Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İstanbul Üniversitesi’nde solcu öğrenci avı

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski12-09-06, 14:35  #1
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul
İstanbul Üniversitesi’nde solcu öğrenci avı

Geçen sene İstanbul Üniversitesi Rektörü olan Mesut Parlak döneminde üniversitede özelleştirme uygulamaları son hız sürdürülürken adeta solcu öğrenci avı başladı. Bir yılda solcu öğrenciler hakkında açılan soruşturmaların sayısı yüzlerle ifade edilirken soruşturmaların gerekçesinin ve öğrencilerin aldıkları cezaların üniversite yönetimi tarafından bildirilmemesi dikkat çekiyor.

18 Ağustos tarihli bir kararla 9 öğrenciye yükseköğretimden uzaklaştırma cezası verilirken son olarak dün 85 öğrenci hakkında yemekhane özelleştirmesini protesto ettikleri ve rektör aleyhine sloganlar attıkları için soruşturma açıldı.

Dikkat! İzinsiz ekmek ve ayran sokmak yasak!

İstanbul Üniversitesi'nde son bir hafta içinde 11 öğrenci'ye yükseköğretimden çıkarılma cezası verilerek bu öğrencilerin yükseköğretim hayatlarına son verildi. Mesut Parlak'ın göreve geldiği son bir yıl içinde hakkında soruşturma açılan ve ceza alan öğrencilerin sayısı ise yüzlerce ifade edilirken hakkında 20 soruşturma birden açılmış öğrenciler bulunuyor.

tamamı,

http://sol.org.tr/index.php?sbt=4&s=114
Eski12-09-06, 14:54  #2
matraki

Giriş Tarihi: Aug 2006

Kişisel görüşümün solculuk ile hiç bir alakası olmadığı halde yinede bu tür uygulamalara kesinlikle karşıyım.Herkez demokratik platformlarda şahsi görüşlerini dile getirmeli. Eğer anlatıldığı gibi ise kınıyorum.Bütün talebe arkadaşlara da birbirlerne sahip çıkmaları gereğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.Fikirlerini paylaşmassanız bile yinede karşı fikirlerin ezilmesini önlemek gerek.Geçmişte (gerçi hala var ya) istanbul üniversitesinde başı örtülülere uygulanan anti demokratik uygulama bugün solcu arkadaşlara uygulanmakta yarın allah bilir kime uygulanacaktır.Demokrasinin uygulanbilirliği ve karşı fikirlere hoşgörü gösteren bir türkiye dileğiyle....
Saygılar....
Eski12-09-06, 16:28  #3
NSC
Onay bekleyen
Yazar Adayı

NSC'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Biz halk olarak ne istediğimizi bilemeyen bir halkız.. Kendi ekmeğimize el uzatınca sesimiz çıkıyor yoksa devlet gayet demokratikti veya özgür laik bir ülkeydi taa senin görüşünden dolayı seni engelleyene kadar. Ama cidden istanbul üniversitesinde ki solcu arkadaşlarda bunu hak ediyorlar..Birde işin içine ülkücüler girdimi görmeyin kavgayı...Dövmedikleri öğretim görevlisi kaldı mı acaba merak ediyorum...
Bir gün var bir gün yokuz
NSC is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-09-06, 16:47  #4
emine

emine'nın Avatarı

öğrencilerin böyle ucuz meselelerden dolayı haksız cezalara çarptırılmasından son derece rahatsız olduğumu belirtmek isterim öncelikle.

ancak istanbul üniversitesi ve Ankara üniversitesi gibi devletin sözüm ona temel bilim merkezlerinden edindiğim gözlemlerle birlikte yetkili mercilerce desteklenen ya da göz yumulan taraflı ideolojik propagandaların, üniversitelerde kendini göstermesinden duyduğum rahatsızlık son derece arttı.

Ankara üniversitesi fen fakültesine girersiniz devrimci solun parti merkezine geldiğinizi düşünürsünüz mesela.ya da istanbul üniversitesi iktisat ya da hukuk fakültesi aynı bina zaten bilmem kimin ölüm yıl dönümüdür ordan ateşi fazla körüklenmiş gençler afiş, bildiri vs harıl harıl çalışmaktadır.aynı şekilde kantinde de fazla cürretkar hareketler ve hakaretler uzun uzadıya devam eder.bir solcu öğrenci her türlü tarzı ile kendini belli eder.bu öğrencilere ise öğretim görevlileri vs çoğunluk sahip çıkar.

