| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Kuran-ı kerim bir çeşit çelişkiler yumağıdır. Bakalım görelim çelişkileri seyre dalalım alemi. Bakara-106 'Herhangi bir Ayet'in hükmünü yürürlükten kaldırır veya unutturursak, onun yerine daha hayırlısını veya benzerini getiririz. Allah'ın herşeye gücünün yettiğini bilmezmisin?' Bu çeviri daha sonra değiştirilmiş. ve unutursak kısmı unutturursak olmuştur. Diyanetin eski çevirileri unutursak şeklinde geçer. Konumuz bakın burada tanrı unutkanmış demek değildir. Konu şudur ki bakın Fatır 43 de ne diye seslenilmektedir inananlara... Alıntı kurallarına uyulmadığı için yönetim tarafından düzenlenmiştir. melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-09-06 20:09 . |
| #2 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Alıntı:
![]() Alıntılarınıza gelince; Herhangi biri için gelecek olan sayısız cevaplar içinden bir tanesini bile mantıklı kabul edip iddianızdan vazgeçebilecekmisiniz. Evet se sorun yok. Üstelik bu evet cevabı için aynı konularda forumda bir sürü yazı da var. Cevabınız hayırsa zaten amacınız öğrenmek değildir. Yani her iki durumda da amacınız soru işaretlerine mahkum. O halde gelin bu çocukça heveslerden vazgeçin olmaz mı? ![]() __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
| #3 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
2-Senin çocukca dediğin şeyleri ben Kuran-ı Kerimden aldım. Yani Allahın kelamından ama görüyorum ki kem küm etmekten başka cevap vermek gibi bir eğilim göstermeyip işi tıpkı Hz. Muhameddin mal varlığı olayında ki gibi "zengin olsaydı karnına taşmı bağlardı" gibi dogmatik ve hiç bir kanıtı olmayan ki ben bütün yazılarımda sayısız kanıt kullanmama ragmen daha henüz bir kanıtlı cevap göremedik | |
| #4 | |
| Arkadaşlar, şunu düşünün. Herhangi bir kitap alın elinize herhangi bir yazarın yazmış olduğu. Baştan sona okuyup değerlendirin. İmla hatalarınız, mantık hatalarını, diğer problemleri vs. Bu şekilde yaptığınız incalemede belki 3-5 tane belki 5-10 tane hata belki bulursunuz belki onu da bulamazsınız. Yani sıradan bir kitap bile yayınlanmadan önce dealarca kez incelemeden geçip okuyucusuna ondan sonra ulaşıyor. Üstelik bu kitabın öyle tüm insanlığa ulaşma derdi yok. Herkesin ilgisini çekme derdi yok. Milyonlarca benzerleri gibi o da bir kitap. Böyle sıradan bir kitapta 3-5 tane hata ya vardır ya yoktur. Şimdi gelelim konumuza. Öyle bir kitap düşünün kü, Tüm insanlığı ilgilendirdiği iddia edilsin. Peygamber denilen özel kişiler yoluyla diğer kişilere ulaştırılsın. Üstelik bu kitabın diğer sıradan kitaplarla herhangi bir rekabeti yok. Ve diğer hepsinden farklı bir statüde olduğunu iddia etsin Kitap sahibi. Her sayfasında kitabının eşsizliği, hatasızlığı, doğruluğu üzerine vurgu yapılsın. Yine diğer kitaplardan farklı olarak öyle okunup bırakılacak kadar değilde, insanın tüm hayatı boyunca hatta ölümden sonrasını da kapsayacak şekilde içinde mesajlar bulunsun. Şimdi bu derece iddialı bir kitabın sahibi bu kitabı öyle üstünkörü, rasgele, hatalarla dolu, çelişkilerle dolu, mantıksızlıklarla, veya matematiksel hatalarla dolu bir şekilde insanlığa nasıl sunabilir. Bu derece büyük bir iddia sahibi bir kitap yazarı böyle basit bir ayrıntıyı nasıl gözden kaçırabilir. Bu size mantıklı geliyor mu? (Bazılarına mantıklı geliyor.) Ancak bana mantıklı gelmiyor. O zaman şöyle düşünebiliriz. Belki de bu kitapta bizim çözemediğimiz, mantıksız bulduğumuz, çelişki dediğimiz, hata dediğimiz bölümler bizim anladığımız şekliyle değildir. Üstelik bizim anladığımızın tam tersini söyleyen bu kitap üzerine hayatını, ömrünü harcamış