"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Espri anlayışı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Espri anlayışını belirleyen etkenler nelerdir? 1. neden espri anlayışı (nükte) vardır ? 2. bu anlayışı zaman içinde değiştiren iç(ruhsal) ve dış(çevresel) faktörler nelerdir ? |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Tamamen kültürel olduğu kanısındayım. Yani, aynı anlayışı paylaşan insanlarla ortak bir olayı, geçmişi, vs. paylaşıyor olmanız, kimi yerlerde benzeşen hayatlar yaşamanız gerekir. Çiçek Abbas'ı birebir İngilizce'ye çevirip İngilizlere izletseniz pek komik bulacaklarını sanmıyorum. |
|
| #3 | |
| peki şunu savunurmuydunuz o zaman sn. türker; Eğer kültürel birikim değişmeseydi veya gelişim olmasaydı bir toplumun espri anlayışında da pek bir değişiklik olmayacaktı. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sorunuz henüz soru olamamis sayin sinsiati.... __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #5 | |
| ne yönden sn canugur anlayamadım ! |
|
| #6 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Espri anlayışını belirleyen bir sürü etken vardır.Sorunuz biraz kapalı olmuş sanki. |
|
| #7 | |
| zaman buldukça yazabilirsiniz o halde eğer sakıncası yoksa, mesela birkaçını sayabilir misiniz ? ona göre düşünelim belki ilerleyebiliriz bu şekilde ? |
|
| #8 | |
| İnsanın o anki ruh hali de önemli. |
|
| #9 | |
| İyi ama eğer siz "ruh hali" ifadesini kullanırsanız zaten ruhbilim olan psikolojinin çalışma alanı dışına çıkarsınız, yani ruh hali zaten her şeyin temeli olan bir taban kavramdır ve bunun üzerine inşa edilir bilim. İlk soru olarak sorsam ki ruh halinin değişmesi ne anlama gelir ve ana etkenleri nelerdir diye, işte o zaman psikolojiye girmiş olurum sonuç olarak ! Çünkü sorulabilecek en temel sorulardan biri budur. |
|
| #10 | |
| Ama insanların ruh hali herzaman aynı değildirki.Ben bundan bahsettim sadece. saygılar.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|