"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Aslında bir çok yönden incelemeye açık bir konudur. İslamı kesim tarafından genelde çok fakirdi yada evinde yemek pişmediği günler olurdu gibi ifadeler kullanılır. Fakat gelin görün ki durum hiçte öyle değil. Yazıya başlamadan önce bir kaç başlığı sıralayalım. - Arap dünyası tarihçileri tarafından zenginliği kabul edilen Hatice'den kalan mal varlığı -Humus yani savaşta elde edilen ganimaetlerin beşte biri Alıntı kurallarına uyulmadığı için yönetim tarafından düzenlenmiştir. melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-09-06 20:03 . |
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| haklısınız biraz acemiyim |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Evet çok güzel bir araştırma yazısı o kadar savaş ganimeti diyorsun ama savaş ganimetlerinin 5/1 i devlete kalıyordu hz. Muhammede degil bildigim kadarıyla. Biraz agır ithamlar bulunuyor yazınızda çok tartışma yaratabılır. Saygılarımla... __________________
emre² |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Sandığın gibi değil. 5/1 ganimetin bir kısmını kendisi ve ailesinin geçiminde kullandığı örnekler var yukarıda. |
| #5 | |
Kayıtlı Okur
| Tcherazzi'nin de belirtmiş olduğu gibi, 1,5 milyar insanın en sevdiği insan olan Hz. Muhammed'e hiç bir şeye dayanmadan böyle ağır ve yersiz ithamlarda bulunmak o yüce kişinin değerini düşürmez. Altına çamur sıçratmaya çalışanların dikkatine altın değerini nerde olursa olsun korur... |
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Yazıyı tekrardan okumanızı öneririm. Bu benim yorumlarımda değil. Orada islam bilginlerinin refarans saydığı Buhari'nin hadisleri kullanılmıştır. |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Bu yazıyı foruma yazan sizsiniz Sayın tahta. Yazı benim değil demek çok basit bir kaçıştır. Onu bırakında Peygamberimiz geride ne bırakmış asıl onu anlayın. Saygılarımla... __________________
“Ya öğrenen ol, ya öğreten ol, ya da dinleyen ol: Sakın dördüncüsü olma, helak olursun!” Hz.MUHAMMED(SAV) |
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Evet yazıyı ben yazdım. Daha doğrusu derledim. Derlerkende Buhari'nin hadislerini kullandım. Siz daha Buhari'nin islam dünyası tarafından ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Sn Tahta, Hz Muhammed ile ilgili açmış olduğunuz iki topiği de okudum. Kendi düşüncelerinizi de yazsaydınız keşke. "Buhari'nin, benim değil" demek işin içinden çıkmak olmuyor mu? Eğer Hz Muhammed'le ilgili fikirler üretmek isterseniz tek kaynağın Buhari olmaması gerektiğini düşünüyorum. Neden sadece o? Gerçekten objektif gözlerle bakmak isterseniz Hz Muhammed'in de hadislerini okuyun, onun için yazılanlara bakın. Biraz "kötülemek" adına yazılmış yazılar gibi geldi. Ben sizin kendi düşüncelerinizi okumak istiyorum. Kitap isimlerini araştırmak çok da mühim değil. Yazmak isteyen tek taraflı yazabilir, zor değil. İstediği noktayı istediği gibi de yorumlayabilir. Birini kötülemek isterseniz kötüleyebilirsiniz. Zor değil... Sizin de fikirleriniz olmalı bu konuda... Saygılar __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Çok gereksiz örneği daha önce sayısız kere yinelenmiş,konuşulmuş bir konu. Hakeza Hz .peygamberin dünyanın en zengini veya en fakiri olması bile hiçbirşeyi değiştirmez. Maksat boş durmayalım. |
|
|
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|