yok efendim nötrlük olsun burası üniversite amacından saptırılamaz,buraya hiçbir ideoloji yansıtılamaz safsataları altındaki amaç ise dini inançlarını yerine getirmeye çalışan mütedeyyin kesimden öğrencileri bastırmak, meydanda rahatlıkla at koşturmaktır..

size yemekhane olayları doğrultusunda ekmek ayran dağıtmayı cezalandıran bir mantıktan daha gülüncünü söyliyim mi?kutlu doğum haftasında gül dağıtan öğrenci!!!

en iyisi müteyakkız olup,müteyakkız kalmak ve bir an önce diplomayı alıp,Türkiye üniversitelerinin YÖK'ün özerkliğinin verdiği güvenceyle tağutileşmiş despot yönetimlerinden kurtulmak.
şunu da üzlerek belirtmek isterim ki mecburen zihinlerde yer eden bu mantığın sonucu Türkiye için acı sonuçlar doğurmaya başladı.

saygılarımla..
emine is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-09-06, 18:08  #5
komutan

komutan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Ülke / Şehir: Vatansız yerden

Alıntı:
Sayın emine şöyle demiş:

öğrencilerin böyle ucuz meselelerden dolayı haksız cezalara çarptırılmasından son derece rahatsız olduğumu belirtmek isterim öncelikle.

ancak istanbul üniversitesi ve Ankara üniversitesi gibi devletin sözüm ona temel bilim merkezlerinden edindiğim gözlemlerle birlikte yetkili mercilerce desteklenen ya da göz yumulan taraflı ideolojik propagandaların, üniversitelerde kendini göstermesinden duyduğum rahatsızlık son derece arttı.

Ankara üniversitesi fen fakültesine girersiniz devrimci solun parti merkezine geldiğinizi düşünürsünüz mesela.ya da istanbul üniversitesi iktisat ya da hukuk fakültesi aynı bina zaten bilmem kimin ölüm yıl dönümüdür ordan ateşi fazla körüklenmiş gençler afiş, bildiri vs harıl harıl çalışmaktadır.aynı şekilde kantinde de fazla cürretkar hareketler ve hakaretler uzun uzadıya devam eder.bir solcu öğrenci her türlü tarzı ile kendini belli eder.bu öğrencilere ise öğretim görevlileri vs çoğunluk sahip çıkar.

yok efendim nötrlük olsun burası üniversite amacından saptırılamaz,buraya hiçbir ideoloji yansıtılamaz safsataları altındaki amaç ise dini inançlarını yerine getirmeye çalışan mütedeyyin kesimden öğrencileri bastırmak, meydanda rahatlıkla at koşturmaktır..

size yemekhane olayları doğrultusunda ekmek ayran dağıtmayı cezalandıran bir mantıktan daha gülüncünü söyliyim mi?kutlu doğum haftasında gül dağıtan öğrenci!!!

en iyisi müteyakkız olup,müteyakkız kalmak ve bir an önce diplomayı alıp,Türkiye üniversitelerinin YÖK'ün özerkliğinin verdiği güvenceyle tağutileşmiş despot yönetimlerinden kurtulmak.
şunu da üzlerek belirtmek isterim ki mecburen zihinlerde yer eden bu mantığın sonucu Türkiye için acı sonuçlar doğurmaya başladı.

saygılarımla..
Bir defa böyle ani-demokratik uygulamalarla öğrencileri sindirenleri şiddetle kınıyorum..

Sayın Emine arkadaşımız Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nin devrimcilerin merkezi haline geldiğini idda ediyor..
Aslında bu durumdan hoşnut olmadığını da anlıyoruz..
Halbu ki böyle birşeyin olmadığını Ankara Üniveristesi Fen fakültesinde okumuş biri olarak ben idda ediyorum..
Üniversitem hiçbir zaman devrimcilerin merkezi olmadı olamadı..
Kaldı ki üniversitemde okuyan öğrenciler dünya'ya sol pencereden bakar ama sevgili yönetimimiz ise YÖK'ün seçilmiş temsilcileri olduğu için bu durumdan hiç hoşnut olmamışlardır..
Üniversitelerde okuyan öğrenciler elbette bir ideolojiye sahiptirler..Hiçbir ideoloji'nin üniversitesi olmaz ama..
Bundan rahatsızlık duymayı da doğrusu anlamış değilim..
Herkes üniversitede eşit haklara sahip olmalıdır..
Ben üniversitemde yönetimin solcuları kolladığını veya kol kanat gerdiklerini görmedim..
Bu tür suçlamalar gerçeği yansıtmadığı gibi aslında iftiradır..
Belli bir amaçla solcuları suçlamak birilerinin at koşturmasını kolaylaştırır..
Taraf göstermek yanlış olduğu gibi birileri'nin daha rahat hareket etmesi için zemin hazırlar..
Değil mi Emine arkadaş..
Eski12-09-06, 18:51  #6
emine

emine'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın komutan şöyle demiş:

Üniversitelerde okuyan öğrenciler elbette bir ideolojiye sahiptirler..Hiçbir ideoloji'nin üniversitesi olmaz ama..
Ben üniversitemde yönetimin solcuları kolladığını veya kol kanat gerdiklerini görmedim..
Taraf göstermek yanlış olduğu gibi birileri'nin daha rahat hareket etmesi için zemin hazırlar..
Değil mi Emine arkadaş..

Sn. komutan öncelikle ikimizin ki de iddia kalıyor.ama kendi açımdan öncelikle şunu belirtmeliyim ki sizin iddianız benim için gözlerimle görüp şahid olduğumdan daha olası değildir..ben Ankara üniversitesinde 1sene okudum.geçen sene haziran da fen fekültesine hoca ile görüşmek için gittiğimizde ise asılan onlarca TKP bayrağı karşısında söylenecek söz bulamadık.acaba üniversitelerin ideolojisi olmaz ya galiba dekanlık tespit etmekten acizmiy di yoksa erken tatile mi gitmişti??

istanbul üniversitesinde de durum aynen öyledir.öğretim görevlileri heralde gelip amfi de "arkadaşlar ben şu ideolojiye tarafım haberiniz olsun" dememektedir.ancak davranışlarıyla bunu ispatlarlar.asistan kabul etmeleri dahi ideolojiktir çoğunlukla..

diyeceğim o ki ;herkes eşit haklara sahip olmalıdır katılıyorum.Komutan kardeş..

saygılarımla..

emine Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-09-06 15:55 .
emine is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-09-06, 19:21  #7
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Alıntı:
Sayın emine şöyle demiş:

Sn. komutan öncelikle ikimizin ki de iddia kalıyor.ama kendi açımdan öncelikle şunu belirtmeliyim ki sizin iddianız benim için;Nasreddin Hoca'dan eşşeğini istemeye gelen adamın "hocam size mi inanalım ahırda bağıran eşşeğe mi "söylemini hatırlatıyor.ben Ankara üniversitesinde 1sene okudum.geçen sene haziran da fen fekültesine hoca ile görüşmek için gittiğimizde ise asılan onlarca TKP bayrağı karşısında söylenecek söz bulamadık.acaba üniversitelerin ideolojisi olmaz ya galiba dekanlık tespit etmekten acizmiy di yoksa erken tatile mi gitmişti??

istanbul üniversitesinde de durum aynen öyledir.öğretim görevlileri heralde gelip amfi de "arkadaşlar ben şu ideolojiye tarafım haberiniz olsun" dememektedir.ancak davranışlarıyla bunu ispatlarlar.asistan kabul etmeleri dahi ideolojiktir çoğunlukla..

diyeceğim o ki ;herkes eşit haklara sahip olmalıdır katılıyorum.Komutan kardeş..

saygılarımla..
Sayın Emine
geçen yıl haziranda hoca ile görüşmeye gittiğiniz bir gün asılan 10 larca
asılı tkp bayarğndan söz ediyorsunuz.Belli günlerde bayrak asılması
o kurumun bayrak asanlar tarafından kuşatıldığı ve kalesi olduğu anlamı
mı çıkıyor sizce?
"Ankara üniversitesi fen fakültesine girersiniz devrimci solun parti merkezine geldiğinizi düşünürsünüz mesela.ya da istanbul üniversitesi iktisat ya da hukuk fakültesi aynı bina zaten bilmem kimin ölüm yıl dönümüdür ordan ateşi fazla körüklenmiş gençler afiş, bildiri vs harıl harıl çalışmaktadır.aynı şekilde kantinde de fazla cürretkar hareketler ve hakaretler uzun uzadıya devam eder.bir solcu öğrenci her türlü tarzı ile kendini belli eder.bu öğrencilere ise öğretim görevlileri vs çoğunluk sahip çıkar."
Yukardaki satırlarınızdan bu anlaşılıyor.
Kantin veya yemekhanelerde kimlerin satırlar ile saldırdığı ortada.
Herkezin kendine göre özgürlük anlayışı olduğu sürece her kez kendini
haklı göstermeye devam edecektir.Kişilere yada görüşlere göre özgürlük
olmaz özgürlük ya her kez içindir.yada yoktur.
saygılarımla
MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-09-06, 21:59  #8
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Üniversitelerde siyaset olmalı hem de çok daha fazla.. Üniversitelerin toplumsal bir görevi vardır, adeta toplumsal bir beyindir... Toplumun sömürülmesine, egemen haydutluk sistemine sessiz kalamaz, kalmamalı.. O bakımdan daha nice Anraka Üniversitesi Fen Fakültelerine ihtiyacımız var, daha nice halk olarak kendi kurtuluşunu kuran halk üniversitelerine ihtiyacımız var.. Fabrikalar, tarlalar gibi.. Bu ülkenin özgürlüğü için, eşitliği için.. Öğrencilere, akademisyenlere de büyük yük biniyor
Eski13-09-06, 13:41  #9
matraki

