyorsanız duruma uygun kanun çıkarın. Eğer bunda yapmıyorsanız, bu siyasetten iki yüzlülük demektir, diyorum....
Eski05-09-06, 16:39  #8
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Benim yazdıklarım şu. Laikseniz azcık tutarlı olun diyorum, şu resimlere, bak diyenlere...

Elinizde kanun var, uygulayın. Uygualmıyorsanız duruma uygun kanun çıkarın. Eğer bunda yapmıyorsanız, bu siyasetten iki yüzlülük demektir, diyorum....[/quote]

sayın bf.
Nasıl tutarlı olalım bizim elimizde kanun çıkarmak için yetkimi var?
Burada yazı yazanların içinde bakan yada vekil varsa o başka.
MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı