"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Türkiye ve Dünya'da Büyük Kalkınma Planı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Türkiye ve Dünya'da Büyük Kalkınma Planı Hayal edelim ki Türkiye'deki bir şehirde bütün ayakkabı emekçileri belirli bir zamandaki (ne kadar zaman alır bilemiyorum) karlarını ortaya koysalar ve bir atölye açsalar.Karları elbette artacaktır.Ve daha da gelişseler, fabrika açsalar.Bu sefer o şehrin ayakkabı ve deri ihtiyacını karşılasalar.Bu şehirdeki ayakkabı piyasası millileştirilmiş olur ve emperyalist güçler burada piyasa bulamazlar. Bunu bütün piyasalarda yapsalar ve bütün ekonomimiz millileştirsek ekonomik özgürlüğümüze kavuşurduk.Fakat elbette bir sorun olacak.O kadar kapalı yaşayamayız.Bu yüzden diğer sosyalist ülkelerden para farkı olmayacak şekilde bir değiştokuş olsa biz çok rahat yaşarız o ülkelerle... Ama Avrupa ve Amerika çökerler.Dışa satım olmazsa kapitalistler çürür.Bu durumda her yer sosyalistleşmek durumda kalır ve devrim olur. Benim bu yazımda belki hayal ve olamayacak bazı durumlar var olabilir.Sizden bu plandaki eksiklikleri benimle paylaşmanızı istiyorum. ROME Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-09-06 00:13 . |
|
| #2 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Benim daha güzel bir planım var. 1) çok sayıda nükleer silahın olacak. 2) Ortadoğudaki bütün petrol üretenb ülkelerde devrim yaptırarak, kendi güdümünde devletler kurduracaksın. yada ilhak ettireceksin. 3) Dünya petrol piyasasının çok büyük bir kısmını ele geçireceksin. 4) Amerikanın tabiriyle büyük ortadoğuyu, tek bir çatı altında toplayıp, tek bir para brimine geçeceksin. 5) İdeolojik olarak Orta Asyaya uzanıp, seri devrimlerle oradaki yeraltı zenginliklerine de ulaşacaksın. 6) Petrolü ve doğal gazı da o paradan satacaksın. batılı bankalarla çalışmayarak, dünay para piyasasını, doların euronun değerini allak bullak edeceksin. 7) Nükleer sialhların olduğu için de, kimse sana bulaşmaya cesaret edemyecek. Arada bir, İsraili kazıyacam, türünden açıklamalar yapıp, deli intibaı bırakacaksın ki, korksunlar.Hakkaten bu adamlar bombalrı patlatır diye düşünsünler. 8) Siyasal ve ekonomik bağımsızlığını sağladıktan sonra da kafan çalışıyorsa gerisini getirisin. 9) vicdanın yoksa yeni emperyalist sen olursun. Vicdanın varsa, dünyaya adalet dağıtırsın. Hayal kurmak çok zevkli. Ama gerçek hayata dönmek lazım. Bizim ülkemizde amerkanın onayını almayan kimse hükümet olamıyor. olsa da kalamıyor. |
|
| #3 | |
| Hükümet olmaya gerek yok ki... Bunu halk kendi yapacak.Tabi örgütleyiciler de olacak. ROME Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-09-06 00:33 . |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
Sayın hancı sizin söyledikleriniz hayal değil zaten.7 madde Emperyalistlerin tanımı ve uyguludakları politika zaten. | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Kominizme dışardan baktığımda gördüğüm tek şey harika bir sistem.Ama maalesef uygulamaya geçince bazı aksaklıklar ortaya çıkıyor olmalı ki çin ve küba gibi bir ülke haricinde bütün kominist rejimler çökmüs.Çökmeyenler ise nefes almaya çalışıyor yaşamak için mücadele veriyorlar. Ama amiyane tabirle haticeye değil neticeye bakmak lazım diye düşünüyorum.Kominizmin yaşaması imkansız.Baş nedeni ise devleti kuran halktan ziyade devlete değer vermesi. İşte bundan dolayı yani halkına değer vermediği için yaşayamıyor ve yaşatmıyor. Ayrıca sayın romenin hayalinde unuttuğu birşey var.haniHayakkabicılar birlik olacak ya ve sonunda millişecekler ya.Ben bunun pek gerçekleşebileceğini sanmıyorum.Yani dernek altında birleşsinler ama rekabet olmadan nereye kadar sürer.Rekabet olmalı ki insanlar ucuza kaliteliyi alsınlar.Öteki taraftan bakarsak rekabet olmazsa kaliteli de kalitesizi de aynı parraya satılır.Olan tüketiciye olur. __________________
KORKMA!SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN ALSANCAK... |
|
| #6 | |
| Önemli olan halktır.Devlet halk içindir.Biz halkın hepsinin birden eşit refaha ulaşmasını istiyoruz. Rekabet olmazsa diyorsuzunuz.Fakat tüketici de halktan değil mi?İkincisi 200 milyonluk niketan daha ucuz olacağına eminim.Burada önemli olan kar değil tüketicinin yabancıya kaymaması...Bunun için önemli olan paraysa para da ayarlanır.Ayrıca bu komunistin fikri olabilir.Ancak ben komunist ülke de değil Türkiye'de bunu yapmayı planlıyorum.O yüzden rakip yabancılar. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Söylediğiniz kalkınma planının çok daha gelişmiş ve detayları ve matamatiksel çözümleriyle mükemmelleşmiş hali milli ekonomi modelidir. Prf dr Haydar Baş'ın...okumalısınız http://www.milliekonomimodeli.com/ __________________
Artık yeni şeyler söylemek lazım.(mevlana c.rumi) |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|