| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Kısa ve vurucu şiirler/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İzmir
| Sevgili Forum Üyeleri, En sevdiğim şairlerden birisidir Cemal Süreya. Aşağıda okuyacağınız birkaç satırla ne çok duyguyu dile getirir. Ne hoş bir düşünürdür ki birkaç kelimeye yıllarının birikimini eklemiştir. Sizler de bu konuda sevdiğiniz şairleri burada dillendirmek ister misiniz? Hoş kalın. Naregatsi Şarap Saat on ikiden sonra, Bütün içkiler, Şaraptır. (Yeni Yaprak, sayı:14, Şubat 1990) Cemal SÜREYA naregatsi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-09-06 18:59 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Cemal Süreya'nın şiirlerinin bazıları oldukça kısa ama bir o kadar da anlamlıdır. Ben de bir tanesini eklemek istiyorum. Üstü Kalsın Ölüyorum tanrım bu da oldu işte. Her ölüm erken ölümdür Biliyorum tanrım. Ama, ayrıca, aldığın şu hayat Fena değildir. Üstü kalsın... Cemal Süreya __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Anladım işi sanat Allah'ı aramakmış, Gerisi hep çelik çomakmış. N.F.K. __________________
Ne görsem ötesinde, hasret çektiğim diyar, Kavuşmak nasıl olmaz, madem ki ayrılık var. |
|
| #4 | |
| Onu beyni kanayan soylu kafalara sor Ölüm zorların zoru,yaşamak ondanda zor... N.F.K __________________
Beni bir ben bilirim ,birde yaradan Bana bir ben lazımım, birde anlayan... |
|
| #5 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2006
| Ağlasam,sesimi duyarmısın Mısralarında. Dokunabilirmisiniz,gözyaşlarıma Ellerinizle. Bilmezdim,şarkıların bu kadar güzel, Klimelerin ise kifayetsiz olduğunu, Bu derde düşmeden önce, Bir yer biliyorum, Her şeyi söylemek mümkün Epeyce yaklaşmışım, Duyuyorum, ANLATAMIYORUM... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: ..
| Şarap testimi kırdın, Tanrım. Zevk yolumu tıkadın, Tanrım. Nar rengi şarabımı yere çaldın, Tanrım. Tövbeler olsun, yoksa sarhoş musun Tanrım? ÖMER HAYYAM __________________
Kenger toplarken ellerine diken batan çocuklar, bilmezlerdi gözleri bağlanıp kurşunlanan bir aşkın hazin bir ünlem bırakacağını hayata. Yılmaz Odabaşı |
|
| #7 | |
| Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın; Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın!.. __________________
Ne görsem ötesinde, hasret çektiğim diyar, Kavuşmak nasıl olmaz, madem ki ayrılık var. |
|
| #8 | |
| GÖLGELER Gönlüm uçmak dilerken semavi ülkelere; Ayağım takılıyor yerdeki gölgelere... NECİP FAZIL KISAKÜREK __________________
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Gün Eksilmesin Penceremden Ne doğan güne hükmüm geçer, Ne halden anlayan bulunur, Ah aklımdan ölümüm geçer; Sonra bu kuş,bu bahçe,bu nur. Ve gönül Tanrısına der ki: -Pervam yok verdiğin elemden; Her mihnet kabulüm,yeter ki Gün eksilmesin penceremden CAHİT SITKI TARANCI __________________
Kelimenin tam anlamıyla gerçek bir demokrasi hiç bir zaman varolmadı ve varolmayacaktır. J.J.ROUSSEAU |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| DÜNYAYI VERELİM ÇOCUKLARA Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar oynasınlar türküler söyliyerek yıldızların arasında dünyayı çocuklara verelim kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi hiç değilse bir günlüğüne doysunlar bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı çocuklar dünyayı alacak elimizden ölümsüz ağaçlar dikecekler NAZIM HİKMET RAN _____________________ Bazen yorumsuz kalmak yorum yapmaktan daha seslidir.!! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|