Alıntı:
Sayın komutan şöyle demiş:

Bir defa böyle ani-demokratik uygulamalarla öğrencileri sindirenleri şiddetle kınıyorum..

Sayın Emine arkadaşımız Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nin devrimcilerin merkezi haline geldiğini idda ediyor..
Aslında bu durumdan hoşnut olmadığını da anlıyoruz..
Halbu ki böyle birşeyin olmadığını Ankara Üniveristesi Fen fakültesinde okumuş biri olarak ben idda ediyorum..
Üniversitem hiçbir zaman devrimcilerin merkezi olmadı olamadı..
Kaldı ki üniversitemde okuyan öğrenciler dünya'ya sol pencereden bakar ama sevgili yönetimimiz ise YÖK'ün seçilmiş temsilcileri olduğu için bu durumdan hiç hoşnut olmamışlardır..
Değil mi Emine arkadaş..
Sayın komutanın yukarıda koyu renkle alıntı yaptığım cümlesine kesinlikle ama kesinlikle katılmıyorum.Neden mi:
İsterseniz önce 19 mayıs üniversitesine bakalım.Haberlerde herkezin duyduğu mecliste adına soruşturma açılan 19 mayıs üniversitesi adeta solcu barınağı haline gelmiştir.Rektör ferit bernay kendi düşüncesine yakın olan insanları akademisyen olarak üniversiteye almış, puanları profesörlüğe yetecek olan araştırma görevlilerini ise okuldan uzaklaştırmış yada baskı altına almıştır.Bu sol ile örnek.
Şimdide selçuk üniversitesine bakalım.
Kızın sevgilisi elini tuttu diye birillerinden dayak erkek hakkını aramak için yönetime başvurur.Komediye bakın ki yönetim dayak atan insanlara soruşturma açacağına dayak yiyen öğrenciye soruşturma açmıştır.Sebep:Kızın elini tuttu diye. (kesinlikle şaka yapmıyorum.isteyen interntten araştırabilir.) Buda sağ ile örnek.
İki örneğe de bakarsanız üniversitelerin yöneticileri o üniversitenin ideolojisini belirliyor .Fakat tabiki bu %100 doğru değil.En azından öyle ümit ediyorum. Çünkü çukurova üniversitesinde de her tarafta apo resimlerini görebilirsiniz.Bu öğrencilere herhangi bir işlem yapılmazken üniversitede kampüs içinde başörtülü öğrenci avı yapmak üzere TİM kurulmuş.
Keşke herkezin görüşlerini rahatca savunabildiği, yaşayabildiği bir üniversitede okuyabilseydim. Sağcıysanız yada solcuysanız yada herneci iseniz mutlaka dayak yemeye, hor görülmeye, aşağılanmaya potansiyel bir insansınız demektir, eğer bu ülkede yaşıyorsanız.
Eski14-09-06, 22:49  #10
yazarkedi

yazarkedi'nın Avatarı

Öncelikle şunu bir ortaya koyalım:
Solculuk=Şeriat karşıtlığı değildir.
Ne solcular tanıyorum dincilerle elele vermiş... Sözüm meclisten dışarı...

Neyse konumuz sosyalizmi ya da solculuğu tartışmak değil. Konumuz İstanbul Üniversitesi'ndeki solcu öğrencilerin çeşitli nedenlerle soruşturmaya tabi tutulmasıdır. Sosyalizm tartışmasının yapılacağı ve hatta hali hazırda yapılmakta olduğu forum konuları bu sitede mevcuttur.

Üniversiteler özgür düşünce ortamları olmalıdır ve hiç kimse düşüncesinden dolayı yargılanmamalıdır. Ancak bu düşünce açıklama özgürlüğü şiddet buyutuna vardırılıyorsa çeşitli önlemler alınabilir. Ama bu önlemler sadece belli bir görüşü savunan öğrencilere yönelik olmamalıdır. Şiddete neden olan hangi düşünceye sahip olursa olsun soruşturmaya tabi tutulmalıdır. Ayrımcılık kabul göremez!

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı