"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Tayyip Erdoğan Yemini

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski08-09-06, 23:50  #1
Kitap Tozu

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: Paris
Tayyip Erdoğan Yemini

Geçenlerde bir elektronik posta aldım. Tayyip Erdoğan'ın geçmişi ve ettiği bir yeminle ilgiliydi, o yazıyı sizlerle paylaşıyorum.

Tayyip Erdoğan'ın 1980'li yıllarda arşivlenen, Kuran Kursun'da ettiği bilinen ve Trabzon askeri arşivinde mevcut bulunan Atatürk aleyhindeki ünlü yemini:

"Ben Muhammed Müslüman ümmetindenim. Türkiye dinsiz, laik bir memleket haline gelmiştir. Hayatımı Mustafa Kemal dinsizliği ile savaşa adayacağıma, Türkiye'yi bir din ve şeriat devleti haline getirmek için mücadele edeceğime, Kemal Paşa zamanında çıkarılan dinsiz kanunların tatbikini önleyeceğime, kısa zamanda ümmet esasına dayanan, şeriat devletinin kurulması için çalışacağıma; dinim, Allah'ım ve bütün mukaddesatım üzerine yemin ve kasem ederim."

Kaynak: Oy Trabzon
Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni.

Kitap Tozu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-03-07 22:09 .
Kitap Tozu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-09-06, 00:09  #2
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

sayın kitaptozu bende bu maili bir ay önce aldın.sanırım size gelende bir slayt.okurken gözlerim yerinden fırladı.bu yeminin ciddi bir hukuki boyutu var.bunun dünyada eşi benzeri yok.

utancımdan kahroldum.beni kimler yönetiyo?sizcede toplanmamız gerekmiyormu?
bu olay cok önemlidir.bir ayaklanma şarttır.ben okulumda bu olay hakkında gerekli birikimleri topluyorum.
ancak tüm türkiye olarak uyanmalıyız artık.bu olay ipin ucunun kaçtığı andır.
saygılarımla....

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-09-06, 02:09  #3
cibran
Onay bekleyen
Yazar Adayı

cibran'nın Avatarı

1. Arşivdeki belgenin aslını görmeden inanmam.

2. Tayyip Erdoğan zaten değiştiğini söylediğine göre niye şaşırıyorsunuz ki?

3. Bu konu artık hukuki bir mesele değildir. Zaman aşımına uğramıştır.

4. Buna benzer ve daha ağırlarını Şevki Yılmaz binlerce kişinin önünde yaptı ve video kayıtları mevcut. Ş. Yılmaz'ın şu anda dokunulmazlığı yok ve özgür.

5. Bu yemin ifade özgürlüğü kapsamına girebilir. Silahlı eyleme geçmediyse "İnsan Hakları Sözleşmesi" gereğince suç sayılmamalıdır.

6. Son olarak çok gereksiz, saçma ve çocukça bir yemin olduğunu düşünüyorum. Özellikle Mustafa Kemal'i hedef alan bölümünü.

Saygılar
cibran is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-09-06, 02:24  #4
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

sayın cibran belge kesinlikle doğrudur.
trabzon tire askeri arsivinde bulunmaktadır bu belge.
zaman aşımı hakkında dediğiniz doğrudur fakat baska ceza yaptırımları da mevcuttur.bu bolumu okuyan arkadaşlarımla iyice konusup yazacagım.bu yemin tam bir deliliktir......

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-09-06, 02:40  #5
cibran
Onay bekleyen
Yazar Adayı

cibran'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın A_EMRE şöyle demiş:

sayın cibran belge kesinlikle doğrudur.
trabzon tire askeri arsivinde bulunmaktadır bu belge.
zaman aşımı hakkında dediğiniz doğrudur fakat baska ceza yaptırımları da mevcuttur.bu bolumu okuyan arkadaşlarımla iyice konusup yazacagım.bu yemin tam bir deliliktir......
28 şubat sürecinde buna benzer yeminleri çok gördük. Yemeyiz artık.:-)
Eski09-09-06, 02:49  #6
Samed
Kayıtlı Okur

Samed'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın cibran şöyle demiş:

1. Arşivdeki belgenin aslını görmeden inanmam.

2. Tayyip Erdoğan zaten değiştiğini söylediğine göre niye şaşırıyorsunuz ki?

3. Bu konu artık hukuki bir mesele değildir. Zaman aşımına uğramıştır.

4. Buna benzer ve daha ağırlarını Şevki Yılmaz binlerce kişinin önünde yaptı ve video kayıtları mevcut. Ş. Yılmaz'ın şu anda dokunulmazlığı yok ve özgür.

5. Bu yemin ifade özgürlüğü kapsamına girebilir. Silahlı eyleme geçmediyse "İnsan Hakları Sözleşmesi" gereğince suç sayılmamalıdır.

6. Son olarak çok gereksiz, saçma ve çocukça bir yemin olduğunu düşünüyorum. Özellikle Mustafa Kemal'i hedef alan bölümünü.

Saygılar
Şevki Yılmaz halen Yurt dışındadır...
Samed is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-09-06, 03:08  #7
cibran
Onay bekleyen
Yazar Adayı

cibran'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Samed şöyle demiş:

Şevki Yılmaz halen Yurt dışındadır...
Şevki yılmaz 7 yıl yurdışında kaldıktan sonra yurda döndü. Şu anda Rize'de ikamet ediyor.

Hatta Rize Çay Tv'de canlı yayına katıldı. Güncel konuları değerlendirdi.

Meraklılar Şevki Yılmaz mülakatını Çay Tv'den temin edebilir.

http://www.radyovakit.com/haber_detay.php?id=3929

Saygılar
Eski09-09-06, 04:09  #8
hancı
Onay bekleyen
Yazar Adayı

hancı'nın Avatarı

Değerli arkadaşlar, bu yemini okur okumaz tanıdım. İlkin babamdan duymuştum. Sonra 90 lı yıllarda, 28 şubat sürecine giden yılarda, bu metni o zamanlar kartel medaysı dediğimiz hürriyet, milliyet, sabah vb. gibi büyük sermaye gazetelerinde gördüm. Haberin veriliş şekli ise, “işte kuran kursu yemini” şeklinde idi.

Tabii ki inanmamıştım. Çünkü metin zaten saçma. Hem dil olarak hem mantık olarak. Ayrıca kuran kurslarını bilen birisi olarak, böyle bir şeyin olmadığını ve olamayacağını çok iyi biliyordum. Ancak o dönemden yaşıtım olan pek çok genç insan, bu haberlere inandılar. Ve daha bunun gibi düzmece bir sürü habere.

Oysa bu metin, güya yemin olan bu metin, daha önceleri de piyasaya sürülmüştü. Babam dahi bunun gerçek olduğunu zannediyordu. Yani dindar bir insan olan babam bile kandırılmıştı aynı mihraklar tarafından.

Bu metin öylesine bereketli çıkmış ki, çok uzun yıllardır Türk Medyasında tekrarlanmaktadır. Ama bir türlü eskimemektedir.

Google bu metnin bir cümlesini yazınca karşıma çıkan aşağıdaki linkte bu metnin ilk defa 1960 lı yıllarda İlhami soysal tarafından ortaya çıkarıldığını görünce ben de şok oldum. 1980’lere dayanmasını bekliyordum, ancak 1960’lara kadar inebileceğini inanın ban bile beklemiyordum.

Tam 40 yıldır. Temcit pilavı gibi sürekli ısıtılan aynı etkili yalanlarla genç insanların kandırılmış olması, ve aynı küstahlıkla bu yalanların devam ettirilmesi. Kim hayrete düşmez ki.

Metnin kendisi, bizzat ben yalanım diye bağırıyor. Ancak dini bilgiden uzaklaştırılarak yetiştirilen gençlerimiz maalesef bunu bir bakışta göremiyor.

“Müslüman ümmet” tabirini ilk ve muhtemelen son defa bu metinde okuyorum. Bunun adı “Müslüman ümmeti” değil, “İslam ümmeti”dir. Böyle bir hatayı hiçbir kuran kursunda yapmazlar. Zaten diğer ibarelerde hemen kulağı tırmalıyor. Hele “Muhammed Müslüman ümmeti” lafı tam bir komedi. Bunu açıklamaya dahi gerek duymuyorum. Sadece acı acı gülünür.

Ahmet Hakan Coşkun linkteki yazıda zaten dil olarak bunu açıklamış. Ben daha fazla ayrıntısına girmek istemiyorum.

http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/20...onikmedya.html

Sayın kitap tozu ve sayın A.. Emre. Üzgünüm, yeni nesil olan sizleri de aynı yalanlarla kandırmaya çalışıyorlar. Hem de hiç emek harcamadan eski yalanları kopyalayarak. Yani Türk Milletini o kadar saf olarak görüyorlar ki, tekrardan emek harcayarak orijinal yalanlar ortaya koymaya dahi tenezzül etmiyorlar.

Arkadaşlar, e-maillerinize gelen bu mesajlardan yeni kurban olarak birilerinin sizi seçtiği anlaşılıyor. Bu bayat yemin metnini size yollayarak, sizi de kandırmaya ve çirkin amaçlarına alet etmeye çalışıyorlar.

Sadece bu mu? Hayır, her gün onlarca yüzlerce haber, sadece sizi kandırmak için saptırılıyor. İnşallah bu saptırmaları tek tek deşifre edeceğimiz bir konuyu açacağım. Oradan nasıl da saf yerine konularak kandırılmaya çalışıldığımızı takip edeceğiz.

Arkadaşlar!

Kuran kursu yemini diyerek, sizi İslam’dan, dinden, imandan soğutmaya çalışıyorlar. Şunu unutmayınız ki, Kur’an Malazgirtle Dedelerimizi Anadolu’ya yerleştiren Alparslan’ın elindeki kitap idi.
Kitap, yani Kuran’ı Kerim, İstanbul fethedilirken de Fatih’in elindeydi. Orayı fetheden gazilerin hepsinin dilinde Allah’ın ayetleri vardı. O yıllarda, bugün gördüğümüz ve yaşadığımız kokuşmuşluğun hiçbiri yoktu. İnsan olmanın erdemi, İslam olmanın yüceliği ile birleşiyordu.

Mustafa Kemal dahi savaşta göğsünde Kur’an taşıyordu. Kurtuluş savaşını veren dedeleriniz, dillerinde o kitabı yollayanın ismiyle “Allah, Allah” diye düşmana göğsünü siper ediyordu.

Şimdi birileri sizi kurandan, kuran öğrenilen mekanlardan soğutmak istiyor. Üç kuruşluk siyasi çıkar hesabı yapanlar, belki Erdoğan’ın bebekliğinde piyasaya sürülmüş olan bir metni, onun kuran kursunda ettiği yemin olarak sunuyorlar. Amaçları bir taşta birden çok kuş vurmak. Son ekledikleri kuş da başbakan.

Elaşina Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-09-06 18:52 .Sebep: Mesajların birleştirilmesidir.
hancı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-09-06, 04:23  #9
hancı
Onay bekleyen
Yazar Adayı

hancı'nın Avatarı

Bu yalanlarla çekilmek istediğiniz bataklığa bir bakınız. Rehberleri Allah’ın kitabı olanlar, Ahlak’ı, iyiliği, erdem’i, yüceliği, fedakarlığı, ve hayvandan değil, meleklerden bile üstün olmayı savunuyorlar.

Çekilmeye çalışıldığınız bataklığı bir görün.

Size karalanmak istenen din, edepli olmayı, komşuya iyilik etmeyi, akrabayı gözetmeyi, haksızlığa göz yummamayı, Anne babaya iyilik etmeyi, fakire zekat vermeyi, oruç, namaz gibi ibadetlerle insanın kendi ruh dünyasını eğitmesini vepara, makam, şöhret sahibi kullara değil yalnızca Allah’a kul olmayı emrediyor.

Allah kullarının iyiliğini ister, ve yolu tektir. Tutarlıdır. Birdir. Allah’ın düşmanlarının ise hileleri çoktur, çelişkilidir, tutarsızdır. Her an başka türlü yalanlarla kaşınıza gelirler. Ve her yalanları başka yalanlarını yalanlar.

İnanmak da reddetmek de sizin elinizde. Ancak yolunuzu kendiniz seçin. İster iman edin, ister inkar edin. Ancak bu sizin kararınız olsun. Sürekli söylenen yalanlara, kandırmalara alet olmayın.

Eğer şu anda yukarıda saydığım bataklığı, bataklık olarak görüyorsanız, hala insani melekelerinizi kaybetmemişsiniz demektir. Ama bu aklınızın verdiği değil, içinizden gelen ve kültürünüzden gelen bir etkiyledir. Şayet, onların gösterdiği yolda, onların değersizlik yargılarıyla, tanrısız bir sistemle, sonuna kadar düşünecek olursanız, varacağınız nokta o bataklıktan başkası değildir. Çünkü o düşünce iklimi onu gerektirir. Bu değersizlik sisteminde en çok düşünenleri, en ileri noktalara varanları, maalesef en çok sapkınlığa ulaşanlarıdır. Bir noktadan ayrılan iki doğrunun mesafe uzadıkça birbirinden daha da uzaklaşması gibidir bu.

Allah kullarını sever ve iyiliğini ister, yolladığı vahiy ise, insanlık için bir nimettir.

Ne kadar bozulmuş olursa olsun, Hıristiyanlık ile kazandırılan değerler, bugün batı toplumları için hala bir direnç kaynağıdır.

Yolunuzu siz seçeceksiniz. Özgür iradenizle. Ancak kimsenin oyununa gelmeyiniz.

İnsan’ı yarattığı gibi, insanca yaşaması için yönlendiren ve özgür iradesiyle bunu seçmesini isteyen Allah, bizleri ilkin nasıl yarattıysa, tekrar diriltecektir. Ve yaratıldığı şekle sadık kalanlar, sadakatlerinin karşılığını görecektir.

Onurlu ve şerefli bir yaşamı seçenler, insanca yaşayanlar, onur ve şerefle karşılanacaklardır.

Allah vaadinden dönmez.

Kimseye de zulmedilmez. Herkes tercihlerinin ve yaptıklarının karşılığını görecektir.

Saygılarımla.

Düzeltilme nedenleri: Sonuçsuz polemiğe neden olacak açıklamalar,forumdaki bir katılımcıya yapılan yersiz göndermeler, tanrı inancı olmayan insanlara yapılan hakarete varan benzetmeler...Görüşlerinizi özel mesaj yoluyla iletiniz aksi takdirde konuyla ilgisiz gerekçesi olup silinir.(ELAŞİNA )

Elaşina Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-09-06 21:27 .Sebep: Orjinal metine not olarak düşülmüştür.
hancı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-09-06, 11:20  #10
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Hayır sn Hancı.

Zavallı bir kandırmaca yok!

Kasıtlı bir iftira var.

Bu yemin diye ortalıkta geçen metin bir yalandan

ibarettir. Ama İslam'a ve Müslümanlara saldırı için her tür yalanın da eli

öpülür.

Gerçek yemin görmek isteyenler. Atatürk'ün Osmanlılardaki askeri lisede "ulu

padişaha bağlı kalacağına" olan yeminini görsünler.!

Tabi bekledikleri gibi İslami bir hayat göremeyince R.Tayyip Erdoğan'da şaşıranlar şimdi

nasıl iftira atacaklarını şaşırmışlar...

Baksanıza uutanmadan sağda solda "şer'i eylemler arttı " teranelerini...

Tek amaçları islamı kirletebilmek oalnlar çalıştıkça kendileri kirlenmektedir.

Düzenlenme nedeni: Hitabet kurallarına aykırılık,Nezaketsiz üslup,Yazım kurallarına uymama,Hakaret. ( Kemofaşit olarak kastedilenin bir yazar arkadaşımız olduğu anlaşıldığından ve kendini bu şekilde tanımlayan topluluk olmadığından daha önce de başka bir konuda yapmış olduğum açıklamadaki gerekçeler saklı kalarak sözcük burada kişiye yönelmiş kabul edilip hakaret teşkil etmektedir-Sorularınızı özel mesaj yoluyla iletiniz aksi takdirde konuyla ilgisiz gerekçe olup silinir ) ELAŞİNA

Elaşina Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-09-06 21:55 .Sebep: Orjinal yazıya not olarak düşülmüştür.
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı