|
|
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Hz. Peygamber (sav.) artık ömrünün sayılı günlerini yaşıyordu. Altmışüç yıllık şerefli hayatını insanlara hidayet ve kurtuluş yolunu anlatmakla geçiren o şanı yüce insan bir karıncayı bile incitmemiş ve incitenleri de daima uyarmıştı. Fakat Allah elçilerinin de farkında olmaksızın çok ufak hatalar işleyebileceğini bildiğinden şu son anlarını yaşarken bütün mü'minlerle helalleşmeyi aklından geçirdi. İşte o yüzden bir gün Bilâl'den ezan okuyarak mü'minlerin camiye toplanmasını rica etti. Hz. Bilâl'de bunu bir emir kabul ederek hemen minareye çıkıp yakıcı ve gür sesiyle ezan-ı şerifi okudu. Ezan sesini duyar duymaz bütün Mekke'li (göçmen) ve Medine(li (yerli) sahabiler birer birer camiye akın ederek her tarafını tıklım tıklım doldurdular.. Sevgili Peygamberimiz (sav) sahabilere iki rekat namaz kıldırdıktan sonra minbere çıkarak önce Allah'a hamdü senada bulundu, daha sonra da bütün gözlerden ırmak ırmak yaşlar akıtan, bütün kalpleri tirtir titreten, bütün vücutları ürpertiye boğan içli ve duygulu bir hutbe verdi. Ve hutbesini sona erdirirken de kelimelerin üstüne basa basa şöyle haykırdı. "Ey mü'minler!... Ben sizin Peygamberinizim. Sizlere ömür boyunca öğütler verdim, hidayet ve kurtuluş yolunu anlatmaya çalıştım. Tabii ki güç ve kuvvetine sınır olmayan Allah'ın izni ve yardımıyla. Sizleri bir kardeş gibi şefkat kanatlarımın altına alarak korudum. Bir baba gibi de size karşı merhametli davrandım. Sizinle keder ve gaye birliği ettim. Şimdi size soruyorum. Bende hakkı hukuku olan var mı? Olan hemen gelsin ve Allah hakkı için, büyük Kıyamet günü hesaplaşmasından önce hakkını alsın." devamı http://www.anaform.net/showthread.php?t=1150 phidas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-09-06 19:05 . |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Her müslümanın katiyyen üzerinde durması gereken asla ve asla hafife almaması gereken bir konu.Helalleşme! Bilindiği gibi ALLAH kul hakkını asla ve asla affetmeyecektir.Üzerimizde hakkı bulunan bir insan hakkını helal etmedikçe cennete giremeyeceğimiz gibi ALLAH u teala hzleride kul hakkını affetmiyor. Kalbini kırdığımız her insanın mutlak ve mutlak suretle gönlünü almalı ve hakkını helal ettirmeliyiz.Bu konu ertelenecek bir olay değildir.Çünkü ölümün ne zaman nerde geleceği belli değil.Saygılarımla |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Sadece islami açıdan bakmamak gerek diye düşünüyorum.Zaten dinlerin temeli mutluluğa dayanmaktadır.Ve mutluluk da inasanlararası birliği gerektirir.Bir insanın bizim üzerimize geçen emeği bile''insanlık''için çok şey ifade etmektedir. İnsanlık dedim,çünkü birbirine hakkı geçen,yardımı dokunan sadece müslümanlar değil,tüm insa,nlardır.Helalleşme iç rahatlığını sağlaması için bile yapılması gereken bir şeydir bence...Zaten aksi umursamazlık olur...ü Saygılar... __________________
sÜpÜrGeSiNi eLiNdEn dÜşÜrMeYeN BiR cAdInIn lAnEtİ oLmAlı bU...yA dA kOcA bİr şEhRe TanRıNıN iHaNeTi... |
| #4 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sayın Nilsu Zaten helalleşme kul hakkı ile ilgilidir.Kul dendi mi sadece müslüman hakkı anlaşılmaz.Eğer bir müslüman bir ateistin hakkını yemişse islam inancına göre ondan da helallik istemelidir.Yoksa sorumlu olur. |
| #5 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007
| helalleşme çok önemlidir.şehitlerin bile bütün günahları affedildiği halde sadece kul hakkı affedilmemiştir.çünkü bunu Allah (c.c.) bildirmiştir.kul hakkı çok önemlidir. |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Sizde olmayan hakkımı helal ediyorum. Sizden de aynını bekliyorum. Bir çok yazınızdan faydalandım, kimisi bana ters geldi. Ama hepsini keyifle okudum. Bu yüzden siz de hakkınızı helal edin... |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|