kişiler vardır. Ve bu kişiler herhangi bir örnek ayeti bizim anladığımızın tersine yorumluyorlardır. Şimdi ben sıradan bir kişi olarak (öğrenci, muhasebeci, hukukçu, işadamı, vs...) bu kitaptan okuduğum bir ayeti, bu işe yıllarını harcamış, ömrü bu kitabı anlayıp anlatmakla geçmiş, ve bundan büyük bir görev bilmeyen uzman kişilerden daha iyi anladığımı iddia edersem, "Bakın yüzyıllardır sayısız alim, tefsirci bu ayet hakkında şunu söylemiş ancak hepsi yanılmışlar, ben bu dinle uzaktan yakından ilgisiz, Müslüman olmayan halimle bile onlardan daha doğru anladım bu ayetleri." dersem buna gülmezmisiniz. Ben bu sıradan bir kişi olarak bilgimle, gidip NASA da uzay çalışmalarına katılmaya kalksam, mühendislere akıl versem buna gülmezmisiniz. Ya da yanından geçtiğim hastanenin ameliyathanesine girsem, doktorlara "Çekilin şöyle kenara ben geldim". desem bana gülmezmisiniz. Benim onlardan daha bilgili olduğumu ve benim dediklerimin daha doğu olduğuna nasıl inanabilirsiniz. Herhalde inanmazsınız ve de ciddiye almazsınız böyle bir kişiyi değil mi. O halde, belki de bizler ayetleri yanlış anlıyoruzdur. Ayetlerde herhangi bir çelişki yoktur da biz bakış açımızla onu istediğimiz tarafa çekiyoruzdur. Belki de sorunun kaynağı bizim bakış açımızdadır, olamaz mı. Biz herhangi bir ayeti "kesin doğru" olarak yorumladığımızı nasıl düşünebiliriz ki. Bİr yazarın herhangi bir kitabındaki herhangi bir paragrafı ondan daha iyi anladığımızı nasıl iddia edebiliriz. Veya o yazarı illk kitabından beri takip eden bir kişiden daha iyi yorumlayabileceğimizi nasıl iddia edebiliriz. O halde, bırakalım, ayetleri din adamları yorumlasın. Bir yandan din düşmanlığı yaparak, diğer yandan din adamlarının görevlerini yapmayalım. Herkesin herşeyden anlaması, bu konuda söz sahibi olması beklenemez. Kendimize bu görevi biçmeyelim. Herşeyden önce, amaç bilek güreşi yapmak değil de, gerçekten öğrenmek olsun. Matematik hesabıyla "bakın benim şu kadar iddiamı cevaplayamadınız." (halbuki sayısız defa farklı konularda cevaplandığı halde)demekten çok karşıdakini anlamak ve öyle kabullenmek olsun. İnsanları ikna etmek zorunda değildir kimse. O halde sen öyle düşünmeye devam edeceksin, bir başkası başka düşünmeye devam edecek. Şimdi bu yukarıdaki iddialara bir sayfa daha hepsine tek tek cevap yazılsa ne olacak. "Tamam sizin dedikleriniz doğruymuş haklıymışsınız." denilip iddia sahibi iddiasınadan vaz mı geçecek. Geçmeyecekse, böyle kabullenilmeyecek cevaplar beklemek galiba artniyetin ifadesi olsa gerek. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Sevgili kardeşim kuran iki ana kısma ayrılır 1. bölüm özü 2. bölüm hikaye kısmı olarak. Ve yoruma açıktır. Nihayetinde bu tür çevirileri yapan din bilginleridir kendi çevirimi değil onların çevirisini kullandım. Elbette ki kuranı çok mükemmel bildiğimi idda etmiyorum. Ama Din alimleri hata bulamamış o halde inanalım gitsinci bir anlayışıda aklım almıyor. Kuran insanlık hakkında çok önemli bilgiler içerdiği doğrudur. İlerici bir anlayışıda sahiptir. Fakat dünyada bu tür olayları kişilerde pekala bilebilmektedir. Örneğin Marx dünya savaşını 200 sene önce bilmiştir. Netice itibari ile ayetlerdeki anlamlar açık ve seçiktir. Konu yanlış olmasın diye verdiğim ayetler belki birbiri ile bağlantılıdır diye örneklediğim ayetlerden başlayarak önceki 3 ve sonraki 3 ayetide okudum. |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Bakara 106 ile fatır 43 ayetleri düpedüz çarpıtma. Bu şekilde kuran anlaşılamaz. Allahın dininin temel dinamiklerinde hiç bir değişiklik bulamazsın. Allah hiç bir dininde bu konudan taviz vermemiştir. İslamın nasları ile sosyal değerlerin prosesi ayrı ayrı ayetlerde değerlendirilmiştir. Orada sizin bahsettiğiniz çelişkiler yoktur. maide 69 ile bakara 62 ayetleri esastır. Usul değildir ve açıkça kendi dinlerinin hayırlıları korkudan muaf olmakla müjdelidirler. bir sonraki ayet olan ali imran 85 .ayet ise sahabelere hitaben indirilmiştir. Rasullallah döneminde islamı tanıyıp öğrenenler kasdedilmektedir. İslamı tanıyıp bilen birisi önceki ayetlerin kolaylıklarından yararlanamaz .