"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Tanrı varsa eğer herşeyide bilmelidir çünkü inananlar için o en kudretli varlıktır oysa tanrı herşeyi biliyorsa insanları niçin dünyaya gönderdi? tanrı herşeyi bilebiliyorsa baştan insanları cennete ya da cehenneme gönderebilirdi insanları denemezdi. Yok eğer tanrı herşeyi bimiyorsa bu tanrının bir eksikliği olmaz mı? o zaman tanrı nasıl en üstün en yüce varlık oluyor......? __________________
Bir İsyancının İzlenimleri......... |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Sayın mekurnaz tanıdıgım butun ateistlerin tek savunma yolu bu sizin soyledıklerınız. Tanrı senı bu dunyaya sınamaya yolluyor tanrı senın hayat cızgını belırlıyor ama sen yaptıklarınla secımlerınle hayatını yonlendırıyorsun. Tanrı herseyı bılmıyorsa bıle senı yarattıgı ıcın bu dunyayı yarattıgı için senın hayat cızgını belırledıgı ıcın senden herseyden herkesten ustundur.. Tanrı en ustundur... __________________
emre² |
| #3 | |
| Sayın tcherazzi sizin inandığınız Tanrı tabiki benden üstündür ama tanrı en yüce varlıksa nasıl oluyorda gelecekten haber veremiyor? bana bunu açıklarmısın? üstelik siz inanan bir insan olarak kader fikrine de inanıyormusunuz?Kader insanların önceden yazıları değilmi? yani sizce de bir çelişki yok mu? __________________
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Nietzsche nin mantığı ile neden bir ölümlü dünyaya getirir... Çocuğunuzu dünyaya getirirken ölüme mahkum bir canlıyı dünyaya getirmenizin anlamı var mı sn mekurnaz! Bırakın ne doğsun ne ölsün. siz onun dünyaya gelmesine aracılık etmekle onu ölüme mahkum etmiyormusunuz? Yanlış bir düşünce içerisindesiniz... varlığın doğasını kavramadıkça böyle sorular her zaman karşınıza çıkacaktır. | |
| #5 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| cevap basit tanrı her şeyi bilir fakat insan bilmez ve varsayımları sevmez.. işte bu yüzden neden cennetlik ve cehennemlik olduğunu sana göstermesi için kanıtıdır Allah'ın insana hayat vermesi... sonradan "beni hayata gönderseydin bunları yapmazdım" denmemesi için kısaca.. __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
| #6 | |
| Sayın Chessmaster yorumunuz için teşekkür ederim ama ben tam olarak sizden bir cevap alamadım Tanrının geleceği biliyor mu? sizce Yani tanrı insanları neden bir dünya sınavına yolluyor? madem onların cennete cehenneme gideceklerini bildiği halde? __________________
| #7 | |
| Bide bir şey merak ettim varlığın doğası nedir? bana açıklar mısınız? __________________
| #8 | |
| Allah var. Ancak pek cok dını konularla ugrasanların aksıne ınsana kendı ozellıklerınden cuzzı mıktarda verırken aynı sekılde cuzzı bır ırade de vermıs oldugunu dusunuyorum. Allah butun kaınatı ve canlıları yarattıgına gore sıstemı tamamen o olusturduguna gore bızım secımlerımızı bılıyor olması su sekılde gorulebılır. Bır otobahn ıle patıka koy yolu netıcede aynı noktaya cıkıyor olsun. Allah o cetrefıllı koy yolunun ucurumların kenarından gectıgını bılıyor, otobahnın ıse temız bır sekılde hedefe ulastıracagını bılıyor. Yola gırerken yapılan secıme gore hangı kulunun zorluklarla bogusacagını ve hangısının de sıkıntısız bır yolculuk gecırecegını bılıyor. Sımdı ornegı gelıstırelım, bu ıkı kısıden bırısıne yagı suyu olmayan bır araba dıgerıne de son model sorunsuz bır araba verılıyor. Gene sorunsuz araca sahıp olanın bazı zorlukları yasamayacagını ve dıgerınınse sorunlar ıcınde yolda kalacagını da bılıyor. Ornegı ılerletelım, zor yola gırmıs sorunlu aractakı surucuye yolun bırkac noktasında otobahna gecıs ımkanı var, ve orada da temız sorunsuz bır arabaya kavusabılır, ancak dedıgım gıbı cuzzı ıradesı ıle o surucu genede sorunlu aracıyla kotu yolda aracını surmeye devam ettıgı zaman artık kalbı muhurlenıyor. Herkes kendı sartlarına gore ımtıhan edılıyor, kımı ınsan varlıkla kımı ınsan yoklukla, bahsettıgım otobahn ıse Allaha ınanc ve tevekkul yolu, hayrın ve serrın Allahtan geldıgını bılme yolu. Allahın dunyaya ve olaylara hıc mudahale etmeden sadece seyırcı oldugunu kesınlıkle dusunmuyorum, her ınsana dogru yola gırmesı ıcın cesıtlı vasıtalarla pek cok ımkan verılıyor, bu vasıtalar bır ınternet sıtesındekı yazılarda olabılır, bır tanıdıgınızın soyledıklerı de olabılır, okudugunuz bır kıtapta olabılır. Sızın dusunce yapınızı bıldıgı ıcınde hangı kararları alacagınızı da bılıyor. Bu aynı cok cımrı oldugunu bıldıgınız bır ınsana borc ıstemeye gıdene vermez demenız gıbı , veya cok obur bır ınsanın karsısına bır pasta koydugunuzda dayanamayıp yıyecegını bılmenız gıbı veyahut cok zalım bır ınsana posta koyanın dayak yıyecegını kestırmenız gıbı. Bız ınsanlar cok kucuk bılgılerımızle ve fıkır yurerek ancak bu sekılde uc noktalardakı ınsanların ne sekılde hareket edebılecegını kestırebılıyoruz, ancak Allah bızle kıyas kabul etmeyecek sekılde tum dunyayı ve ınsanları yarattıgı ıcın cok daha karmasık konularda nasıl hareket edecegımızı bılıyor. Bızım bır cocugu neden dogurdugumuz guzel bır ornek, ne anlamı var, sonunda olecek , hatta o cocuk olmasa cok daha rahat bır yasam surebılecegız ve masrafımız da olmayacak ama genede cocuk ıstıyoruz. O cocuktan bır cıkar elde etmeyı dusunmuyoruz, o cocukla bınbır turlu zorlukta hep ıyı bır egıtımı olsun duzgun ınsan olsun dıye ugrasıyor ve nasıhatler edıyoruz, kotuluklerden uzak tutmaya calısıyoruz.Cocugunuz sıze karsı gelse bıle ıcınızde bır merhamet olur degıl mı. Iste bunun gıbı Allahta yarattıklarına sonsuz fırsatlar verıyorkı ona karsı gelmesın dıye ama butun bu fırsatlara ragmen ısyan edene de artık merhametı kalmıyor. Allahın merhametının en buyuk ornegı butun ınsanlara herturlu gunahına ragmen Allah ınancı varsa, cezasını cektıkten sonra nıhayetınde cennete gırecegını mujdelemesı. |
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Kısaca açıklayabileceğim türden bir konu değildir. Öyle olsaydı bir einstein yıllarca buna kafa yormazdı ve heisenberg hindistanlara yolculuk yapmazdı... Ben'im fikrinin anlamıdır varlığın doğası. Maharaj sen sin der yunus sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır der Ben buna yönelik bir düşünce oluşturalım diye insan nedir diye bir topik açmıştım da amacına ulaşmadı. İnsanı sorgulayamadık sadece tek kelime ile geçiştirir olduk bu çok önemli bir konu. | |
| #10 | ||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Dolayısıyla önce bilmesi, sonra dünyaya göndermesi diye bir şey sözkonusu değildir. Ve tezinizin dayandığı temel, önce ve sonraya göre kurulduğu için, bu tez çökmüştür. Sözde paradoks çözülmüştür. hancı Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-09-06 22:43 . | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|