"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Almanya vizesiyle Arkadaşlar, ALmanya için alınmış bir turistik vizeyle mesela Fransa ya direk gidilebilinir mi. Sonuçta almanya ya girdikten sonra istediğin gibi dolaştığımıza göre dolaşılabilecek ülkelerin herhangi birine direk gidemezmiyiz. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Evet gidebilirsiniz, Almanya için Schengen vizesi aldıktan sonra diğer AB ülkelerine de bu vizeyle girebilirsiniz. Ama örneğin İngiltere sadece Schengen'le sokmuyor; kendisi de ayrıca vize veriyor. Ama Fransa için bu durum söz konusu değil bildiğim kadarıyla. |
| #3 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Benim bildiğim kadarıyla da konu böyle. Ekşi sözlükte dolaşırken de şöyle bir yazı buldum: Alıntı:
| #4 | |
| Evet bu doğru herhalde. Ben de öyle düşünmüştüm de. Bi umut işte! __________________
| #5 | |
| 14. SCHENGEN VİZESİ NEDİR? 1995’te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile bu Sözleşmeye taraf ülkeler aralarındaki sınırlardaki ("iç sınır’" denilmektedir) kontrollerini kaldırmışlardır. Böylece, oluşturulan Schengen bölgesinde dış sınır kontrollerinde ortak uygulama ve kurallar hayata geçirilmiştir. Bu işbirliği vize, polis ve yargı alanlarındaki işbirliğini kapsamaktadır. Schengen’e üye ülkeler şunlardır: Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Portekiz, Yunanistan. Ayrıca, AB’ye üye olmayan İzlanda ve Norveç de Schengen ülkeleri ile özel bir anlaşma imzalayarak, aynı uygulamaları benimsemişlerdir. Bir yabancı Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin vizesi ile girdiğinde diğerine serbestçe seyahat edebilir. Ancak, seyahatin süresi vizenin üzerinde kayıtlı süre ile sınırlıdır. AB Komisyonu Schengen uygulamalarına ilişkin önerilerde bulunmakla sorumludur. Schengen ülkeleri ortak SIS veya Schengen Information System adı verilen bir veri tabanından yararlanırlar. Bu veri bankasında, Schengen ülkelerine girmesi gereken kişilerle ilgili bilgiler başta olmak üzere çeşitli bilgiler yer alır ve üye ülkelerin yetkili makamlarının kullanımına açıktır. kaynak: http://www.mfa.gov.tr/MFA_tr/Konsolo...orulanSorular/ |
| #6 | |
| Maceramız devam ediyor. Şu aşamada -turistik vizeyle giderken gidiş dönüş bileti almanın şart olduğunu öğrendim. -daha önceki gidişte vize süresini aşmanın daha sonra alınacak vizeye problem çıkarmadığını öğrendim. __________________
| #7 | |
| Hayırlısı olsun ibra hocam. İkinci madde ilginç demek biraz daha esnek davranmaya başladılar. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|