Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Kültür - Sanat > Kültür-Sanat tartışmaları ve haberleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sanatın kaynağı ilham mıdır, çalışmak mı ?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler

Anket Sonuçlarını Göster: sanat üretisinde aslolan ilham midir?
hayir yalnizca sürekli calismaktir.8 33.33%
evet, ilham olmasa hic bir sey yaratilmaz16 66.67%
Oy Verenler: 24. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski17-09-06, 18:40  #1
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005
Sanatın kaynağı ilham mıdır, çalışmak mı ?

sanatin kaynagi nedir?
Dalinda yetenekli bir sanat üreticisi icin.....

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-09-06 18:54 .
canugur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-09-06, 18:45  #2
canugur

Ben sürekli calismak diyorum....
neden ilham ise görüslerinizi sunabilirsiniz..
saygilar
Eski17-09-06, 18:50  #3
hancı
Onay bekleyen
Yazar Adayı

hancı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Ben yetmiş sene çalışsam da, müzik konusunda bir adım ileri gideyeceğimi iyi biliyorum da ondan.
hancı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-09-06, 18:53  #4
canugur

yetenek dememistim, benim hatam....önce bir yetkinligin olmasi ön kosuldur. siz de haklisiniz...
ek cümleyi yazdim.
saygilar
Eski17-09-06, 21:38  #5
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Çalışmakla herşeyin başarılabileceğine, insanın böylesi bir potansiyele sahip olduğuna inananlardanım. "Doğuştan gelen yetenek" sözüne bir türlü ısınamadım. Elbette anne-baba ve belki yetiştirilen ortamın buna etkisi vardır. Ama çalışmak, sürekli emek harcamak, öğrenmenin ardına düşmek bence başarıyı getirir.

Eminim ki Sn.Hancı bir müzik aleti çalmayı istese ve bunun için gerekli olan zamanı ayırabilse, hiç de 70 yıl beklemesi gerekmiyecektir.
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-09-06, 21:42  #6
noname
Uzaklaştırıldı

Çalışmak her zaman yeterli olmuyor.Yenetek gereklidir.
Ama anket eksik olmuş.Gerçek bir sanat yaratmak yetenek ve emek ister.
noname is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-09-06, 21:44  #7
hancı
Onay bekleyen
Yazar Adayı

hancı'nın Avatarı

Alıntı:
Eminim ki Sn.Hancı bir müzik aleti çalmayı istese ve bunun için gerekli olan zamanı ayırabilse, hiç de 70 yıl beklemesi gerekmiyecektir.
Evde Ud'um var. Ama nafile. Sadece hangi tellere hangi sırayla vurmam gerektiğni ezberlemekteki maharetim sayesinde bir kaç parçayı çalıyor gibi yapıyordum. Ama yok.

Doğuştan yeteneği olanlar, ilkdefa ellerine alsalar da, bir kaç kurcalamayla ud'la bir oluyorlar, ben ise bir makine gibiyim. Ya da robot.

Tabii ki uğraşsam ve vaktimi ayırsam, ben de çalarım. Ama Bir Udi olmak başka bir şey. O iin sanatına vakıf olmak ve hissetmek başka bir şey.
Eski17-09-06, 21:45  #8
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

İlham diyenlerdenim. Sanatsal yenetekle birleştiğinde sanat üretimi ortaya çıkar. Müziğe yeteneği olan biri çalışarak da beste yapabilir ama ilham üzerine yaptığı bestedeki ruhu bu eserinde bulamazsınız.

Bir müzik aletini çalma meselesine gelince, müzik kulağı olmayan birinin çalışarak bu yeteneği kazanma olanağı olmadığını düşünüyorum. Sonuçta la ve sol notalarını birbirinden ayıramayan birinin bir müzik aletini çalması hem kendine hem de etrafındakilere, sadece işkencedir.
Papyrus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-09-06, 21:48  #9
noname
Uzaklaştırıldı

Evet haklısınız sayın hancı.Çalmaktan çalmaya fark var.Müzik aleti çalmak için insanın içinden birşeyler de eklemesi gerekir.Ben de bağlama çalıyorum.Kursa da gidiyordum ama hoca ben ve bir arkadaşıma daha ders vermekten vazgeçti.Çünkü tellere vurduğumuzda onları konuştururduk..
noname is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-09-06, 21:50  #10
hancı
Onay bekleyen
Yazar Adayı

hancı'nın Avatarı

Alıntı:
Çünkü tellere vurduğumuzda onları konuştururduk..
Ben tellere vurunca da bütün mahalle konuşurdu. Tabii ki hiç te iyi şeyler konuşmazlardı hakkımda.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 20:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)