Öncekiler islam ile tanışmamış olanlar için dir. Bu vesile ile Yani ben anlamadım nasıl oluyor şimdi. Hiristiyan olsak bir türlü olmasak bir türlü sözünüz anlamsız bir zihinsel karmaşa örneğidir. fussilet 34 ayeti iyiliğin her zaman esas alınmasını tavsiye eder. şimdi bir alttaki ayete bakalım şura 40. İşte bu ayet yapılan bir kötülüğün mukabil karşılığını belirlemektedir. Sana bir kötülük yapılmışsa aynı şekilde karşılık vermemem tavsiye ediliyor ancak (bu tavsiyedir ayete iyi bakın) insan olmanın doğal sonucu olarak içinizde kin ve nefret oluşmasını önlemek ve toplumsal dirliği sağlamak adına mağdurun mağduriyetini gidermek için gördüğü zarar oranında karşılığa izin veriliyor. Bu kalplerde ikn oluşmaması içindir. Günümüzde bile verilen cezalar toplumda yeterli görmemekte mağdurlar cezasını çeken zanlıyı cezaevinden çıktıktan sonbra öldürmesi bu ayetteki hikmeti anlayıp şükretmemizi sağlar. yine de ayet affetmeyi tavsiye eder .Ve bu8nu günahlara bir keffaret olarak sunar. enam 111 125 ayetleri ile bakara 7 ayeti tüm insanlığa hitaben değil toplumdaki belirli zalkimler için indirilmiştir. İlk ayette ise peygamberin müslüman olması için çok uğraştığı kimi müşrikler için vurgu vardır. enam 108 ayetinde hiçbir çelişki yoktur. kafirun süresindede benzer bir ayet geçer. putlara sövmek yasaklanmıştır. Bunun neresi bir çelişki olsun... tabi oldukça fazla gözüken çelişki atılan çamurun daha uzun süre kalmasını sağlar... tevbe 28. Müşrikler pisliklerdir denmektedir. Bu pislik islamda ki necaset diye tabir edilen bir pislik değildir. manevi bir kirlenmişliktir. Bunun örneğini peygamberin hayatında görmekteyiz ki kewndisi müşriklerden yemek yemiştir. vaktim olsaydı çok daha uzun anlatırdım bunları ancak pekte birşeye yarayacağını sanmıyorum... "başını gökyüzüne kaldır ve bak! rahmanın yarattıklarında bir kusur bir eksiklik bulabiliyormusun." bu ayettte sizin hayatınızdaki çelişkilerdir.. Birazda siz düşünün.Hayatınızda çelişkiler varmı? |
|
|
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Asıl çarpıtmayı sen yapmışsın gibi geliyor bana. Konu şuna şöyle gelmiştirle bir takım şeyleri ispatlamaya çalışmışsın ama durum hiçte öyle değil. Bence bir daha oku |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sayın tahta sizin pencerenizden bakmaya niyet ettiğimiz her olgu bize yanlış gelecektir. Cevap almak amacı ile yazdığınızı düşünmüyorum. Saygılarımla... __________________
“Ya öğrenen ol, ya öğreten ol, ya da dinleyen ol: Sakın dördüncüsü olma, helak olursun!” Hz.MUHAMMED(SAV) |
| #9 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
![]() Fatır-43:Yeryüzünde büyüklük taslamak ve kötü tuzak kurmak için (böyle davranıyorlardı). Oysa kötü tuzak, ancak sahibini kuşatır. Onlar ancak öncekilere uygulanan kanunu bekliyorlar. Sen Allah'ın kanununda hiçbir değişiklik bulamazsın. Sen Allah'ın kanununda hiçbir sapma bulamazsın. Burdaki gariplik nedir anlamadım da ben. | |
| #10 | ||
| Alıntı:
Ancak gel gör ki ortada "unutursak" şeklinde herhangi bir kelime görünmüyor. Dinazorların kaybı gibi birşey bu galiba. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|