"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Arada bir çok bunaldığınızda hayatın sizin için çekilmez hale geldiğini düşündüğünüzde kendinize 10 dk ayırın.Kendi canaze töreninizi düşünün? Can dündar Bu yazıyı ve daha fazlasını az önce okudum ve çok kötü oldum.(Daha yeni babamı kaybetmenin acısıyla) Sizlerle bunu paylaşmak ve sizleri düşünmeye davet etmek istiyorum arkadaşlar.Bir düşünün dünyadaki yerinizi,dünyayı terkettiğinizde oluşacak boşluğu düşünün Teşekkürler..... __________________
SaY kİ yOkSuN vArMıŞsıN giBi mUtLu oL... |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Doğmadan önce nerdeysem öldüğüm zamanda orada olacağım. Ölümsüz bir hayat düşünemiyorum. Yaşam, sonunda ölüm olmadıkça hayat kabul edilemez... İnançlı ve inançsız herkes öldükten sonra yanıldığını anlayacak. Ölümden ötesi hiç bir insanın kafasındaki gibi değildir diye düşünüyorum. Hepimiz yanıldığımızı anlayacağız. Bana öyle geliyor. Tüm günahlarıma rağmende bir müslüman olarak ölümden korkmuyorum. Beni korkutan yaşamın kendisidir... "insanlar uykudadırlar.Öldükleri zaman uyanırlar" Hz. Muhammed (s.a.v) |
| #3 | |
| Sayın pernetya öncelikle babanıza Allah'tan rahmet, sizlere de sabır diliyorum... Can Dündar'ın yazısını bana da bir arkadaşım söylemişti. Oturup sakin bir kafayla düşündüğümü söyleyemem ancak ben de Sn chessmaster gibi insanın, öldükten sonra büyük bir yanılgıya düştüğünü anlayacağını ve pişman olacağını düşünüyorum. Yine konuyla alakalı bir yazı okumuştum, nerede olduğunu hatırlamıyorum ancak aklımda kalıdığı kadarıyla... Karanlık bir gecede yolda kalmış ve yine karanlık bir yoldan yürümeye çalışan iki grup insan varmış(ya da iki insan), bunlar ayaklarının altında kendilerine sıkıntı veren ve canlarını acıtan taşların olduğu bir yerden geçiyorlarmış. İlk geçen grup oflaya puflaya geçmişler oradan, ikinci grup ise bu taşlardan ceplerine doldurmuşlar, oradan kurtulup ta aydınlığa çıktıklarında, bunların çok değerli cevherler olduğunu görmüşler... İlk gruptakiler bunlardan almadıkları için, ikinci gruptakilerse daha çok almadıkları için pişman olmuşlar. İşte öldükten sonra insanların durumunun da bu şekilde olacağını, İyilik yapmayan ya da hayır işlemeyenin 'neden yapmadım' diye, yapanın ise 'neden daha çok yapmadım' diye hayıflanacağı söyleniyordu. Neyse... Sanırım biraz iç karartıcı oldu.Yaşadığınız acı dolayısıyla belki daha pozitif yazılara ihtiyacınız vardır ancak bu ufak hikayeyi paylaşmak istedim... Şuna emin olun ki öldükten sonra geride bırakılan boşluk giden için anlamsızdır...Çünkü onun için yeni bir hayat başlamıştır artık...Eğer babanızın yeni hayatında ona hala faydalı ve yardımcı olmak istiyorsanız bol bol dua edin ve onu rahmetle sık sık anın.Ve lütfen üzülmemeye çalışın, babanızın sizi görmek istediği şakilde, istediği yerlerde olun... |
| #4 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| sayın pernetya başınız sağolsun... ben ölsem bir şey farketmez heralde ne biliyim sadece yapmak istediklerimi gerçekleştiremediğim için üzülürüm.. ha bi de bir cocuk sahibi olamadığım için __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
| #5 | |
| sn.stream ve A.emre teşekkür ederim,sağolun. __________________
SaY kİ yOkSuN vArMıŞsıN giBi mUtLu oL... |
| #6 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Olursem eğer-olumum birden olacak seziyorum- yanılgılarımı;yanlışlarımı, doğrularımı;yaşadıklarımı,yaşayamadıklarımı musalla taşında büyük bir olgunlukla karşılamak istiyorum.Yani geçmiş çoktan geçmişte kalacak.İnançlı yahut inançsız için son nokta olacak.Muhakemeye gerek yok. |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jul 2006
| ben pek bişey kaybetmem yapaçağımı yaparım gerisini yargıç belirler ![]() |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Artık butun sorumluluklarımdan sıyrılmanın rahatlıgını yasarım. Hayatım boyunca yanımda olan ve namazımı kılan arkadaslarıma bakarım ve mutlu olurum. __________________
emre² |
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
-Benim olanların benden sonrasını düşünürüm.... -Benim olamadıklarımı.... -Bir şey bırakabilirsem eğer...yani sahip çıktığım eylemi... ................. ......................... uzar gider işte.. __________________________________________________ _______ Kısacası ilk önce (kesin hesap) bir bilanço çıkarırım... Aktif mi kalan verir, pasif mi_? sonra ona göre gittiğim yerde beklentilerim olur heralde:D __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|