"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Cumhuriyet içinde Cumhuriyet(TSK)/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Hareket Halinde
| Cumhuriyet içinde Cumhuriyet(TSK) Hepiniz geçenlerde Gn.Kur.Bşkn.Org.Yaşar Büyükanıt'ın afganistana asker gönderme konusunda söylediklerini biliyorsunuz. Bilmiyenler için Büyükanıt Afganistana bir asker dahi göndermeyiz demişti. Peki Genel Kurmay başkanından kim asker istedi?Nato... Nato Türkiye Cumhuriyetinin mutlak yönetiminin meclis olduğunu bilmiyor mu? Meclis ve Milletvekilleri dururken nasıl olurda meclise bağlı olması gereken bir komutan çıkıp devlet adına cevap verebilir? İddia ediyorum ; TC de TSK meclisden bağımsız ve meclisi kontrol edebilecek nüfuza sahip bir kurumdur ve bu durum reformların gerçekleşmemesindeki en büyük nedenlerden biridir. Siz ne düşünüyorsunuz?Yanlış düşünüyorsam lütfen kanıtlayarak bana doğruyu açıklayın... ![]() __________________
He He |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Atatürkün ölümünden bu güne kadar iş başında bulunan hükümetler hangi reformları yapmak istedilerde;TSK bunu karşısında durdu?TSK. savunucusu değilim ama.Hükümetlerin beceriksizliklerinide ltf başkala rına yüklemeyin.(Ki bunun tam zıttı 1960 anayasası TSK tarafından hayata geçirilmiştir)Nato Militarist bir güç olduğuna göre ona verilcek cevabıda, Muhatabı olan TSK tarafından verilir. Saygılarımla |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Modern cumhuriyet bu olsa gerek... 12 mart, 27 mayıs , 12 eylül... kemalofaşizm bu ülkeden birtek gün elini çekmedi ki. Al bir çelişki daha. Jandarma. Genel kurmaya bağlı. Ama içişleri ile uğraşıyor. Laiklik ve demokrasi kelimeleri bu ülkede havanda su döğmekten başka birşey değildir... |
|
| |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Hareket Halinde
| Alıntı:
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| TSK nın ülkemiz üzerinde en önemli 3 dönemi olmuştur. bunlar 27 mayıs 12 mart ve 12 eylül darbeleri. ama bunları bir birinden ayıran unsurlar vardır.bunlar asla bir tutulamaz. 27 mayıs devrimcidir 12 mart muhafakar 12 eylül ise karşıdevrimcidir. öncelikle bunun bilincinde olalım. TSK nın normal şartlarda o kadar sesi çıkan bir kurum olmaması, siyasi konularda devlet adına konusmaması, meclis üzerinde ise otorite sahibi olmaması lazım. ama dediğim gibi normal şartlarda. ülkemizde ise bu mümkün değil nedeni ise gayet basit bir örnekle açıklayabilirz ki 60 darbesi. TSK bu kadar güçlü olamasaydı şu an burda bu sitede bu sekilde bu derecede özgür olarak yazamayacağımızı düşünüyorum. menderesin onune geçilmeseydi çok daha kötü hallerde olacağımıza da eminim. şimdi bazı arkdaslar "o zaman 80 darbesini de açıkla o da TSK tarafından yapıldı" diyebilir bende kendilerini haklı buluyorum ama ülkemiz şartlarında daima kurunun yanında yaşda yanıyor. ben TSK nın bu kadar aktif olmasına tabi ki karşıyım ama başka bir şansta yok. saygılarımla... __________________
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz. M. Kemal ATATÜRK |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Yazdığımı dikkatle okursanız;TSK asker gönderebilir diye tek kelime yok. Karar verir de yok;sadece söylemden söz etmişim.Karar yada fiiliyet yok satırlarımda | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
