Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski15-09-06, 23:54  #1
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005
Korkusuz bakislar.......seriatin ipinin koparamadigi baslar....

iste direnen bakislar budur, direnci kirmaya calsansa, gönüllerin tahtinda oturur nedense?/IRAN

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-09-06 23:58 .
canugur is offline  
Eski16-09-06, 00:06  #2
cibran
Onay bekleyen
Yazar Adayı

cibran'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Siz böyle bir konu açarsanız biri de kalkıp böyle bir cevap verebilir:

Bu adamın bakışları da fena değil.:-)

cibran is offline  
Eski16-09-06, 00:51  #3
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Bakışlar kendi başına bir şey değildir, insanlar inandığı değerler için ölebilir, Hitler de intihar etmiştir. Önemli olan inandığı değerlerin niteliği ve nasıl yaşadığıdır o insanın. Çünkü insan nasıl yaşarsa öyle ölür.

Demek istediğim buradaki önemli şey hayatları boyuncaki ilkeli duruşları ve ölüme giderken bunları sembolize eden bakışlarıdır. O bakışların niye öyle baktığıdır..
Eski16-09-06, 01:27  #4
cibran
Onay bekleyen
Yazar Adayı

cibran'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın artena şöyle demiş:

Bakışlar kendi başına bir şey değildir, insanlar inandığı değerler için ölebilir, Hitler de intihar etmiştir. Önemli olan inandığı değerlerin niteliği ve nasıl yaşadığıdır o insanın. Çünkü insan nasıl yaşarsa öyle ölür.

Demek istediğim buradaki önemli şey hayatları boyuncaki ilkeli duruşları ve ölüme giderken bunları sembolize eden bakışlarıdır. O bakışların niye öyle baktığıdır..
Katılıyorum sayın artena. "İnsan nasıl yaşarsa öyle ölür."

Bir fotoğraf karesinden yola çıkarak asılsız yorumlar yapmamalıyız.

O idamlıklar katil miydi, sübyancı mıydı, tacavüzcü müydü, eşkiya mıydı belli değil.

Saygılar
cibran is offline  
Eski16-09-06, 01:31  #5
canugur

ben insan bakislari getirdim, doberman bakislari degil

Alıntı:
Sayın cibran şöyle demiş:

Siz böyle bir konu açarsanız biri de kalkıp böyle bir cevap verebilir:

Bu adamın bakışları da fena değil.:-)
hangisi daha caresiz sain cibran, öyle komik bir karsilastima olmus ki, yaptiginiz:-)

halktan bir genc bir kadinin ve genc bir cocugun bakislarini bir dikatörün bakislarindan ayiramiyorsaniz brawoooo.
devam edin.....

sayin artena vurguyu her zamanki gibi yine kacirmayin..
dava ugurna filan kurcaklamayin, NE DAVASI!!!!!!!!
insan cani ve halkin kani, kafasi söz konusudur burada felesefe edebiyat marrks filan da sökmez bas ipin altindadir,o sirada siz bir iskemcide sirkeli sarmisakli corbanizi icip, foruma yazmaya devam edebilirsiniz..
O kadin ve ve genc cocuk yarini göremediler.
Zorba bir adamin bakisini da fena degil diye buraya getiren hastalikli düsünce yapisi icin benim elimden gelen tibbi bir recetem yok, kusura bakmasin kimse.....

500 kez söyedim illede bir sey yazmak zorunda degiliz. yazacaksak ya vurguyu bulmaliyiz, ya da susmaliyiz ...
Eger cesni olacaksak burasi corbaci degildir....
Siyasal mücadele alaninda olaya bir durup önce bir karsidan bakmak kadar temkinlilik deneyimi edinmeliyiz artik diyorum.

Bu idama giden kadinin nasilbir ilkeli bakisindan söz edecegiz ki, anlatin bakalim, sizi dinliyorum., kadin bas baya canindan ediliyor....felsefeye ne gerek var.....
iste solun en zayif tarafi,

ates almis yapida circir böcekleri üzerine estetik yazilar yazmak...
kusura bakmayin

Kimileriyle dirsek temasi ugruna bir seyleri hafifletmeye calismanin bedeli agirdir.
Bir burjuva devrimcisi (!) kadar solcu olamiyorsak ben ne yapayim.......

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-09-06 01:39 .
canugur is offline  
Eski16-09-06, 01:32  #6
cibran
Onay bekleyen
Yazar Adayı

cibran'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın essnipes şöyle demiş:

Hiç ölmekte olan bir surat gordunuz mu?
Varsayalım ki görmedim. Yani?
cibran is offline  
Eski16-09-06, 01:41  #7
cibran
Onay bekleyen
Yazar Adayı

cibran'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın canugur şöyle demiş:

hangisi daha caresiz sain cibran, öyle komik bir karsilastima olmus ki, yaptiginiz:-)

halktan bir genc bir kadinin ve genc bir cocugun bakislarini bir dikatörün bakislarindan ayiramiyorsaniz brawoooo.
devam edin.....
Siz işin esprisini anlayamamışsınız.

Propagandanın da bir raconu var.

O kadının idam edilmesinin tek sebebinin dudaklarının görünmesi olduğunu ispat etmediğiniz sürece sizi kasıtlı olarak gerçek dışı yazılar yazdığınızı bütün foruma ilan ediyorum. Bekliyorum...

Mahkeme kararının fotokopisini kabul edebilirim. Farsça da olabilir.
cibran is offline  
Eski16-09-06, 01:57  #8
hancı
Onay bekleyen
Yazar Adayı

hancı'nın Avatarı

http://www.karamanajans.com/habergoster.asp?id=1266

http://www.savaskarsitlari.org/arsiv...2561&SayfaNo=1

http://www.ozgurpolitika.org/2002/10/19/hab29.html

İranda yapılan idamlarla ilgili bir kaç haberin linkini verdim.

Haberlerin en güzel yanı, katil'in maktul aileleri tarafından affedilebilmesi, bazılarında ise affedilmiş olması.

Bizde devlet sıradan affediyor.

Hangisi güzel?
hancı is offline  
Eski16-09-06, 02:20  #9
canugur

bir de iranda yila öldürülen kadin sayisini getirirseniz, hangisinin daha güzel olduguna halkimiz karar versin
Eski16-09-06, 02:34  #10
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Sayın Canuğur,

İdam Cezasına ilkesel olarak karşı mısınız? Eğer vurguyu buraya yapıyorsanız Mustafa Kemal'in kestiği, sallandırdığı( ki bu sayının ne kadar fazla olduğunu bildiğinize adım gibi eminim) kafaları da vurgulayın. Dönemsel şartlardan bahsetmeye başlayacaksanız, eminim İran'daki rejimi savunanlar da gerekli şartları bulacaklardır. Kaldı ki, o günkü şartlarda asılanların suçlu olduğunu kabul etsek dahi, asılmayıp beslenmeleri için gerekli şartların var olduğunu düşünüyorum.

Yok eğer vurgunuz, gerici bir ideolojinin ilerici kadınlara ve gençlere ateist oldukları için, alkol aldıkları için, sosyalist oldukları (vs...) için ceza vermesi - idam etmesi üzerine ise, ben zaten bunun üzerine vurgu yaptım. O insanların bakışlarına anlam katan şeyin hayatları boyunca inandıkları değerler ve bu değerleri başları dik, bakışları keskin olarak idam sehpasında savunabilmeleri olduğunu söyledim. Saddam'ın bakışlarının benim için bir önemi olmadığını, çünkü yaptıkları ve yaşayışla saygı duymadığım, lanetlediğim biri olduğunu da bu aşamada belirtebilirim.

Eğer vurgularınız buraya değil de başka bir yereyse buyrun açıklayın.

Saygılar

küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-09-06 09:41 .
küçükkarabalık is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)