"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski11-06-05, 10:23  #1
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Almanya vizesiyle

Arkadaşlar, ALmanya için alınmış bir turistik vizeyle mesela Fransa ya direk gidilebilinir mi. Sonuçta almanya ya girdikten sonra istediğin gibi dolaştığımıza göre dolaşılabilecek ülkelerin herhangi birine direk gidemezmiyiz.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski11-06-05, 10:39  #2
ışık

Giriş Tarihi: Apr 2005
Ülke / Şehir: İzmir

Evet gidebilirsiniz, Almanya için Schengen vizesi aldıktan sonra diğer AB ülkelerine de bu vizeyle girebilirsiniz. Ama örneğin İngiltere sadece Schengen'le sokmuyor; kendisi de ayrıca vize veriyor. Ama Fransa için bu durum söz konusu değil bildiğim kadarıyla.
ışık is offline  
Eski11-06-05, 10:58  #3
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Ülke / Şehir: 23185

Benim bildiğim kadarıyla da konu böyle. Ekşi sözlükte dolaşırken de şöyle bir yazı buldum:

Alıntı:
herhangi bir ulkeden shengen vizesi alip (bkz: yunanistan vizesi), vazgectim ben bu ulkeden shengen'e dahil baska bir ulkeye gideyim derseniz hayal kirikligi yasayabilirsiniz. ornegin italya buyukelciliginden alinan bir shengen vizesi ile yunanistana giris yapamazsiniz veya yunanistan'dan aldiginiz bir shengen ile avusturya'ya giris yapamazsiniz... ama yunanistan'dan aldiginiz vize ile yunanistan'a girip oradan avusturya'ya gitme olasiliginiz var tabii bu sadece olasilik kapidan geri çevrilme ihtimali de yuksek... shengen'in esprisi avrupayi gezecek turkler tek vize alsinlar oyle kosturmasinlar konsolosluk konsolosluk degil, bu anlasmaya katilan ulke vatandaslari vize falan kasmadan kardesliklerini ilerletsindir diye dusunuyorum...
Eski11-06-05, 11:02  #4
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Evet bu doğru herhalde. Ben de öyle düşünmüştüm de. Bi umut işte!

ibra is offline  
Eski11-06-05, 11:22  #5
ışık

14. SCHENGEN VİZESİ NEDİR?
1995’te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile bu Sözleşmeye taraf ülkeler aralarındaki sınırlardaki ("iç sınır’" denilmektedir) kontrollerini kaldırmışlardır. Böylece, oluşturulan Schengen bölgesinde dış sınır kontrollerinde ortak uygulama ve kurallar hayata geçirilmiştir. Bu işbirliği vize, polis ve yargı alanlarındaki işbirliğini kapsamaktadır. Schengen’e üye ülkeler şunlardır: Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Portekiz, Yunanistan. Ayrıca, AB’ye üye olmayan İzlanda ve Norveç de Schengen ülkeleri ile özel bir anlaşma imzalayarak, aynı uygulamaları benimsemişlerdir. Bir yabancı Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin vizesi ile girdiğinde diğerine serbestçe seyahat edebilir. Ancak, seyahatin süresi vizenin üzerinde kayıtlı süre ile sınırlıdır. AB Komisyonu Schengen uygulamalarına ilişkin önerilerde bulunmakla sorumludur. Schengen ülkeleri ortak SIS veya Schengen Information System adı verilen bir veri tabanından yararlanırlar. Bu veri bankasında, Schengen ülkelerine girmesi gereken kişilerle ilgili bilgiler başta olmak üzere çeşitli bilgiler yer alır ve üye ülkelerin yetkili makamlarının kullanımına açıktır.

kaynak: http://www.mfa.gov.tr/MFA_tr/Konsolo...orulanSorular/
ışık is offline  
Eski17-06-05, 10:53  #6
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Maceramız devam ediyor.
Şu aşamada
-turistik vizeyle giderken gidiş dönüş bileti almanın şart olduğunu öğrendim.
-daha önceki gidişte vize süresini aşmanın daha sonra alınacak vizeye problem çıkarmadığını öğrendim.

ibra is offline  
Eski19-06-05, 18:53  #7
ışık

Hayırlısı olsun ibra hocam.

İkinci madde ilginç demek biraz daha esnek davranmaya başladılar.
ışık is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 09:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)