| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Hristiyan ve Yahudi Türkler Hakkında Ne Düşünüyorsunuz? Merhaba.İslamiyet öncesi ilk kez semavi dinlerle karşılaşarak gruplar halinde Yahudiliğe ve Hristiyanlığa geçen Türkler hakkında ne düşünüyorsunuz?Müslüman Türkler'den farkları nelerdir? Görüşlerinizi bekliyorum.Saygılarımla.doğançay |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Türkler tarih boyunca çok geniş bir coğrafya da yaşamışlardır,o yüzden bazıları (hazarlar)yahudi olmuş; bazıları(bulgarlar)hıristiyan olmuştur. Bence bir insanın hangi dine mensup olduğunun hiçbir önemi yoktur herkez eşit olmalıdır İnançlarla değil düşüncelerle hareket edilmelidir... __________________
Bir İsyancının İzlenimleri......... |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Çok normaldir... Herkes inandığı, kabul ettiği veya kendisine mantıklı gelen bir dine mensup olma özgürlüğüne sahiptir. Müslüman Türk'ten farkı sadece dinidir. Kesinlikle dinin bir önemi yoktur. Bir insan ancak davranışlarıyla sorgulanabilir... Saygılarımla... __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. |
| #4 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Ne diyebiliriz ki, herkes din ve görüşlerinde özgürdür... |
| #5 | |
| Forumlar sayesinde Gagauz 'Gökoğuz' Türklerini tanıma şansına eriştim... Bunlar din olarak Hristiyanlığı seçmiş ama binlerce yıldır Türklüklerinden hiç bir ödün vermemişler... Ben bu insanları geç tanıdım ama ÇOK SEVDİM... ![]() |
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| dinin hiç bir önemi yoktur. herkes istediği dini seçer. özgürlük en önemlisidir. saygılarımla.... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Hırıstıyan turkler vardır, ancak musevı turkler pek yok, cunku musevılık ve yahudılık ıcıce gecmıs durumdadır ve bu dın bır ırka ozgu olma ozellıgı korumaktadır. Turk kokenı olmayıpta musevı ve tc vatandası olabılır ancak onlar turk degıller. |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Dinin ehemmiyeti yoktur.. Din seçimlerinde istediği gibi herkes hür olmalıdır Bu bir tercih meselesidir. __________________
Hiçbirşey |
| #9 | ||
| Alıntı:
| |
| #10 | |
| Hazar Türkleri ve karaim Türkleri olarak anılırlar .bizim musevi olarak tanımladılarımız bunlardır israil kökenli ve kendilerine yahudi denilmesini isteyen büyük grup tarafından dışlanmışlardır çünkü büyük guruba göre ancak israil kökenli olanlar yahudi olabilir (Din milletin yerine geçmiştir) Karaim Türklerinin sayısı yanılmıyorsam 3000 kadardır .Bunlardan 100 kişi kadarıda Türkiyede yaşıyor bildiğim kadarı ile bu buradaki Türk Musevileri de Yahudi cemaati tarafından kabul edilmiyorlar. __________________
En iyi silah fikir, en iyi fikir Türk Milliyetçiliği'dir... |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|