"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: İdam cezası | |||
| kaldırılmalıdır | 30 | 57.69% | |
| uygulanmalıdır | 22 | 42.31% | |
| fikrim yok | 0 | 0% | |
| Oy Verenler: 52. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| İdam cezası uygulanmalı mı? Kaldırılmalı mı? Caydırıcı etkisi var mı? İdamdan daha caydırıcı ceza ne olabilir? Her suçlu eğitilebilir mi? ... |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| soruyu türkiye için sormamışsınızdır; genel olarak kabul ediyorum: kaldırılmalı!! __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
| #3 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| İdamın çok ağır bir ceza olduğunu düşünüyorum... __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
| #4 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
İdamdan daha caydırıcı ceza ise oy verdikten sonra aklıma geldi.Süründürmek olabilirdi ama bu ülkenin bir an önce pisliklerden temzilenmesi gerek diye düşünüyorum. Caydırıcı etkisine gelince de, insanda suç işleme eğilimi olduktan sonra idam cezası vız gelir tırıs gider. saygılar.. noname Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-09-06 12:59 . | |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Suç var ise CEZA'da olmalı... Bir İnsanın yaşam hakkı elinden alınıyorsa,alanında ALINMALI Kısasa kısas diyorum... |
| #6 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Vay anam vay daha neleri oylayacağız bakalım.Başkasının yaşam hakkı hangi gerekçeyle alınabilir.Bu yaftayı kim astı boynuma? __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
| #7 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Başkasının yaşama hakkını elinden alan varsa alanınki neden alınmasın? |
| #8 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sadece intikam ve korku yaratmak isteyen bir düşünce yapar bunu.Bu konuda kimseyi ikna etmek gibi bir düşüncemde yok.O konuyla ilgili benim düşüncem o.Nasıl değiştirmeyi düşünüyorsunuz? __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
| #9 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| idam cezası kesinlikle olamamalıdır. idam sadece ilkel rejimlerin cezasıdır.. saygılar.... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
| #10 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| İdam da bir eğitim yöntemidir. Toplumu eğitmenin, toplumsal düzeni sağlamanın yollarından biridir idam cezası. Özellikle Trabzon taraflarında kalabalık mekanlarda, pazar yerlerinde sık sık "vurgun" olur. Herkesin vurguna görmesi gerekir ki vurgun yapanın şanı yürüsün. Nasıl olsa içerde de krallar gibi karşılanacaktır. İçerde kalacağı yıllar da sayılı zaten. Af da çıkabilir. Belki firar eder. Teammüden cinayetin sonunda ipe gitmek olduğunu bilen "kahraman" olmaya çalışır mı? Şu anki cezaların yetersiz olduğunu herkes kabul ediyor sanırım. Soruyu şu şekilde soralım o halde. İdam cezası çağdışı ise, nasıl bir ceza öneriyorsunuz? Saygılar |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|