"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski16-09-06, 21:05  #1
ilker
Yazıyaz Kurucu Üyesi

ilker'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: Virginia, USA
Telekinezi ?

Telekinezi hakkında neler düşünüyorsunuz ? Gerçekten insan beyni bazı cisimleri hareket ettirebilir mi ?

Bütün bu görüntülerin hepsi sahte , anlatılanların hepsi yalan mı ?

http://www.youtube.com/watch?v=w86hDdUD03o

Yukarıda gönderdiğim linke tıklarsanız bir telekinezi örneği görebilirsiniz.
ilker is offline  
Eski16-09-06, 21:32  #2
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Telekinezi bir ara fazlasıyla dikkatimi celbediyordu. Özellikle metafizik ve parapsikolojiye yöneldiğim zamanlar. Telekinezi ile uğraşan birinin anlattıklarını da dinlemiştim. İnsan beyninin elektriksel gücünün çok çok azını kullanabildiğimizi söylüyordu.

Birinin bu güçle kurbağanın kalbini durdurduğu görüntüler de vardı bir yerde. Bazı bilim adamları çok yoğun konsantrasyon neticesinde beyin gücü kullanımının bu tarz bir olay için mümkün olduğunu belirtiyorlar. İlk başta inanması zor gelse de, aslında bilimsel yönden açıklaması olan bir konu. Doğaüstü veya mistik güçler söz konusu değil. O nedenle bana inanılır gibi geliyor.

Telepati, telekinezi, hepsi gelişmiş beyin gücünün yüksek yoğunlaşma neticesinde kullanımını ile ilgili. Sonuçta insan beyni tüm uzuvlar ve organlar arasında keşfetmek için ilk sırada bekliyor.

Neden olmasın..
Eski17-09-06, 13:38  #4
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Ülke / Şehir: 23185

Bazı insanların, belirli cisimleri bükebilme veya hareket ettirebilme yeteneğine sahip olduğuna dair haberler duyuyoruz. Bilimsel açıdan kabul görmemekle birlikte, bu durumun görüş mekanizmasıyla herhangi bir ilişkisi yok. İnsan vücudunda belirli seviyede bir elektrik enerjisinin üretildiği, yapılan çeşitli testler ve deneylerle kanıtlanmış durumda. Bazı insanlar ise bu enerjiyi doğru şekilde dışa vurmanın ve belirli doğrultuda yönlendirerek kullanabilmenin yolunu bulduklarını iddia ediyorlar. Bu kişiler, söz konusu iddialarında, bakışın belirli bir noktaya odaklanması dahilinde bu noktada bir enerji yoğunluğu oluşturduklarını öne sürüyorlar. Ancak, görüş esnasında gözlerden kesinlikle herhangi bir dalga yayılmıyor. Telekinezi adı altında incelenen veya bahsi geçen bu tarz olayların, metafiziğin konusunu olduğunu, fizik ile veya diğer pozitif bilimlerle herhangi bir ilgisi olmadığını, bu nedenle de bilimsel olarak kabul görmediğini de bir kez daha hatırlatmak isteriz.

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/mer...17&soru_id=563

Kisa zaman sonra ben de bir telekinesis videosu hazirlayip Youtube'a koymak isterim. Bu tur iluzyonlar yapmak pek de zor degil.

Eger boyle bir olay olsaydi, bu binlerce videoyu ceken vatandaslarin hicbiri mi bilim adamlari tarafindan gozlenemeyecekti?

Yalnizca tebessum ediyorum.

Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-09-06 13:45 .
Antioksidan is offline  
Eski17-09-06, 13:59  #5
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Uri geller 1970 lerden beri sayısız bilim adamlarınca incelenmiştir.

Avustralyalı bilim adamları beyin dalgalarını 500 bin kat arttırarak cisimleri harekete geçirebilecek bir makina geliştirmişlerdi...

Yaklaşık 7 yıldır bu test aşamasında.

Telekinezi diğer adıyla kinestezi belirli kişilere has bir olay değildir...

İnsan beynine sahip herkes konsantrasyon çalışmaları ile bunu yapabilir..

Kimilerinde ise bu olay hiç bir çaba göstermeden yapılabilmektedir...

Bir rus bayan vardı ismini hatırlamıyorum.

Yarım saatlik bir konsantrasyon sırasında yaklaşık 1.5 kg kaybediyordu.

Daha değişk test sonuçlarınıda incelemiştim.

Beynin ön ve arka kısmında yaklaşık 4 kat farklı bir elektriklenme görüldüğü gibi nabız ölümcül değerlere ulaşmıştı...

Telekinezi ve telehipnoz ile ilgili en fazla çalışma stalin döneminde SSCB de yapılmıştır.
phidas is offline  
Eski17-09-06, 14:26  #6
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın chessmaster şöyle demiş:

Uri geller 1970 lerden beri sayısız bilim adamlarınca incelenmiştir.

Avustralyalı bilim adamları beyin dalgalarını 500 bin kat arttırarak cisimleri harekete geçirebilecek bir makina geliştirmişlerdi...

Yaklaşık 7 yıldır bu test aşamasında.

Telekinezi diğer adıyla kinestezi belirli kişilere has bir olay değildir...

İnsan beynine sahip herkes konsantrasyon çalışmaları ile bunu yapabilir..

Kimilerinde ise bu olay hiç bir çaba göstermeden yapılabilmektedir...

Bir rus bayan vardı ismini hatırlamıyorum.

Yarım saatlik bir konsantrasyon sırasında yaklaşık 1.5 kg kaybediyordu.

Daha değişk test sonuçlarınıda incelemiştim.

Beynin ön ve arka kısmında yaklaşık 4 kat farklı bir elektriklenme görüldüğü gibi nabız ölümcül değerlere ulaşmıştı...

Telekinezi ve telehipnoz ile ilgili en fazla çalışma stalin döneminde SSCB de yapılmıştır.
Verdiginiz verileri bilimsel kaynaklardan teyit etme imkanimiz var mi acaba Sayin Chessmaster?

Aksi takdirde bu veriler yalnizca birer spekulasyon olarak sayfalarimizda kalacak. Ama eger gercekten boyle bir "bilimsel gozlem" mevcutsa, kaynak belirtmenizden cok memnun olacagim.
Antioksidan is offline  
Eski17-09-06, 14:43  #7
phidas

phidas'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Verdiginiz verileri bilimsel kaynaklardan teyit etme imkanimiz var mi acaba Sayin Chessmaster?

Aksi takdirde bu veriler yalnizca birer spekulasyon olarak sayfalarimizda kalacak. Ama eger gercekten boyle bir "bilimsel gozlem" mevcutsa, kaynak belirtmenizden cok memnun olacagim.
Elimde birçok kaynak mevcuttu.Şu anda bu kitaplar elimde değil. Bir ara uygun bir zaman diliminde kaynaklarına bakacağım.

Bu konuda 200 den fazla araştırma kitaplarına bakmıştım.

Avustralyalı bilim adamlarının geliştirdiği ise bir televizyon ana haberlerinde dinlemiştim.

Populer bir kanaldı. O dönemde bu haber birçok gazetedede geçmişti...
phidas is offline  
Eski17-09-06, 14:59  #8
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Benim icin saygin bir bilim akademisinin "evet, boyle bir sey vardir" sozu yeterli, ama Tubitak'in sayfalarinda bunun tam tersi yaziyor, yukarida da gorebileceginiz gibi.

Hatta tek bir bilim adaminin bile "evet" sozu sizin de cok iyi bildiginiz gibi bilimde yeterli kabul edilmemektedir. Diger bilim adamlari da bunu gozlemledikten sonra ancak bilimsel olarak "dogrudur" denebilmektedir.

Bu baglamda "bilimsel" olarak nitelendirilebilecek bir kaynak oldugunu sanmiyorum. Ama varsa, bunu paylasmanizi sizden rica ediyorum.

Tesekkurler.
Antioksidan is offline  
Eski17-09-06, 15:05  #9
noname
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Bunun bilimsel olup olmadığını anlamak için bilim adamlarının sözüne de gerek yok bence.Fizik kurallarına aykırı olması bilimsel olarak geçersizliğini yeterince kanıtlıyor.Bu sadece benim fikrim.Kimse yanlış anlamasın.
saygılar..
noname is offline  
Eski17-09-06, 15:14  #10
phidas

phidas'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Benim icin saygin bir bilim akademisinin "evet, boyle bir sey vardir" sozu yeterli, ama Tubitak'in sayfalarinda bunun tam tersi yaziyor, yukarida da gorebileceginiz gibi.

Hatta tek bir bilim adaminin bile "evet" sozu sizin de cok iyi bildiginiz gibi bilimde yeterli kabul edilmemektedir. Diger bilim adamlari da bunu gozlemledikten sonra ancak bilimsel olarak "dogrudur" denebilmektedir.

Bu baglamda "bilimsel" olarak nitelendirilebilecek bir kaynak oldugunu sanmiyorum. Ama varsa, bunu paylasmanizi sizden rica ediyorum.

Tesekkurler.
Bu konuda son otorite bizzat bilimden de öte kendimimdir...

Bir bilimadamının ne söylediğinden daha çok önemli olan kişisel fenomenolojik deneyimimdir...

Bilim bırakın telekineziyi tüm parapsikolojik fenomenleri red ediyor...

Çünkü yeterli açıklamalar getiremiyor...

Telekinezi ile ilgili dediğim gibi birçok kitap okudum .Bu kitaplarda sayısız bilim adamlarının sözleri vs gözlemleride yazıyordu...

Hatta deneylerden bahsedilmekteydi...

Bunlar elbette benim yanımda deneylenmedi. Ancak kitaplar ve yayınlar sayısız deneyden bahseder...

Bunlar ne kadar doğrudur elbette bilemem...

Ancak uri geller tek bir kez olsun yaklaşık 40 yıldır yalanlanamadı...

Yaklaşık bir hafta kadar öncede discovery channel da belgeseli yayınlandı.

Şu anda bir başkasının bilgisayarından bağlanıyorum... Bu konuda kaynaklara bakacağım...
phidas is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 04:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)