"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| AŞIĞIZ... Bu şiire yorum bekliyorum!! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Ne siz hayat korkaklarının lanet olası gerçekleri Ne de adına düzen dediğiniz her biri diğerinden daha leş değer yargılarınızın ağır kokusu Ne yapmacık kahkahalarınızı patlatırken dilinizle kilitlenen suni aşklarınızın yaydığı negatif elektirik Nede beyin müsfettelerinizin bizlere aralıksız armağan ettiği sevenlerin oyununu bozma kurgularınız bizleri durduramaz çünkü biz aşkımızada aşığız |
|
| #2 | |
| Ne zamandır içimde yazma isteği vardı adını koyamadığım şiirlerle. Dün akşam abajurun karanlık odada ve havada ne yalnız olduğunu fark ettim. Düşlerimin de. Dışarıdaki yağmur yüreğime damlarken ; o hayatın çıkmazlarında yürüyordu. Ansızın öksürmesiyle irkildim; kitabımın sayfaları karıştı, gelişinden ürküyor gibiydim. Yoksa ondan gizlediğim gözyaşlarım mı vardı tadamadığım. Yada zamanın çabuk geçmesine mi üzülmüştüm. Yalnızlık ey zamanla; Beni bırakma. Çıplak ayakla yürümek ne masumdur derler kurumuş yapraklar üzerinde hep sonbaharda. Hep şiirlerde kalmadı mı?yada gördüğümüz sonbahar resimlerindeki kızıllıklarda. İçimize işlese toprağın nemli kokusu. Yürüsek kana kana. Hüzün bitek güzde çalar kapımı beynimin. Devrik cümleler hep şiirlerdemi olur. Bilemediğim çözemediğim sevdalar mı hep alır insanı uzaklara. Yalnızlık eyyy zamanla ; beni bırakma. |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
Ben hep böyle düşünür, yazarım da, korkarım kendini beğenmişlikle, elindekilerle üstünlük taslamakla. Ama sen bağıra bağıra dökmüşsün işte benim de yerime. Teşekkürler. Umarım değişmezsin. Çünkü o zaman bunu göremeyenler gibi küçük ve sıradan verilenlerle, alt basamaklarda tutulmakla ve bunlarla kendini mutlu sanmakla kendi kendini kandırır durursun. Belki onlar bizim kadar mutsuz değiller ama gerçek mutluluktan da bi haberler. En azından senin gibi düşünenlerin yüksek mutluluklara, değerlere sahip olma şansı var bu bakışla. ve belki de o güne dek dediğin gibi yanlızlık en iyi dosttur. Ne vefakâr, ne adaletli, ne güvenilirmiş meğer taş duvarlarım insanlardan!. Atılıp minnetle kollarına, dayadım azaba bulanmış yüreğimi, yağmurları kucaklayan gözlerimi sürdüm soğukluğuna: Ey yanlızlık! Dostum benim, Ve hatta sevgilim, yanlızlık Öyle insanlara göz gezdirdim ki Ve öyle kaçmak istedim ki senden Şimdi sana mutlulukla Sevgiyle dönmemek elde değil Ve taş duvarlarım, Değilsiniz işte insanoğlundan Daha soğuk,, daha taştan... Acılarımı kucaklayın duvarlarım. Yoldaşımsınız şimdi en vefakar dostumdan. Atılsam şaşkınlıktan donmuş bedenimle, Isıtırsınız bilirim. Bu yüzdendir ki işte Çöküverdim ayak ucunuza, Yine devasız dönüşüm, Yine eli boş yüreğimin. Biliyorum.... Biliyorum bu kaçıncı söz dinlemezliğim ! Geçmemeliydim bahtımsa bir adım ötesine, Çalmamalıydım kapılarını sevemediğim, Yetinemediğim yoz ve yavan insanların. İşte döndüm yine Kırın dallarımı öyleyse, Kanatın güvençlerimi bıçak bıçak Sarın sonra ne olur incitmeden Yok olup gitmesin hepten ışığı sabrımın Anladım, Anladım ki daha acı değilmiş içtiğim elinizden, Sahte dostların Sahte aşkların kadehinde sunulmuş zehirden. __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) mayıs Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-09-06 23:42 . | |
|
| #4 | |
| sn norma;öncelikle çok teşekkürler. Birileri tarafından yaptığınız işlerin beğenilmesi ne muhteşem bi duygu. Peki ya sizin duygu kokan şiirinize ne demeli.Ben haykırıyorum ama siz ise insanın içine işliyosunuz. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| tebrikler..... |
|
| #6 | |
| ne mutlu bana... beğenmişsin.__________________
AdY... SAYGILARIMLA... ne mutlu TÜRKÜM diyene!! |
|
| #7 | |
| aslında sevgiliye yazılır böyle dizeler. ancak geçen gün sevdiğim bi arkadaşımla tartıştım.sabah geldim.yazıyaz formunu buldum.ve patır patır döküldü dilimden. meğer ne zormuş insan kalbi kazanmak.sevgiler çıkarla gururla yoğrulmuş anlaşılan. kırmadan yaşanmazmış meğer dünyada.meğer ne sivri dilim varmış.tutulasıca...... daha bunun üstüne ne denirki.zormuş sevgiler. arkadaşlıklarda üstüne zehir zemberek gelirmiş...haklılığını farketmeden giderlermiş meğer....filize..... __________________
AdY... SAYGILARIMLA... ne mutlu TÜRKÜM diyene!! |
|
| #8 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| tebrikler ederim.... ![]() __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Sevgili ady, Kime yazılırsa yazılsın, her pozisyondaki insan için geçerlidir yazdıkların. Ne yazdığın ve nasıl yazdığındır önemlisi. Yaşarken bunları görebilecek, değerlendirebilecek göze sahip olmak, sonra onu bunca güzel hissedip aktarmak, üstüne söyleyecek söz bırakmamak... hepsi bir aradayken yazdıklarını beğenmemek, uzanıp almamak, görmezlikten gelmek, önünde eğilmemek mümkün mü? Hakkını fazlasıyla vermek gerek doğru yolda, doğru gözde olduğunu belki de göstermek için. Yazdıklarını görebiliyorsan ve böyle düşünüyorsan huzurlu olmalısın ayrıca. Belki de dilin yanlış olduğu, bakışın yanlış olduğu için değil de, diğer insanların standart bakış ve değerlerinden farklı olduğu için ve de iki kişi içinde azınlık düşünen olduğun içindir yaşadığın olaylar. Kim bilir? Tanrı bir daha bana yanlızlık şiirini yazdığım günleri yaşatmasın diyebilirim ancak. Bazen hayat öyle zor ve acımasız, insanlar o derece olur ki hani taş olsa yazdığım her kelimeyi dile gelip yazardı. ve kim bilir kaç kere oturup yazmak istemiştir böylece insanlar. Dilerim Tanrı bunları yazdıracak duyguları yaşatmaz sana. ve sen bağıra bağıra dökme cesaretine devam edersin hepimizin adına... __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Zevkler tartışılmaz ama Herkesin zevk almadığı sanat olmaz Bu değilmi bu işin sırrı?? | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|