"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Papanın İslamiyet ve Hz.Muhammed konusundaki söyledikleri/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| 15.09.2006 tarihli Milliyet Gazetesinden alınmıştır Almanya'yı ziyaret eden Papa 16. Benedictus, İslam'daki "Dinde zorlama yoktur" görüşünün, Hazreti Muhammed'in güçsüz olduğu dönemi yansıttığını iddia etti. Bizans İmparatoru Manuel II. Paleologos'un, "Bana Muhammed'in getirdiği yenilikleri gösterin. Sadece kötü ve insanlık dışı şeyler bulacaksın. Tıpkı vaaz ettiği dinin kılıç gücüyle yayılması emrini verdiği gibi" sözlerinden alıntı yapan Papa, "İslam'da Tanrı ile akıl arasında ayrılmaz bir bağ yok. İslami cihad akla ve Tanrı'ya karşı" demişti Dinler arası diyalog, medeniyetler buluşması gibi söylemler ve verilen çabalar boşuna mıydı? Bizden de bu amaçla uğraşan kişiler aslında durumun böyle olduğunun farkında değiller miydi? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Düşüncelerini söylemiştir. Pek yanlış bulmamaktayım. Papadan Hz muhammedi ve islamı çok hoş ve güzel bir din diyec tanıtmasını beklemiyordum. Ancak konumu itibari ile spekülasyonlara yol açabileceğini düşünse daha iyi ederdi... |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bir çok savaş olduğu malum. İslamiyet için önce çağrı sonra savaş yapıldığıda doğru ama sadece savaş ile yayılmak istendiği kısmı yanlış |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Papanın cahilligine veriyorum. Bir yere kapanıp sadece misyonerlik egitimi gormüş olması onu mazur gormemiz için yeterli bir sebebdir. __________________
emre² |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Belki de bu konuda extrem mesajim sinndi.... Yine de söylüyorum, Papa ne söylüyorsa digerleri de(!!) daha farkli seyler söylemediler.... __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Papa`ya sormak lazım acaba hristiyanlık nasıl yayılmış haçlı seferleri çok mu barışçılmış. |
|
| #7 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| Papanın görüşlerini; böyle bir zamanda, bu şekilde ifade etmesi bilerek yapılmış bir spekülasyon yapma girişimidir. Birleşmiş milletlerin Lübnan'a asker gönderdiği, Müslümanlarla hrıstiyanlar arasında sinirlerin gergin olduğu, Türkiyenin AB üyeliğine yaklaştığı ve AB'nin sadece Kıbrısı koz olarak kullanabildiği böyle bir zamanda Papanın bu sözleri Müslümanlara olan düşmanlığının tescillenmesidir. Bu konumda bi insanın böyle sözler sarfetmesi resmen terbiyesizliktir. herkesin kendi görüşüne saygı duyarım ama kimse görüşünü ifade ederken; başkasının düşüncesini, inancını, dinini aşağılayamaz böyle yaparsa yaptığı alenen terbiyesizliktir. Papanın da ne dediği, nasıl biri olduğu ortada. |
|
| #8 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Papanın soylemleri tam anlamıyla buyuk bir gaf ve nelere gebe olacağını goreceğiz karikatür krizinden ote sonuçlar doğurabilir. |
|
| #9 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| bence papa çok büyük gaf yaptı özür dilemeli |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Bence dünyayı yönetenler ne zaman ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar.İtalyan sağcılarının Türkiye'den gelen protestolardan sonra çıkıp "işte gördünüz bunlar hayatta AB'ye giremez" demeleri çok anlamlı.Papanın Türkiye ziyaretinden önemli sonuçlar doğacağını tahmin ediyorum.Bizim gidişatımızı da onların bakışını da tersyüz edebilir. İşin komik yanı bazen düşünüyorum da acaba bizim mi onlara onların mı bize daha fazla ihtiyacı var? Meseleye duygusal tepkiler vermek o derecede anlamsız.89 yaşında geceleri yellenmeyle,hurafelerle geçen bir ihtiyardan ben fazla da birşey beklemem zaten mazur görmek lazım.Ama olayın bu kadar basitçe planlanmış olduğuna inanmıyorum.Zaten geçmişten bahsetmenin ne yararı olur ki... Paganların gördüğü işkencelerden ya da engizisyondan bahsetmek hiçbir şeyi değiştirmeyecek.Çünkü onların ilgilendiği bu değil zaten.Onlar yeni sömürgecilik anlayışını ekonomide politikada kültürde olduğu gibi ruhani alanda da dayatacaklar elbet.Asıl önemli olan bizlerin yani doğu dünyasının vereceği karşılık.Burada islam hakkında ne düşündüğünüzün önemi yok.Mesele her zaman olduğu gibi ezen ve ezilen arasındadır. Ve eğer biz kalkıp bu yorumlardan hareketle pasif kalırsak bence ihanet ettiğimiz kendi halkılarımız olur islam değil.Meseleyi din boyutuyla değil bu boyutuyla almakta fayda var bence.Burada ne saldıran masum bir din adamıdır ne de saldırıya uğrayan bir inanç.Saldırı altında olan geçmişten bugüne gelen kültürümüz medeniyetimiz ve dünyayı değiştirme potansiyelimizdir.Hiç kimse kendisini diyalog gibi kavramlarla aldatmasın.İşin garibi bu aldatmacalara en çok Fettullah Gülen cemaati gibi islami gruplar riayet ediyor ona şaşıyorum.Komplo teorilerinden hiç hazzetmem ama insan düşünmeden edemiyor. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|