"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Papanın İslamiyet ve Hz.Muhammed konusundaki söyledikleri

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski15-09-06, 09:52  #1
nemarek

nemarek'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Papanın İslamiyet ve Hz.Muhammed konusundaki söyledikleri

15.09.2006 tarihli Milliyet Gazetesinden alınmıştır
Almanya'yı ziyaret eden Papa 16. Benedictus, İslam'daki "Dinde zorlama yoktur" görüşünün, Hazreti Muhammed'in güçsüz olduğu dönemi yansıttığını iddia etti. Bizans İmparatoru Manuel II. Paleologos'un, "Bana Muhammed'in getirdiği yenilikleri gösterin. Sadece kötü ve insanlık dışı şeyler bulacaksın. Tıpkı vaaz ettiği dinin kılıç gücüyle yayılması emrini verdiği gibi" sözlerinden alıntı yapan Papa, "İslam'da Tanrı ile akıl arasında ayrılmaz bir bağ yok. İslami cihad akla ve Tanrı'ya karşı" demişti

Dinler arası diyalog, medeniyetler buluşması gibi söylemler ve verilen çabalar boşuna mıydı?

Bizden de bu amaçla uğraşan kişiler aslında durumun böyle olduğunun farkında değiller miydi?
nemarek is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-09-06, 11:10  #2
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Düşüncelerini söylemiştir. Pek yanlış bulmamaktayım.

Papadan Hz muhammedi ve islamı çok hoş ve güzel bir din diyec tanıtmasını beklemiyordum.

Ancak konumu itibari ile spekülasyonlara yol açabileceğini düşünse daha iyi ederdi...
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-09-06, 12:22  #3
karabaglı
Forumdan Uzaklaştırılmış

karabaglı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Bir çok savaş olduğu malum. İslamiyet için önce çağrı sonra savaş yapıldığıda doğru ama sadece savaş ile yayılmak istendiği kısmı yanlış
karabaglı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-09-06, 18:20  #4
Horozigo

Horozigo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Papanın cahilligine veriyorum. Bir yere kapanıp sadece misyonerlik egitimi gormüş olması onu mazur gormemiz için yeterli bir sebebdir.
Eski15-09-06, 18:25  #5
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Belki de bu konuda extrem mesajim sinndi....
Yine de söylüyorum, Papa ne söylüyorsa digerleri de(!!) daha farkli seyler söylemediler....
Eski15-09-06, 18:37  #6
osi

Papa`ya sormak lazım acaba hristiyanlık nasıl yayılmış haçlı seferleri çok mu barışçılmış.
osi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-09-06, 18:51  #7
declion
Yazar Adayı

Papanın görüşlerini; böyle bir zamanda, bu şekilde ifade etmesi bilerek yapılmış bir spekülasyon yapma girişimidir. Birleşmiş milletlerin Lübnan'a asker gönderdiği, Müslümanlarla hrıstiyanlar arasında sinirlerin gergin olduğu, Türkiyenin AB üyeliğine yaklaştığı ve AB'nin sadece Kıbrısı koz olarak kullanabildiği böyle bir zamanda Papanın bu sözleri Müslümanlara olan düşmanlığının tescillenmesidir. Bu konumda bi insanın böyle sözler sarfetmesi resmen terbiyesizliktir. herkesin kendi görüşüne saygı duyarım ama kimse görüşünü ifade ederken; başkasının düşüncesini, inancını, dinini aşağılayamaz böyle yaparsa yaptığı alenen terbiyesizliktir. Papanın da ne dediği, nasıl biri olduğu ortada.
declion is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-09-06, 20:59  #8
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2005

Papanın soylemleri tam anlamıyla buyuk bir gaf ve nelere gebe olacağını goreceğiz karikatür krizinden ote sonuçlar doğurabilir.
EoS is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-09-06, 21:21  #9
efem
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Aug 2006

bence papa çok büyük gaf yaptı özür dilemeli
efem is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-09-06, 23:11  #10
cherokawan

Giriş Tarihi: Jun 2006

Bence dünyayı yönetenler ne zaman ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar.İtalyan sağcılarının Türkiye'den gelen protestolardan sonra çıkıp "işte gördünüz bunlar hayatta AB'ye giremez" demeleri çok anlamlı.Papanın Türkiye ziyaretinden önemli sonuçlar doğacağını tahmin ediyorum.Bizim gidişatımızı da onların bakışını da tersyüz edebilir.

İşin komik yanı bazen düşünüyorum da acaba bizim mi onlara onların mı bize daha fazla ihtiyacı var?

Meseleye duygusal tepkiler vermek o derecede anlamsız.89 yaşında geceleri yellenmeyle,hurafelerle geçen bir ihtiyardan ben fazla da birşey beklemem zaten mazur görmek lazım.Ama olayın bu kadar basitçe planlanmış olduğuna inanmıyorum.Zaten geçmişten bahsetmenin ne yararı olur ki...

Paganların gördüğü işkencelerden ya da engizisyondan bahsetmek hiçbir şeyi değiştirmeyecek.Çünkü onların ilgilendiği bu değil zaten.Onlar yeni sömürgecilik anlayışını ekonomide politikada kültürde olduğu gibi ruhani alanda da dayatacaklar elbet.Asıl önemli olan bizlerin yani doğu dünyasının vereceği karşılık.Burada islam hakkında ne düşündüğünüzün önemi yok.Mesele her zaman olduğu gibi ezen ve ezilen arasındadır.

Ve eğer biz kalkıp bu yorumlardan hareketle pasif kalırsak bence ihanet ettiğimiz kendi halkılarımız olur islam değil.Meseleyi din boyutuyla değil bu boyutuyla almakta fayda var bence.Burada ne saldıran masum bir din adamıdır ne de saldırıya uğrayan bir inanç.Saldırı altında olan geçmişten bugüne gelen kültürümüz medeniyetimiz ve dünyayı değiştirme potansiyelimizdir.Hiç kimse kendisini diyalog gibi kavramlarla aldatmasın.İşin garibi bu aldatmacalara en çok Fettullah Gülen cemaati gibi islami gruplar riayet ediyor ona şaşıyorum.Komplo teorilerinden hiç hazzetmem ama insan düşünmeden edemiyor.
cherokawan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı