"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Castro: "Abd Kübayı yok edecekse 50 nükleer bomba kullanmalı" / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Castro: "Abd Kübayı yok edecekse 50 nükleer bomba kullanmalı" ![]() Küba lideri Fidel Castro, ABD'nin, ülkesindeki yönetimi devirmesinin tek yolunun Küba'yı kitle imha silahlarıyla yok etmek olduğunu söyledi. Başkent Havana'da 52 ülkeden binlerce öğretmenin katıldığı Uluslararası Pedagoji Konferansı'nda konuşan Castro, 'Umarım yanılıyorumdur. Ama bu ülkeye saldırmak ve istila etmek yanlışına düşerlerse, Bay Bush'a önerim, 50 nükleer silah kullanması ve bizi toptan yok etmesi olacaktır. Ve ben Bush' a diyorum ki; yolsuzluklarla dolu, kapitalist cehennemde yaşamaktansa, cennette ölmeyi tercih ederiz. Korkmuyoruz'' dedi. devamı için : http://www.antiemperyalizm.org/gerce...ticle_64.shtml Küba ve Abd arasındakı gelısmelerı nasıl degerlendırıyosunuz ?? arkadaslar daha cok bunu ögrenmek için actım konuyu yorumlarınızı beklıyorum .. saygılarımla ... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Hareket Halinde
| Ben Castronun CIA tarafından yerleştirildiğini düşünüyorum.Niye mi?Çünkü ABD gibi bir devlet burnunun dibinde kendisine karşı bir güç oluşmasını ne pahasına olursa olsun engeller. __________________
He He |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Bilmiorum olabılır mı ama bazı ınsanlar sızın bıldıgınız ınsanlardan olmayan ınsanlar satın alınamaz. ! __________________
emre² |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| ABD kübayı yıkmak için hiçte öyle atom silahlarına gerek duymayacak. Sadece fidel'in ölmesini bekleyecek. Keşke küba sosyalist kalsa. Nostaljik bir güzelliktir küba,devrim,che,batista... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| F. Castro ölünce her şeyin değişeceğini sanmıyorum. '50 yıllık bir rejimde sosyalizm anlayışı ve geleneği yerleşmiştir herhalde; ama ne yazık ki başa ancak Castro'nun istediği biri geçebilir; bu da monarşik bir durum gibi algılanabilir. Tabii ABD gibi bir süper güç olunca insanın burnunun dibinde, böyle tedbirler şart oluyor. __________________
Eşitlik olmadan özgürlük, özgürlük olmadan eşitlik olmaz! |
|
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| her şeye karşı gururlu bir küba ve alçak bir abd... söylenecek fazla bir şey yok... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
![]() Sayın Ches ABD 50 yıldır kübaya burnunun dibinde karşı sahilinde olmasına rağmen bu güne kadar bir şey yapamadı.Nufusu 11 milyon civarında küçük bir ülke olmasına rağmen.Ama kendinden 10 Bin KM uzaktaki ortadağuya gidip orada 150 milyonun üzerindeki arapları resmen işgal etti.İran,suriye,Irak Suudi,Ürdün ün toplam nufusu 15 Kübaya eşit.Burada büyük bir çelişki yokmu sizce?Ufacık küba ile başedemedi ama 2 günde Irakın bir ucundan girip öbür ucundan çıktı.Niye böyle oldu dersiniz? saygılarımla | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| "Sınırında Olmasina Rağmen Kübanın amerikaya boyun eğmemesinin nedenini amerika himayesinie girmeden yaşanabildiğini eğitimin ve sağliğin önemli olabilmesi için küçük amerikan İbaresinin gerek olmadiğini düşünün Oynanan oyunları düşünün" küba sosyalist kalacaktır __________________
imzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristler yarattınız! |
|
| #9 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| abd nin kübaya saldırmamasının nedeni korkmasıdır. yıllardır dünyada komünist düşünceleri yoketme cebalarında bulundular ancak,hala bu düşünce hakim dünyada.. kübayı işgal girişiminde bulunmaları tüm dünyadan tepki almaları demektir. saygılarım tüm sosyalistlere......... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| |
| #10 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Çok basit bir şey söylemek istiyorum.Dünyada çoçuk ölümlerinin neredeyse olmadığı veya en az olduğu ülke diyeyim.Sadece bu.Geri kalan şeylere girmek bile gereksiz.Beğenmeselerde Küba yaşayacaktır.Hem de ABD ye rağmen. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|