"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Dinci-gerici & dindar & sosyalizm/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| bu sitede bir arkadaşımızın dindar kelimesiyle dinci kelimesi karıştırması sonucu ortaya çıkan kavram kargaşasını ortadan kaldırmak için böyle bir konu açıyorum. dindar kimdir? hangi özellikleri genel olarak barındırır? dindar ile dinci-gerici kişi arasındaki fark kimdir? bir insan hem dinine bağlı hem sosyalist olamaz mı? Lenin'in dediği gibi din insanları arayıştan hak aramadan koparmak için kapitalistler tarafından üretilmiş bir afyon mudur? saygılarımla... not: ben dinini yaayan biri değilim. ama cevrimde hem sosyalist inancı benimsemiş hemde dinini yaşayan hristiyan ve müslüman kardeşlerimiz var. tamamen meraktan soruyorum. __________________
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz. M. Kemal ATATÜRK |
|
| #2 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Dinci, gerici, irticacı, şeriatçı... Hepsi uydurma. Böyle uydurma kelimelerin bir tane tanımı olmaz. Kişiden kişiye göre değişir. Bir kişi hem sosyalist hem de Müslüman olamaz. Öyle olduğunu iddia etse bile hem teoride hem de realitede bu mümkün değildir. "Muttaki" kelimesi dindar kelimesinden daha anlamlı. Çünkü dindar olmayan sadece inanıp dinin gereklerini yerine getirmezken "Muttaki olmayan" dininin gereklerini yerine getirir, ancak çoğunlukla "azamet"i değil "ruhsat"ı tercih eder. Dindar kelimesinin de tam bir tanımı yok aslında. Günümüzde sadece cumaya gitmek veya oruç tutmak da dindarlık olarak kabul edilebiliyor. Saygılar |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| dinci, islamcı,faşist islamcı gibi uydurulmuş ve sonradan bu kelimelere uydurma anlam kazandırılmış,icraatları da bu kelimelerin uydurma anlamları ışığında(!) onaylayan bir düzenle karşı karşıyayız maalesef.amaç karalamak. bir şeyin -cı'sı -cu'su onu satanı pazarlayanıdır.ama bu kavramlar ne satılır ne alınır ne de ağızlarda sakız gibi malzeme edinir.sadece yaşanır ve örnek olunur.bu örneğin ışığından faydalanmak ise karşı tarafın irade ve sağduyusu dahilinde ve kontrolündedir.zorlama diye birşey yoktur. islamla sosyalistliği bir tutup bir yaşamak,daha önce de komunistlikle islamı birbirine benzetip islamı geçersiz kılmak faaliyetinden başka bir şey değildir.nitekim örneği Camp David antlaşmasına karşı olacak muhalafeti engellemek üzere bundan yaklaşık 17-18 yıl önce Mısırda şer güçler tarafından yapılan toplantıda hazırlanan,sonradan açığa çıkan gizli bir raporda görülmektedir. saygılarımla. |
|
| #4 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| bu sorunun cevabı için sosyalizmi cok iyi bilmek lazım.sosyalizm de insan her konuda hür bırakılır.yani muslumanda,hristiyanda,paganda,ateisde...vs olabilir. ben bir sosyalizmin savunucularından biriyim.çünkü su mantık var kafamda.brn özgürce dinimi secebiliyorsam(gerçi türkiye'de zorla islam yazdırıyorlar.) karsımdaki de secebilmeli. dindar kelimesi bence kişiden kişiye değişir.bir musluman hristiyana tutup da dindar demez.yada tam tersi olamaz. bana göre bir insan hem müslüman hem de sosyalist olabilir.çünkü bu iki kavram birbirinden cok farklı alanlar.biri inanç,politikayla alakası olmayan bir konu,biri politika...yani tamamen ayrılar birbirinden. saygılarımla.... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-05-07 00:20 . |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
bir bireyin islamı benimseyip yaşamak isteyip, aynı zamanda sosyalist olması ise tamamen bilinç eksikliğindedir.ya sosyalizmi çözememiştir ya da islamiyeti.arada sıkışıp kalmasından kaynaklanır.hiç iki başlı insan olur mu??irade hangi başın yönetiminde tecelli eder,harakete dönüşür?bu durum tam bir kaos ortamıdır, anlam karmaşasıdır.. saygılarımla.. | |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Bu konuyu daha öncede bir çok yerde yazdık çizdik. Dinci-dindar vb kelimeler düzenin uydurduğu sözlerdir. Müslümanın ne olup ne olamayacağını din topiği altında laik müslüman aldatmacası konusuna bakarsanız biraz daha anlayabilirsiniz kanaatindeyim. Bir insan hem müslüman olup hemde sosyalist olamaz. Bu yanılgıya düşmenin en bas nedeni islamı namaz oruc vb ibadetlerden oluştuğunun sanılması ve sadece kisisel yönüne değinilerek toplumsal yanının görmezden gelinmesidir. Sosyalist arkadaşlarımızın bilmesi ve öğrenmesi gereken ilk olgu sudurki;islamda devlet yönetimi toplum yönetimi ve kişisel uygulamalara dayanan emirler incisi bulunmaktadır. İslama göre islamdan baska bir yönetim ve idari biçimini benimsemek kabul edilemez. Çünkü islam;bütün insansı düzenlere karşı isyan içermektedir.Bir müslüman ALLAH ın emri olan şeriat yani ALLAH u teala hz lerinin anayasasını bırakıp marks gibi lenin gibi atatürk gibi insanlar tarafından oluşturulmuş ideolojileri destekleyemez. Sizler bu görüşün ne kadar aşırı olduğunu iddia ederseniz edin!Kuranda ayetler açık ve net bir şekilde insanlığa bildirilmiştir. Sosyalist müslüman olunabilirliği iddia eden devrimci sosyalist bir insanın devrimin ne olduğunu iyi idrak etmediği bir gerçektir.Bunun yanında islamdan bi haber olduğuda. Aynı şey laik müslüman olduğunu iddia eden yada artık hangi ideolojiyi savunuyorsa bunun yanında müslüman olduğunu iddia edenler içinde geçerlidir. Bir müslüman ALLAH emri olan düzeni yıkıcak ona karşı olacak bir ideolojiyi savunuyorsa bu yalnız ve yalnız şaşkınlık cehalet içerir. Saygılar.... Hamas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-09-06 17:46 . |
|
| #7 | |
| sayın hamas ve emine... benim nasıl yaşayacagımı bana öğretmenizi şiddetle kınıyorum. politik olarak savunduğum görüş herkesin eşit yaşamasını saglayan,kişinin temel haklarını tam anlamıyla kişiye veren sosyalizmdir. kişilerin yaşayış biçimlerini eleştirmek sizin ruhunuzda var.sayın hamas ben bu foruma yazı yazdığım andan itibaren sahsıma surekli athaflarda bulundu.şimdi de sosyalizmi bilmiyormuşum, bak sen? acaba adımı biliyor muyum? ben sosyalizmin kalbinde yaşıyorum,ben vatanseverlerin kucaklarında yaşıyorum.eğer sosyalizmi benden daha iyi bildiğinizi savunuyorsanız gerçekten sizle görüşmek isterim.belki de bana ne demek olduğunu öğretebilirsiniz... saygılarımla..... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-05-07 00:22 . |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
nufus cuzdanına yazan benim dinim ben doğduğumda yazılıyor. bu özgürlüğümün elimden alınmasıdır.ben burada özgürlükten bahsediyorum siz kalkmış bana babadan oğula gecme falan diyorsunuz?? özür dilerim hanımefendi sizden ben anlamadım bu alakasız sözlerinizi saygılarımla... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Sn a emre bakınız siz gelmeden burada bu tartışmalar yapıldı. Size yazımda din topiği altında laik müslüman aldatmacası konusuna bakmanızı önerdim.O konu başlığında laik, sosyalist ve ırkçı görüşleri savunanların aynı zamanda müslüman olamayacakları ayetlerle anlatılmış üstüne konuşulmuştur.Orayı incelemeden burada sizinle tartışmaya girmeyeceğim. Eğer sosyalist müslüman olunacağını iddia ediyorsanız islamı ve sosyalizmi bilmediğiniz aşikardır.İslamı söylediğim gibi rejim olarak kabul etmiyorsanız zaten islamı bildiğinizi kabul ettiğinizi yani müslüman olduğunuzu söylemeniz anlamsız çünkü kuranda ayetlerle sabittir. Ama buyrun siz yinede devam edin sosyalist müslüman olunacağına.. Hem sosyalist devrim hemde şeriat peşinde bir insan nasıl olur anlamıyorum. Şimdi bana müslüman demek şeriatçı demek değildir diyeceksiniz.Söylediğim gibi laik müslüman aldatmacası konusunda ayetler yazılıdır inceleyin.Saygılar |
|
| #10 | |
| pekela sayın hamas tavsiyenize uyacagım sadece görüşünüzü almak için soruyorum.yani ülkede sol görüşü savunanların hepsi dinsiz mi?? saygılarımla.... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-05-07 00:23 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|