"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Farklı bir bakış acısı..../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Eger siz AB'nin bir üyesi olsaydınız Türkiye için evet mi hayır mı oyu kullanırdınız?? Milli duyguları ve AB oyunlarını bir kenara bırakalım ve objektif bakalım lütfen... Benim oyum red olurdu... Saygılarım tüm forum üyelerine... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-01-07 23:07 . |
|
| #2 | ||
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Ben de red oyu kullanmazdım...Türkiye'nişn iyi bir geçmişi var fakat geleceği sönük görünen bir ülke değil mi?O kadar elde etmişler zaten bizi neden bir adım daha ileriye gitmesinler ki?Stratejik olarak da yararlanabilirler...Ayrıca yeni bir ülke ele geçirerek emperyalist politikalarını da daha da sağlama alabilirler.Nasıl olsa itraz edecek yok!Eğitim seviyesine gelince:bizim onlardan geri olmamız onların işine de gelir,aklımız ermez ya!!!Çoğumuz her yönden satılacak insanlar da olmuşuz.Daha ne olsun? __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> |
|
| #4 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Eğer bu duygulardan arınmış bir vatandaşa soruyorsanız bunu geçmişten kaynaklanana baız korkularımdan,ya Türkler gene güçlenirse korkularımdan dolayı istemeyecektim. Bütün bunlardan kurtulmuş bir insana soracaksanız,gelişmemiş bir 3. dünya ülkesi ile aynı birlik içinde bulunmak istemezdim. saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Türkiye'deki genel sosyo-ekonomik durumun pek çok Avrupalı için ürkütücü olduğu tartışma götürmez. Ancak bu durum yeni mi ortaya çıktı? Tabii ki değil. Peki Batı Avrupa'nın (AB'ye hakim olan iki ana emperyalistin, yani Almanya ve Fransa'nın) tavrı niye değişti? Şu anda tüm dünyaya şırınga edilmek istenen ve patenti ABD'ye ait olmakla birlikte, tabii ki AB'de de geçer akçe olan konu "medeniyetler çatışması" denilen saçmalık. Yani emperyalist sömürüye kılıf olarak geliştirilen yeni teori. Bir kere Türkiye'nin AB'ye tam üye olması, başta burada sıkıntı yaratıyor. (Teorinin inandırıcılığı bakımından bu sıkıntı.) Eskiden kendi halklarına gösterdikleri günah keçisi, Sovyetler ve sosyalist sistemdi. Yeni günah keçisi ise İslam ülkeleri. Odakta İslam var ama, teoride genel olarak "ötekiler" var. İleride Kore'ye filan da saldırabilirler buna dayanarak. Yalnız talan savaşlarını, emperyalist sömürülerini haklı çıkarmada değil, kendi halklarını sömürmede de bu günah keçisi gerekli. Sıkıntıyı burada yaşıyoruz. Kendi halkına ne diyecek? Yoksa, baştaki patronlar işin aslını faslını biliyor, AKP'yi ABD iktidara getirdi ama, AB de destekliyor. İslamcı akımları tehlike görseler, bunu yaparlar mı? AB patronları, Türkiye'yi ellerinden kaçırmak da istemiyorlar. Bir kere Türkiye hem AB bakımından, hem bizim bakımımızdan, istesense de istenmese de, AB'ye önemli ölçüde entegre olmuş durumda. Nimetlerinden fazlaca yararlanmasak da, neredeyse AB üyesi gibiyiz. Geri dönüş zor ve sancılı olur. Her iki taraf için sıkıntı yaratır. Tabii Türkiye için çok daha fazla, çünkü biz tek ülkeyiz, onlar çok sayıda ülke, büyük bir ekonomik güce sahipler ve Türkiye'nin boşluğunu dengeleyebilirler. Bizim bütün ekonomi