"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Dünya Klasikleri / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Edebi tartışmaların ve kitap tanıtımlarının yer aldığı bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Dünya Klasiklerinden sizi ençok etkileyen yazar ve eserler hangileri?? __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Ernest Hemingway'den Çanlar Kimin İçin Çalıyor *** Fyodor Mihayloviç Dostoyevski'den Suç ve Ceza *** İvan Sergeyeviç Turgenyev'den Babalar ve Oğullar en sevdiklerim... __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #3 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Steinbeck/Gazap Üzümleri Çernişevski/Nasıl Yapmalı? __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #4 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Dostoyevski - Karamazov Kardeşler ve Yeraltından Notlar.. Muhteşem.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: ankara
| charles dickens - iki şehrin hikayesi mutlaka okunmalı.. 1789 öncesi ve sonra bu kadar güzel mi anlatılır.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Merhaba Arkadaşlar, İlk gözağrım 'Mihail Solohov'un 'Durgun Don'udur.Benim okuduğum baskı sanıyorum Türkçeye ilk çeviriydi.Ve 'Durgun Akardı Don' diye Güzel Türkçe'mize çevrilmişti. İlk kez ilkokul 4. sınıfta okumuştum.Tabii daha sonraları da okudum.diğer yazar ve okurlar kusura bakmasınlar ama 'Durgun Don'un tadını başka hiçbir kitapta bulamadım. Arkasından Steinbeck'in Gazap Üzümleri'i geldi.Ne yürek burkutucu bir yapıttı.Yine Steinbeck'in 'Kasımpatları'nda ki naifliği günümüzde yakalamak ne kadar zor? Edgar Elen Poe'nun şiirlerini bilen çoktur.Ben Poe'nun öyküleri ile Charles Baudler'in 'Kötülük Çiçekleri'nde ki sinsi dekşeti günümüz populer-fantastik sinema tadına tercih ederi doğrusu. Saygılarımla.doğançay |
|
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| dostoyevski... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #8 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Turgenyev Babalar ve Oğullar da oldukça güzel ve okumaya değer bir eser.. __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Dünya
| Dostoyevski - Ecinniler Beni en çok etkileyen bu olmuştu. Sevgiler. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Jack london-Hayatın kanunu Friedrich von Schiller-Rehine Beni etkisi altında bırakan eserler __________________
Senin yolculuğuna katılamam ben sadece bir konuğum.Angelopoulos |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|