| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Milliyetçilik bu gün nerede/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| bir zamanlar fransadan bir alev topu gibi çıkmış ve bütün dünyayı yakıp kavurmuş bir akım milliyetçilik! bu gün nerede? yoksa sönmeye mi başladı! bu büyük yıldız gibi parlamaya başladığı anda yeni ülkeler kuruldu. emperyazmi yok etti. her millet kendi ülkesinde, kendi kültürüyle bütünleşti. nerede o kendi ülkeleri ve kendi ülkem_? bayraklar çekilir, marşlar söylenir, tarihi kıyafetler giyilir ve hep bir ağızdan "ben ingilizim", "ben fransızım" "ben almanım" "ben italyanım..." denirdi. peki ya şimdi kulaklarda duyulan tek bir ses, hep bir ağızdan daha gür çıkıyor: "ben avrupalıyım". kimseyi ilgilendirmiyor hangi ülkeden olduğun artık. ülkeler birleşiyor, sınırlar kalkıyor, ekonomi birleşiyor, kültürler bile birleşiyor. ortak para, ortak dil, ortak marş, ortak bayrak. işte marksın hayali gerçekleşiyor. peki ya nedir bu karkaşamız_? ortadoğudaki terörizim ve emperyalizm. az gelişmiş ülkelerin cahil halkın eline vermişler milliyetçiliği tıpkı bir oyuncak gibi! işte bu ülkeler böyle şeylerle oyalanıyorlar. bir de mezhep kavgaları işte! yani o milliyetçilik akımı kimlerin elinde! sönmüş bir yıldız, kara delik gibi çekiyor zayıfları! bölüp parçalalıyor sadece! |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Milliyetçilik bugün çok derin bir kavram ya da uygulamada diyerek düzeltelim | |
|
| #3 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Oct 2006
| milliyetçiliğin bugünü milliyetçilik kürelleşme ile birlikte birçok değişikliğe uğramış gibi gözüküyor.eski milliyetçilik anlayışı ile bugünkü milliyetçilik arasında çok fark var. birde milliyetçiliğin ateşli savunucularından olduklarını iddia eden ülkücü arkadaşlarımız varki,onların yorumuyla milliyetçilik çok daha farklı yerde şuan.genelde de öyle bir imaj yaratılıyorki milliyetçilik sadece ülkücü ideolojiye ait birşeymiş gibi lanse ediliyor. özünde milliyetçilik en basit ve dar anlamıyla milletini ve milliyetini sevmektir.ve sağ,sol ayrımı olmaksızın hangi ideolojiye mensup olursa olsun herbirey milliyetçidir.çünkü peşinde koşulan ideal bir başkasının değil kendi memleketmiz için.bu sebeple aşırı uçlara kaymamak kültürel etnosentrizm hatasına düşmemek şartı ile herkes milliyetçide olmalıdır.fakat az öncede belirttiğim gibi milliyetçiliğin şuanki durumu pekde iç açıcı değil.şuan milliyetçilik "sözde" milliyetçliği benimsemiş bir grup azınlığın elinde şov amaçlı kullanılıyor. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Milliyetçiliğin bu dünyaya getirdiği zararlar, yarından çok daha fazla. Birkaç yarar sağladı evet ama milliyetçilik daha çok zarar verdi. Türk milliyetçiliği saçmalıktır, dünyadaki hiçbir ulusun bir diğerine(ekonomi, hukuk, insan hakları vs. dışında) üstünlüğü yoktur. Ülkemi de milletimi de çok severim fakat bu sevgim, dünyaya ve dünyadaki insanlara olan sevgimden kaynaklanmakta. __________________
"Yaşayıp durduğun alçaklıkta öyle şatafatlı elbise giyip böbürlenme, kibir ve gurur bütün saltanatları devirir; alçakgönüllü ol, köhne cübbeni üstünden çek!" |
|
| #5 | |
Yazar Adayı
| Milleyetçilik diye biRşey kalmadı artık halk özgür ve eşit oldu milletyetcilik bitti ülkücülerin başı sağolsun öldü artıkk |
|
| #6 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
sayın saklışehir, yorumunuzdan milliyetçi bir kişiliğiniz olduğu anlaşılıyor..yalnız milliyetçilik belli bir grubun elinde..gibi sözlerinize kırıldım.. Dışardan konuşuyorsanız.. gelin bizleri tanıyın ondan sonra yorum yapın .. sizinde milliyetçilik konusunda değerli fikirlerinizden yararlanalım.. saygılar. | |
|
| #7 | ||||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2006
| Mlliyetçilik ülkesini savunmak için onu korumak için gerektiğinde solcu ya da sağcı olmaktır. Tek düze düşünmemek gerekir. Türkiye'de her ülkücü milliyetçidir ama her milliyetçi ülkücü değildir. Genel anlamda insanlar milliyetçiliği sıkı bir devletçilik hatta daha da ilerisi faşizm olarak algılıyor. Bunun nedeni ise milliyetçiliğin yanlış bir şekilde kullanılması, içinin boşaltılıp kendini bilmezler tarafından tekrardan doldurulmasıdır. Örneğin ben ülkücü fikirleri her zaman benimsemişdir ve saygım sonsuzdur bu fikirlere. Ancak zamanında ve günümüzde bu fikirler insanlara yanlış bir şekilde empoze edildi, bu ideoloji altına sığınanlar kendi çıkarlarını koruma gayreti içine büründüler. İşte bu yüzden ülkücü olmak mafyacılık, ırkçılık vs. vs. olarak algılandı. Bu yüzden hangisi olursa olsun ideolojiler bunu uygulayanların yaptıklarına bakılarak değil temelinde ne olduğuna bakılarak incelenmelidir. Bir aile içersinde bir hırsız varsa, bir katil varsa, bir kaçakçı varsa bu o ailenin tümüne mal edilmemelidir. Bunu yapan kişi suçlanmalıdır, cezalandırılmalıdır. Milliyetçilik hiç kimseyi ezmek değildir. Mükemmel olmak değil ama o çaba içersinde olmaktır yani kısacası toplumun gelişmesidir. Benim anlayışıma göre ise bu; bireylerin kendilerini geliştirmesiyle olur. Ne kadar iyi olursak, vatanımızı milletimizi ne kadar çok seversek ve bu sevgiyi milletimiz adına, devletimiz adına ne kadar iyi kullanabilirsek, bunu her türlü arena'da gösterebilirsek işte o zaman milliyetçilik herkesin seveceği bir kavram olabilir. Çünkü kendi milletimizin gururunu taşıyarak birşeyler başarmış oluruz. Burada gururdan kastım tarihimizle, başarılarımızla övünmektir. Evet ''ben Avrupalı'yım'' kavramı ortaya çıkmıştır ancak bu Avrupa Birliği içersinde bulunan Alman'ı, İspanyol'u, Fransız'ı pek enterese etmez. Doğu bloğunda olan ülkeler kendi ülkelerini, milletlerini söylemek yerine ben Avrupalıyım demeyi yerinde görürler. İspanyol için Avrupa'lı İspanyol demek onun için daha iyidir. Çünkü kendi kimliğini hep korumak ister. Kendi özünü hep bilir, unutmaz. Ancak bir Bulgar ben Avrupa'lı Bulgar'ım demez(milliyetçi değilse tabi) ben Avrupalıyım der. Çünkü üzerinde tarhinin getirdiği başarısızlık, başka ülkelerin boyunduruğu altına girme vardır ayrıca ülkesinin şu an ki kötü durumuda ortadadır. Bu yüzden Avrupa'lı bir kimliğe bürünür. İşte fark buradadır. Özünü unutmamak özünden utanmamak. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
| |||
|
| #8 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| bahsedilen milliyetçilik fransız ihtilalilden sonra ortaya cıkan akımsa bügun en tepede... saygılar.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| |
| #9 | |
Yazar Adayı
| Milliyetçilik benim dediğimse(ülkücülük) ben neden yukarda göremiyorum peki....kavgayı yobazlığı bişey sanan bikac kişiden başkası değil yukarıya taşımak isteyen milliyetciliği belkide biz bu yüzden bu kafalar yüzünden gelişmekten aciz kalıyoruz..isterimki yeni genc beyinler devleti görmeden parcalanmadan yaşasın işte özgürlük orda. ama tarihe dayanan bu catışma yüzünden halen bölücük devam ediyor.. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sayın Emreye katılıyorum, |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|