çöker oysa. Zaten bu sıkıntıyı da istismar ediyorlar ve Türkiye'yi köşeye sıkıştırarak tüm istediklerini elde ediyorlar. Öte yandan Türkiye'nin tamamen Avrupa'dan kopması ve Avrupa'nın sınırına dayanmış istikrarsızlık ve daha küçük olasılık olarak, Türkiye'nin alternatif arayışlara girmesi de işlerine gelmiyor. Sınırlarında bir "tampon bölge" olmasını istiyorlar Türkiye'nin. Yani ne "içerisi" olsun, ne de "dışarısı". Bu nedenle de, AB'nin patronları, hem ekonomik yönden, hem siyasi yönden, mevcut durumun sürmesini istiyor ve hatta bunu kalıcı hale getirmek ve hukuki bir altyapıya oturtmak gereğini de duyarak "imtiyazlı ortaklık" gibi statüler öneriyor. Bir bakıma onların oyu, hayır da değil, evet de değil, "havet". Aslında tek oyları da bu. Bizimki ne peki? yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-01-07 09:10 . |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jul 2006
| türkiyeyi alıp başıma belamı açayım. nufus olarak ab'de söz sahibi olacak almanyadan sonra 2.inci büyük ülke olacağız. işsizlik oranının yüksek olması sebebiyle avrupaya göç artıcak. alman fransiz ingiliz işciler iş bulmakda zorlanırken türk işçiler düşük maaşlarla çalışmayı kabul edecekler. avrupalı patronlar kendi işçilerine türkleri kullanarak şantajda bulunabilecek. türkiyenin jeopolitik konumunu kullanabilmek için evet diyecekler ama gerek bmde gerek natoda zaten kullanıyoruz. hristiyan bir birlik olmamızda cabası. neden türklere evet diyelim ki? |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| bende hayır diyenlerden olurdum.Çünkü avrupalı olacak kadar eğitime sahip değiliz...ne yazıkki o kadar medeni de değiliz.... __________________
bir anka kuşu gibi anne ...bir anka kuşu gibi kendimi külümden yarattım... |
|
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sayın elenorin, Belki şaşıracaksınız ama.. ben de Avrupa'dan birisi olsam, Türkiyenin bu hali ile kesinlikle girmesini istemezdim.. Hayır oyu verirdim.. AB 'ye girecek çok SEMT var İstanbulda.. ama ülke bu semtlerden oluşmuyor.. Yardım dağıtılırken! birbirini ezen ..insan manzaralarını ne yapacağız.. Taksim'de bayanları taciz eden .. o yaratıkları .... ne yapacağız.. Hergün en az.. iki, üç cinayet haberi olan ... küçük çocuklara tecavüz edilen bir ülkeyi.. değil AB'ye ..dünya devleti saymam.. Acıdır ama gerçektir.. ülkenin şu an görünen durumu tek kelime ile BERBAT ötesidir.. Zaten ülke böyle giderse ..Hızla AB'nin yasal SÖMÜRGESİ olacaktır... İsterseniz.. Mynet'in EMLAK sayfasına bir gözatın!.. Tüm çok uluslu emlak devleri .. ülkeyi almış bile... saygılar. |
|
| #9 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
AB'de sokaktaki vatandaş buna benzer düşünebilir. Kaldı ki onlar da tam öyle düşünmüyor ve Türkiye'ye karşı "referendum" düşüncesini ortaya atanlar, sokaktaki vatandaş değil, başta Chirac ve hiç ilgisi olmayan, yani Türkiye AB üyesi olursa, kendi ülkeleri fazlaca etkilenmeyecek ülkelerin liderleri. Önce "jeopolitik" ten başlayayım. Tamam, Türkiye'nin "jeopolitik" konumu önemli ama, biraz lafta kalmıyor mu bu? Eğer Orta Doğu kastediliyorsa, Türkiye de Avrupa'ya muhtaç, en azından onunla belirli ilişkiler içinde olmak durumunda. Eğer Kafkasya ve Orta Asya kastediliyorsa, Türkiye'nin buradaki etkinliği de oldukça tartışma götürür. Biz biraz kendi kendimize gelin güvey oluyoruz. Çünkü sistem kapitalist sistem ve sermaye kimdeyse, kral o. Bu ülkelerin hepsi yatırım bekliyor. Türkiye'deki siyasetler, zaten kendileri yabancı sermayeye avuç açmış durumda. İşgücü göçü olayı da karışık. Bir kere hükümet 2004 yılındaki görüşmelerde, serbest dolaşıma getirilen engelin kalıcı olmasını kabul etti. Zaten işçi olarak AB'de size iş yoksa, dışarı çıkmanız da birşey ifade etmez, birkaç ay dolaşıp geri dönersiniz. Cebinizdeki son para da gider. Üstelik işgücünün serbest dolaşımı konusunda, kendi içlerinde bile kısıtlamalar, bir takım düzenlemeler var. En büyük yabancı iş gücü ise, zaten eski "Doğu Bloku" ülkelerinden akıyor. Biliyorsunuz, bunlar Türkiye'de bile çalışıyor. Türklerden hem daha kalifiye, hem daha ucuza çalışıyorlar. Türkiye'den işgücü göçünü de çok önemli bir faktör olarak görmemek, en azından abartmamak gerek. AB'de sokaktaki vatandaş da görüyor, Polonyalıyı, Çeki, Macarı, Romeni vb. Sosyalist sistemin yıkılmasından sonra, tüm dünyada dinci akımlar güçlendi. Orta Doğu kadar olmasa da, Avrupa'da da güçlendi. Ancak günümüz Avrupasında, özellikle daha gelişmiş olan ülkelerde, din asla belirleyici faktör değildir. Türkiye'de dinci akımlar bunu vatandaşa böyle vermeye çalışıyor, ama kesinlikle doğru değil. Zaten emperyalistler, uydurdukları yeni teoride de, "dinler çatışması" yerine, daha muğlak bir ifade kullanıyorlar ve "medeniyetler çatışması" diyorlar. Bu şekilde, Hristiyan dini inancı olmayan sokaktaki vatandaş bile, mesela Orta Doğu ülkelerini farklı bir medeniyet olarak, öteki olarak görüyor. Öte yandan, Türkiye çok ciddi ithalat yapıyor. Değirmenin suyu ne zaman bitecek belli değil. Ama şimdilik sürüyor. Türkiye ithalatının çoğu AB'den. Gümrük Birliği'nden beri AB'nin ağırlığı çok arttı. Orada fabrika işçisi bir Alman veya bir İtalyan da bunu, yani ürettiği malın Türkiye'ye gittiğini görüyor. Bunu da gözden kaçırmamak gerek. Sonuç olarak, sorun oldukça karmaşık. Şablonlara pek de uymuyor. Saygılar. yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-01-07 23:39 . | ||
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| 1938 den beri AB,Abd gibi emperyalistler sürekli ülke insanını kendine yabancılaştırmak için uğraştı durdu.Bunu yerli işbirlikçiler dil,din ve etnik misyonerleri ile bu günümüze getirdi.60 lı yıllarda bizim insanımızı kendine amele olarak alıp,en ağır işlerini yaptırdı.1980 sonrası türk parası koruma kanunu kaldırttı.90 lı yıllarda gümrük birliği anlaşması ile kapitilasyonları resmen geri getirdi.2000 lerde ise yabancı sermaye tutkusu ile banka larımızdan KİT lere ve topraklarımıza kadar her şeyi satın almıya başladılar. Onlar bizi almak değil bize sahip olmak derdindeler.Onlar Çanakkalenin istiklal harbinin öcünü alırcasına bizi kendilerine tutsak etmiye başladılar. Bu gidişle bizi AB ye almak için değil bizi bu topraklardan atmak ve bize her şeyimizi yabancılaştıraracaklar.Onların gözü sadece ve sadece topraklarımızda,Bu gidişle AB içindeki yurtsuz ve vatansızları oynayacağız. saygılarımla |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|