![]() Sayın chees Kemalo faşist çok çirkin bir sözcük Madde 4 - Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir parçası olup, Silahlı Kuvvetlerle ilgili görevleri, eğitim ve öğrenim bakımından Genel- kurmay Başkanlığına, emniyet ve asayiş işleriyle diğer görev ve hizmetlerin ifası yönünden İçişleri Bakanlığına bağlıdır. Ancak Jandarma Genel Komutanı, Bakana karşı sorumludur. | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Iste demokrasinin nimetinden yararlanmak budur. eger Kemalofasizm benzetmesinen benzer sözcükleri, muhammed icin kulansaydi bir üyemiz, dinime sövüldü cigliklari karsisinda ile mod arkadaslarimiz uyari yapacaklardi... ama sayin arkadasimizi uyarmaya gerek yok, karsiya cevap hakki yarattigi icin kendisine tesekür ediyorum... Buyrun demokratik düsünce özgürlügünüzü kulanin... __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #9 | |
| [quote=günes sold]TSK nın ülkemiz üzerinde en önemli 3 dönemi olmuştur. bunlar 27 mayıs 12 mart ve 12 eylül darbeleri. ama bunları bir birinden ayıran unsurlar vardır.bunlar asla bir tutulamaz. 27 mayıs devrimcidir 12 mart muhafakar 12 eylül ise karşıdevrimcidir. öncelikle bunun bilincinde olalım. quote] Ben bu söylediğinize tam olarak katılamayacağım dostum.27 Mayıs'ı diğerlerinden ayıran tek nokta 1960 anayasasıdır.Bu konuyla ilgili bir kitap vardır "Türkiye'de Askeri Darbeler Ve Amerika" adında.Bu konuyla ilgili çok geniş bilgi ve belgelere dayanmıştır.Onu okumanızı öneririm.Eğer kütüphanemde bulabilirsem ben de paylaşırım burada. Menderes hükümetinin son dönemleri özellikle 1955 sonrası ekonomik açıdan sıkıntıların arttığı yıllardır.Bunun sebebini Korkut Boratav "savaş sonrası doğal olan hızlı büyümenin barış antlaşmasından sonra bir anda durması" olarak açıklar.Bu ekonomik sıkıntıların politik bir baskıyı da beraberinde getirdiği sıkıntılı bir döneme yolaçmıştır.Ancak özellikle ABD uzmanlarının 5 yıllık kalkınma planlarına getirdikleri dayatmalarla küçük sanayi ve ara malları üretiminde yoğunlaşmayı hükümete tavsiye etmeleri,bir baraj yapımı için gerekli krediyi vermemeleri üzerine menderes hükümetinin SSCB ile ilişkiye geçip krediyi oradan alması darbenin asıl hazırlayıcı etmenleridir.Bunlar o gün bilinemiyordu ancak arşivler açıldığında daha net anlaşılacaktır. 27 Mayısçıların içerisinde bulunan Türkeş ve 12 arkadaşının tasviyesinden sonra darbe yine şiddetle sola yönelmiştir.Üniversite hocaları üniversiteden atılmış yaklaşık 2000 subay ayıklanmış ve derneklere sıkı bir baskı getirilmiştir. 27 Mayısın bir başka farkı da Gürsel'in cumhurbaşkanı seçilmesine rağmen askerin sonrasında herhangi bir müdahalede bulunmamasıdır.Ancak bu gibi ayrımlar dışında hepsi ABD komplosudur hepsi bizi en azından demokratik bilinç anlamında geriye götürmüştür. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Bu ülkeyi emperyalist işgalden kurtaran kurtuluş savaşının mimarı M. Kemal Atatürke kemalofaşist gibi adi sözcüklerle saldırmak çirkinlikten öte çirkefliğin daniskasıdır. Arkadaşların dediği gibi bu sözü kullananların kutsal saydığı kişi isimlerinin yanına bırakın faşist sözcüğünü daha aşağılık sözcükleri kullanmak mümkündür. -kadın düşkünü, küçük kız çocuğu istismarcısı, evlatlığının karısına göz diken vb.- Not:Bu cümleler bana ait değildir ve olamaz da. Başka yerlerden aldığım sözlerdir bunlar. Örnek olur diye aktardım. Kişilere saldırının da bir sınırı vardır. Bu sözcüğü küfürle eşdeğer görmekteyim. Seviyeli bir tartışma ortamı olduğuna inandığım bu forumda eğer bu sözcük kullanılmaya devam ederse bunlara daha düşük sözcüklerle hitap etmeyi düşünceme yakıştıramadığımdan bu gibi seviyesiz insanlarla aynı ortamda olmayı kabul edemiyeceğim. Düzeyli arkadaşlara saygılar. nemarek Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-09-06 09:24 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|