"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Gençliğin nereye gittiğini biliyormusunuz? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Gençliğin nereye gittiğini biliyormusunuz? Gençliğin nere gittiğini hiç düşündünüzmü? veya gençliğin içinden geçtiği günleri ve içinde bulunduğu çıkmazı, en önemlisi hedefsizce yol alarak kabir kapısına hazırlıksız gidişini hiç düşündünüz mü? ama düşündükçe, gençliğin ekserisinin bir bunalım ve arayış içerisinde olduğunu göreceksiniz. bu nedenlerin getirdiği ümitsizlikle millete ve devlete nekadar az fayda sağlayacağı görülüyor. Özellikle bugün ABD’de gençler, toplum için en büyük felaketlerden biri olarak görülmektedirler. Bunun sebebi ise ABD’li gençlerin içinde bulundukları boşluk. Bu boşluğu neyle kapatacaklarını bilmiyorlar. Girmiş oldukları tüm arayışlar boş çıkıyor.Bazıları bu boşluğu kendini içkiye mahkum ederek doldurmaya çalışıyor, kimileri ise bunu uyuşturucu sarhoşluğu ile kapatmak istiyor. Ama sonuçta yine boşluğa düşüyorlar ve etrafa daha zararlı olmaya başlıyorlar ve sonuçta sosyal felaketler meydana geliyor.artık sesimizi duyurmanın vakti geldi.yorumlarınızı bekliyorum... Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-09-06 16:06 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Hiç bir yere yere gitmiyor Yerinde sayıyor.! |
|
| #3 | ||
Kayıtlı Okur
| haklısın iyiye gidiş konusunda yerinde sayıyor. ama gün geçtikçe rezalet yolunda ilerliyorlar. hergün uyuşturucudan binlerce kişi komaya giriyodu sayı arttı. içkidende aynı şekilde. gençlerin psikolojisinde bu yaşlarda örnek alma yatar. çevresinde gördüğü kendini iyi hissettiricek, güçlü hissettiricek şeyleri örnek alıyorlar.bazısıysa çoktan örnek almış insanların kurbanı oluyorlar. yetersizlik içinde kendilerini ispatlmaya çalışıyorlar veya çalıştırıyolar. bu geri zihniyetlerin bir sonu olmalı...
| |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
| |
|
| #5 | ||
Kayıtlı Okur
| hayır yaşadığım çevrede en azından yakınımda böle bir durum yok. ama benim bu görüşüm yersiz değil belgelere dayalı. bugün günümüzde en basitinden gerçek bi örnek olarak sölüyorum, bi okuldan mezun olan 379 öğrenciden 336 sı üniversite sınavına giriyor ve 7si açıköğretim olmak üzere sadece 3 tanesi doğru düzgün bir yere giriyor.336da 10 kazanan ne demek... eğer düşüncelerim yanlış olsaydı niye bu 336 da 300 falan değil en azından da 10? ABD konusuna gelince siz galiba bu ülkenin sadece iyi yönlerini görmüşsünüz.ama yine belgelere dayanarak sölüyorum ordaki gençlerin çoğu bozulmuş durumda... isterseniz araştırın, istatistikleri göreceksiniz...
| |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
| |
|
| #7 | |
Kayıtlı Okur
| sn. erdi benim burada örnekte vermek istediğim çalışıp çalışmamak değil. gençler gün geçtikçe kendileri bile nasıl içlerine girdiklerini bilmeden kötü çevreler edinip alışkanlıkları değişiyor ve kötüleşiyor.böyle bir bozulma olmasaydı herkes sizin gibi çalışır başarılı olmaya uğraşır ve olacağına inanırdı.tamam ben herkes öyle demiyorum fakat kabul edin ki bu yöne yönelenler gün geçtikçe artıyor. bunun hızlanmasının sebebide kendini bulamamış, kendi kapasitelerinden hiç birşey olmayacağını düşünen ve bu yöne yönelen çok genç var. kimisiyse kendinde bir kapasite olduğunun bile farkında değil. şuda bir gerçek onların eğlenceli bulupta gittikleri yolun ilerisini göremeyip doğru yoldan sapan o tarzı daha cazip bulan gençler çok. ne kadar güzel bilinçlisiniz kendinizi yetiştirmiş kendinizi bulmuş ve başarıya ulaşacağınızı bilerek emin adımlarla ilerliyorsunuz.sizi tebrik ederim.ama çoğu genç sizin gibi değil... |
|
| #8 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
saygılarımla... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
|
| #9 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
eğitimini savunduğunuz ülke suçların en cok olduğu ülkedir. eğitimsizlik suçu doğurduğuna göre bu nasıl bir çelişkidir??? __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| sayın c.begümün dediklerine katılıyorum.sayın erdi;gerek ülkemizde gerekse dünyada gençlik gittikçe kötüleşiyor.bunda birçok etken vardır.ama bence en büyük etken teknolojinin gelişiyo olması.sizde büyüklerinizden duymuşsunuzdur.benim gördüklerimin çoğu şu anki gençliği tasvip etmemekte ve bizim gençliğimizde böylemiydi diye benzer cümleler kullanmaktadır.gençliğin bozulması dediğimiz şeyler sayın c.begümünde deiği gibi uyuşturucu,alkol kullanımının artması.bi insan niçin uyuşturucu kullanır.bi boşluğa düşmüştür hayattan beklentisi kalmamıştır.ancak inanın eskiden köylerde yaşayan insanları uyuşturucu kullanmıyo demek yanlış olur ancak bugüne göre daha az bi oranla bende bunu teknolojiye bağlıyorum.tıpkı einstein'ın atom bombasını bulduğu gibi bu da teknolojinin kötü yanları...teşekkür ederim... j.cenk Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-09-06 22:04 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|