Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski07-09-06, 03:14  #1
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006
Görsel ve Yazılı Basın

Sahi arkadaşlar ne seyrediyorsunuz?Ve hangi basını izliyorsunuz?
Son yıllarda, Basınımız aldı başını gidiyor.kimsede ne yapıyorsun dediği yok.örneğin bugün;Elime bir hürriyet gazetesi aldım.7.sahife
ye kadar sürekli cinayet, cinnet,ve intihar haberleri ile dolu idi.
Hürriyet okuduğumdan değil.Tesadüfen denk geldi.Ben TV den ve gazete
den soğudum.çok nadir olarak kanaltürk ve Flaş Tv haber programlarını
seyrediyor.Gazetede Cumhuriyet okurum.
Fakat gördüğüm kadarı ile en büyük toplumsal gerçeğimiz!cinayetler.
cinnetler,linçler,gaspler ve saldırılar.Toplummu gerçekten çok sapıttı?
yoksa basınmı bunları abartmaya başladı?Ne dersiniz?
saygılarımla
MK DEVRİM is offline  
Eski07-09-06, 09:58  #2
Kitap Tozu

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: Paris
Basın

NTV'yi izlerim. Gazete olarak Cumhuriyet, Radikal, Milliyet, Hürriyet okurum. Fakat gazetelerin 3.sayfalarını okumak hep zor gelir bana! Bombalar, magandalar, katiller, caniler, cinet geçirenler...

Alıntı:
Sayın mahir2005 şöyle demiş:

Toplummu gerçekten çok sapıttı? yoksa basınmı bunları abartmaya başladı?Ne dersiniz?
Toplumun sapıklıklarını basın yazmak zorunda değil. Basın toplumun sapıklıklarını çok abartıyor. Ayrıca Kurtlar Vadisi gibi diziler ülkemizin biilnçsiz insanlarını daha sapıttırıyor.
Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni.
Kitap Tozu is offline  
Eski07-09-06, 14:42  #3
cibran
Onay bekleyen
Yazar Adayı

cibran'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Gerçekten haber alma amacımız varsa büyük gazeteler ve televizyonların dışında kalan basını da takip etmek zorundayız.

Eskiden egemenler (hakim sınıflar) basını güçlerini kullanarak yönlendirirlerdi. Şimdi durum değişti biraz. Basın dediğimiz zaten egemen sınıfın bizzat kendisi.

Basının halk üzerindeki etkisi hafife alınamayacak kadar büyük. İnsanlar fikir sahibi olurlarken bilgilerini genellikle televizyon veya gazetelerden ediniyorlar. Bugün yayınlanan bir araştırmaya göre gençlerin yüzde 70'i hiç kitap okumuyormuş. Orta yaşlıları siz düşünün artık.

Şunu rahatlıkla iddia edebilirim:

Şu çok okunan çok izlenen kanalları bir haftalığına benim kontrolüme versinler halkın yüzde 90ını şeriatçı yaparım.

Saygılar
cibran is offline  
Eski07-09-06, 14:53  #4
Maurad

Maurad'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Hareket Halinde

Türkiye'de basın soruları ve sorunları açıklamaktan çok seyirciye soruyor.
Bknz Show Haber;Haber başlığı:"Kaçırılan bir Mit ajanı mıydı?"
Haber başlaıyor,sunucu Mit üzerinde genel ve herkesin bildiği bilgileri okuyor birkaç operasyon görüntüsü yayınlanıyor.Kaçırılan kişi hakkında bilgi veriliyor ve en sonunda başlıktaki soru tekrar soruluyor ama cevap yok.
Türk insanının dünya ile ilişkisini de büyük kanalların(Show,Kanald,ATV,Star) oluşturduğunu düşünürsek,meraklı ama merakını gidermek için hiçbirşey yapmayan bir toplumlar karşı karşıya kalıyoruz.

Ben gazete olarak Milliyet,Zaman,Cumhuriyet ve Hurriyet okuyorum.Ve Televizyonda genellikle NTV,CNN ve Euronews'i izliyorum.
Bunları izlememin temel nedeni ise haber sonlarında ne manken görüntüleri yayınlamıyorlarinede yeni çıkan bir ürünü tanıtmaya kalkmıyorlar.
Eski07-09-06, 15:28  #5
bertay

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul-zonguldak

"Toplumun sapıtması" bir olgumu? Medyanın mahkeme koridorlarından,önlerinden bize aktardıkları toplumsal gerçekliği acaba yansıtıyor mu? Kolay habercilikle elde edilenler, nasıl oluyor da bize "toplum sapıttı" dedirtebiliyor. Medyanın bu tür söylemleri, toplumun yüzde kaçını etkiliyor,yönlendiriyor? Acaba kaç kişi bunlardan etkilenip tepki veriyor; internette bir siteye üye olup bu konuyla ilgili bir şeyler yazıyor? Eğer olup bitenler bir toplumsal gerçeklikse niçin toplumun kendisi tepki vermiyor? Acaba niçin, neden "neme lazımcı" olmuş bu toplum? "toplum sapıttı" diyenlere ,kendisine "sapkın" diyenlere bile tepki vermiyor,veremiyor!? Yoksa bütün bu olumsuzluklara tepki vermek mi sapkınlık? Bir gazetenin köşe yazarı olup yazsak bunları başımıza, bacağımıza kurşun sıkan olurmu ki? Yürüsek sokaklarda "yollar yürümekle aşınmaz" diyen çıkar mı ki? Forumlar yapsak üniversite anfilerinde okuldan atarlar mı ki? Bu düzen bozuk, desek anayasa suçu mu işlemiş oluruz? Yerimizi versek otobüste bir yaşlı insana "enayi" mi derler acaba? Dayak yiyen birini korumaya kalksak bizde mi dayak yeriz? Karadeniz sahil yolu bölgenin doğal yapısını bozacak desek öldürürler mi bizi?.... Soralım mı daha? gerek yok nemelazım!

bertay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-09-06 16:09 .
bertay is offline  
Eski07-09-06, 15:52  #6
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Medyada bu ülkenin siyasi olgularından birisidir.hatta çok zaman ülke siyaseti
ni belirlemiştir.İktidarları düşürüp,yerine yeni hükümetler oluşturan bir güç
Niye bu Türkiye siyaseti konuları dışına alınıp diğer konular başlığı altında
gösterme tutumunuzu anlamış değilim.Medyadaki haberler değilmi?Burada
ki tüm topiklerin ana malzemesi?Ama medyanın kendisi diğer konu?
MK DEVRİM is offline  
Eski07-09-06, 16:00  #7
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Medyanın hangi siyaseti belirlemesinden bahsedilmiyor, hangi basın organlarının takip edildiğinden bahsediliyor. Siyasetle doğrudan ilintili değil Sn Mahir2005. Ortada herhangi bir tutum da yok, kızmayınız.. (İlk mesajınız tamamen basın ve gidişatı ile ilgili, siyaseti yönlendirmesi ile değil)

Ben haber kanallarını takip ediyorum, NTV, HaberTürk, SkyTürk, EuroNews, CNN.. Ulusal kanallara ve haberlerine fazla bakmamaya çalışıyorum. Magazin değeri olan haberlerin ana haber bültenlerinde yer bulması beni kızdırıyor. Turkish Daily News, Milliyet, Yeni Şafak, Posta (ortaya karışık gibi) gazetelerini de takip ediyorum. Zaman zaman Hürriyet de alıyorum.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı