Yazıyaz Forum RSS beslemesi
Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Yeni Üyelerimizin Dikkatine!

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski12-06-05, 22:01  #1
ilker
Yazıyaz Kurucu Üyesi

ilker'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: MD, ABD
Evlilik

Arkadaşlar sizce evlenmek bu türkiye şartlarında nekadar doğru ?

Ekonomik olarak kendini bile zor geçindiren birisi evlenip başka bir eve çıkması ne derece doğru ?
ilker is offline  
Eski13-06-05, 10:21  #2
petricli
Guest

Eğer aradığınız insanı bulduğunuza inanıyorsanız ve beklemekle onu kaybedecekseniz hiç düşünmeden evlenin derim.

Parasız mutluluk olmaz bu doğru. Ama para ile de olmuyor.

Birbirini seven, anlayan iki insan zorluklara katlanabilir. Bir süre sonra ekonomik olarak rahatladığınızda ne kadar doğru karar verdiğinizi anlarsınız.

Ama evlendiğiniz kişi doğru insan değilse, paranız olsada olmasada hiç şansınız olmayabilir!..

Çok dikkatli olmak lazım. Evlenmek ciddi bir iştir. Birde çocuk olduysa geri dönüşü çok zordur.

Saygılar,

Eski08-10-05, 19:10  #3
canugur

canugur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005

ben, 5 kez evlelen biri olarak, tipik bir evlilik karsitiyim üstelik.-)
Pek te salik vermiyorum evliligi ayrica.
tek cocugum üniyi bitirdi bu arada.
saygilar
Eski17-10-05, 21:33  #4
portia
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Oct 2005

Memurlar Evlenmeye Cift Maaslanma Diyorlar. Evlilik Onlar Için Maddi Ve Manevi Birliktelik Ancak Iiki Insanin Onca Complex Duygulariyla Ayni Ortami Paylasmasinin Imkansiz Olacagini Düsünüyorum. ömrüm Boyunca Cözmeye Calisacagim Biri? Yorucu Olsa Gerek. Bir De Söyle Düsünün Sizi Hiçi Yormayan Bir Et Torbasi; Iyi Bakici Sefkat Yuvasi, Anne, Kadin Ve Hizmetci. . Bence Insan Sefkat Duygusu Ya Da Sevgiyle Evlenmemeli. Insan Ask Ile Evlenmeli Tapmali Ve Ona Hep Ulasamayacak Gibi Bakmali, Elinden Kayan Su Tanesi Gibi Sakinmali, Kaybetmemeli.. Iş Zorunlu Birliktelikse Bitmeli. Ask Da Bittiginde Bitmeli Ve Tekrar?
portia is offline  
Eski17-10-05, 22:20  #5
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Bir başka yerde söylemiştim. Evliliği hiç düşünmemiştim, bir dönem. Ama sonra, nedense, yalnızlık duygusu ağır bastı. Evlilik farklı bir şey. Anlatması da zor.

İnsanların yalnız olabilecekleri, yalnız yaşayabilecekleri, yalnız kalabilecekleri...yalnız...yalnızlık...

Ne ki, zaten yalnızız...Kalabalıklar içinde de yalnızlık yaşanır. Yalnızlık dünyayı doldurmuş...Yaldızlı karyolalarda çift yatanlar bile tek...

İşte bunun için...

Belki de bir insana bir başka insan...yeter mi?

Bir dost.

Gerçekte hepsi bu.
melnur is offline  
Eski17-10-05, 22:29  #6
portia
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Oct 2005

Tek Aradigimiz Bir Dostsa, Dost Cok. O Kadar Masumca Degil Evliklik. Dostlarimi Düsündüm Bir An; Evlilik Gelince Akla Cirkinlestiler, Tensel Bir Dost???
portia is offline  
Eski17-10-05, 22:40  #7
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Yalnızlığı içinizde yaşıyorsanız, dışardaki dostla evinizdeki dost biraz farklılaşıyor. Bunu söylerken, söylediğimin mutlak bir doğru olmadığının farkındayım. Bu benim doğrum. Yeniden başa dönsem, yeniden tercih etme fırsatıyla karşılaşsam, yine aynı şeyi yeğlerim.

Tensel bir dostdoğru bir yaklaşım değil, gibime geliyor.

Amaç o olsa, o da dışarda var.
melnur is offline  
Eski23-10-05, 17:37  #8
canugur

canugur'nın Avatarı

Isterseniz evlilige, hakettigi gibi bakalim.
Daha sonra birlikteligin nasil ortaya ciktigi anlasilir.

Ben her seyden önce; icine sevgiyi ne kadar bulastirsak ta, evlilik olayina ticari bir kurum gözüyle bakiyorum.

Yani yasadigimiz seyin tipik bir evlilik kurumu oldugu düsüncesiyle yola cikmak istiyorum.
Evliligin, devleti olusturan en kücük yapi tasi; yani ilk ve minnacik devlet oldugunu kabul ediyorsak isimiz kolaylasacaktir.
Tipki bir bedenin, hücre ve organlardan olusmasi gibi, devletler de ailelerin bir arada olmasiyla varliklarini sürdürmektedir.

Aileler de devletler gibi calisir.
Devletler gibi borclanmaya giderler, nüfüsu vardir, bütce yapilir.
Kalkinmak icin krediler alinip ev araba is kurma gibi rizikolara girilerek ya batilir ya da büyür, dev bir malikaneye dönüsebilir.Topraklar genisletilebilir. vb.
Aile savaslari vardir, rekabet edilir. Kirsalda kan davasi olarak belirir.

Bir devletin ayakta durmasi icin fertlerin nasil biribirini sevmesi öneriliyorsa, aile kurumunda da dagilmamak icin sevgi bazen acimasizca kullanilarak aile birligi ayakta tutulmaya calisilir. (yani aile ici yanlislar ve yasadisi bazi olaylar(!)disa tasirilmaz)

Böyle bir olusum icinde sevginin ne denli zorlayici bir yapistirici rol aldigi görünüyor gibi.
Ayni zamanda sevginin böyle bir kurum icinde ne denli iskence cektigini de görmek gerekir kanisindayim.

Bu elestriden sonra, neden evleniyoruz o halde, bicminde soru gelecektir tabi:-)

Bunu da arkadaslarin yorumu ile ilerleyen yorumlarda inceleriz.
(evlilik kurumuna gelenek ve etik olarak bakarsak tartisma daha sonra derinlesebilir)
saygilar
Eski24-10-05, 11:32  #9
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Ülke / Şehir: manisa

Alıntı:
Sayın canugur şöyle demiş:

ben, 5 kez evlelen biri olarak, tipik bir evlilik karsitiyim üstelik.-)
Pek te salik vermiyorum evliligi ayrica.
tek cocugum üniyi bitirdi bu arada.
saygilar
Aman hocam neler duyuyorum, forumumuzun evlilik hakkındaki en deneyimli kişisi olarak sizi ilan ediyorum.Tecrübelerinizden faydalanmak isteriz.Kadınları anlamak gerçekten kolay değil.

Ben bir evlilik ve boşanma ardından ,o kadarda üzüldüğüm halde eğer seviyorsanız ve güveninize layık görüyorsanız evlenin derim.Doğru insan çıkarsa yaşadınız mutlu olursunuz çıkmazsa filozof olursunuz yani her iki yöndende kazançlısınız.

saygılar
ugurozaltn is offline  
Eski24-10-05, 13:24  #10
canugur

canugur'nın Avatarı

Evet, sayin Özaltin, anlattiginiz durum Sokrat´tan bu yana öylece gidiyor iste:-)
saygilar

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı