"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Hangi karakter? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Edebi tartışmaların ve kitap tanıtımlarının yer aldığı bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Hayatınız boyunca okuduğunuz kitaplarda, romanlarda kendinizle özdeşleştirdiğiniz en etkileyici karakter kimdi? Kendinizden en çok parçalar bulduğunuz, sizi en derinden etkileyen...? __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: May 2006
| Milena. Bugüne kadar okuduğum bütün kitaplarda yaratılan bir çok kahramandan etkilendiğim olmuştur ama kendimi özdeşleştirmek anlamında değil gerçekten kişiliğinden etkilendiğim kadın Milena 'dır. |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Stenbeckin fareler ve insanlar kitabında ki bütün hareketerleri sanki normal yaşantımda görmüş gibi olmuştum bende. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Beni en çok etkileyen karakterlerden biri Nathaniel Hawthorne'un The Scarlet Letter kitabındaki Hester Prynne karakteri. Gerçeği kendince yaşayışı, kendi doğrularından asla vazgeçmeyişi, hayata her türlü zorluk altında bağlanışı, kızını yetiştiriş tarzı, dışlanmışlığına rağmen insanlara bakış açısı, ... Beni öyle etkilemişti ki.. __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #5 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Bende çemberimde gül oyadaki yurdanurdan çok etkilendim.Güçlü,sağlam duran,kararlı ve çılgın. __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
| #6 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Gladkov'un Çimento isimli romanından Gleb Çumalov.Müthiş inanç yüklü... __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #7 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| 3 romanda olmak istediğiniz kahramanlar kimlerdir? 1- Nasıl Yapmalı: Muhammedov 2- Moskova Önlerinde: Mamoş Uli 3- Yarın Bizimdir Yoldaşlar: Vaz BF... __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İZMİR
| tuna kiremitçinin ilk kitabında ki arda karakterini çok sevmiştim benn ert le karşılaştıkları ilk anda o süt kokusunu duymuştum bende |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: DİYARBEKİR
| mehmed uzun nun diclenin yakarışı adlı kitabındaki mehmed uzun nun kendisi beni etkiledi aslında o kitabın tüm sayfalrının etkisindeyimm ![]() __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" |
|
| #10 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| Omanlıda zulme karşı dilini kılıç gibi kullanan hemşerim Nefi vardır. Ona hep özenmişimdir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|