"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| THEGODISNOWHERE Takvim yaprağında okuduğum bir yazıya göre yapılan araştırmada kişilere bu yazıyı okumaları söyleniyor. 1. The god is now here 2. The god is no where Türkler genelde 2. şıkkı söylüyorlarmış. Ben 1. şıkkı söyledim. Bir de siz bakın bakalım ne yazıyor. __________________
Yeter kaçtığın, çık artık karşıma. Kavga edelim, dövüşelim. Ya yen beni, ya da teslim ol. |
| #2 | |
| THEGODISNOWHERE 1. The god is now here :Tanrı şu an burada 2. The god is no where: Tanrı hiçbir yerde Türkler neden ikinci şıkkı söylüyorlar bilemiyorum. No where kelimesi "hiçbir yer" anlamına gelir. Başlıbaşına (birleşik) bir kelime olduğundan bütünleyici olarak algılanıyordur. Kelimeyi ayırmaktansa bütün olarak algılamak yani. İlk bakışta göze çarpan bu bütün haldeki kelime olsa gerek. Daha dikkatle bakılırsa "now" ve "here" kelimeleri birbirinden ayrı olarak algılanabilir diye düşünüyorum. Kelime kullanımının da bunda etkisi olabilir. Now daha çok kullanılan bir kelime ise kişi için, algılama önceliğinden kaynaklanan bir dürtüyle onu görür önce... Ben algılama seviyemi ölçemeden yazıyı okuduğum için neyi öncelikle görebilirdim bilemiyorum. Saygılar __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
| #3 | |
| Bir de merak ediyorum, buna ikinci cevabı veren Türkler, yurt dışındakiler mi, Türkiye'dekiler mi, yoksa bu hepsini mi kapsıyor? Bu sorumun cevabı o takvim yaprağında yazmıyordur muhtemelen ama merak işte.. Bu araştırma hakkında bilgisi olan başka arkadaşlar varsa bilgi verebilirler mi acaba? (Oldukça ilgimi çekti de) Bu arada, tekrar bir baktım da, galiba ben de ikinci şıkkı görebilirdim ilk bakışımda. Eğer bilgilenmeden bakabilseydim ![]() __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: EU
| Cok karamsar Turk milleti. |
| #5 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| İyimser miyiz? __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Karamsarlıkta üstümüze bir millet acaba var mıdır? Hem karamsarız hemde sorumsuz herseyi devletten bekleriz. __________________
emre² |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|