"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Camiu'l-Beyan fi Tefsiri'l Kuran c.10, s.141' de geçen bir olay ilgimi çekti açıkcası. İslam düşmanı olan bir şahıs ki kendisi islama karşı kurulan ordunun baş kumandanı idi. İsmi Malik İbn-Avf olan bu şahıs 630 yılında hevazin savaşında yenilmiştir. Daha sonra ki dönemlerde kendisine ilginç bir teklif gelmiştir. Eğer Müslüman olursa, tüm malları ve tutsak ailesi kendisine geri verilecek, ceza görmeyecek, dahası 100 deve alacak, bir de kendisine yönetimde yetki verilecekti. Elbette ki kabul etti. Bu olay bir çok islami kaynakta geçmektedir. Hatta buhari bu olat ile ilgili olarak olağanüstü peygamberlik cömertliği demişti Bir çok islam alimi bu noktada buhari ile aynı görüşü savunur bu peygamvberin çömertliği ve yufka yürekliliğinin bir ürünüdür. Aslınsa bu olay islamda geçmektedir. Buna islamı kaynaklarda Müellefetü'l-Kulub yani gönülleri islama ısındırılan pekiştirilen anlamına gelir. İslam birliğini sağlamak için bir çok kabileye hediyeler gönderildiği buhari'nin Salih-i Buhari'sinde envanter olarak çıkartılmıştır orada ki kalemler hediyeleri 4 ana kısma ayırmıştır. A:kadınlar: 6000 üzerinde kadının kabileleri islama ısındırmak için hediye olarak verildiği B:deve: 24000 deve yine aynı şekilde islam birliğini sağlamak için hediye olarak gönderilmiştir. C:davar Büyük ve küçük baş olarak ayrıma tabi tutlmamş ve genel olarak tek kalemde 40.000 olarak yazılmıştır. d:gümüş okka olarak hesaplanan gümüş 4000 okiyyeye gümüşe takabül etmektedir. Peki islam bilginleri yada ilahiyat proföserleri bu konuda nasıl bir görüş edinmektedir.Maliki'ye göre bunlar islama kazandırmak için yapılmış olaylardır. Fakat o kişilerin içersinde islam pek yerleşmemiştir. Yani kafirlere uygulanmıştır. Peki bu hediyeler rüşvet olarak değerlenidire bilirmi. Türk dil kurumunun sözlüğünde Rüşvet :"Yaptırılmak istenen bir işte yasa dışı kolaylık ve çabukluk sağlanması için bir kimseye mal veya para olarak sağlanan çıkar" olarak adlandırılıyor. Yani eğer bu tğr dvranışları islamın birliği ilkesinin bir gereği kabül edersek pekala rüşvet olarak değerlendirilebilir. Fakat ne demişti peygamber " Rüşvet verene de alana da Allah lanet etsin" dememişmiydi. Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu... Bu gerçektende islam peygamberinin bir çömetliğimidir bu konuda çeşitli hadisler olmala birlikte çömertliği ile ilgili yani. Ama bu konuyu çömertlik çerçevesinde değerlendirilemez. Aslında her şey ortada durmaktadır. Konu islam birliğinin sağlammasıdır. Yani her yol mübahtır. Savaşlar ve siz çömertlik ben rüşvet diyeyim hediyeler. Savaşta öldürülen kabilelerin kadınlarını ganimet olarak paylaşmak. Ümmüeti için şefaatta bulunacak denirdi islam peygamberi hakkında. Fakat Türklere böyle bir şeffata bulunacağını sanmıyorum. bir çok hadisinde açıkcası islamin en büyük zaferi türklere karşı olacaktır onlar çekik gözlü esmer derili büyük burunludur diyerek tarif edilmiştir. turandursun.com dan derlenmiştir. karabaglı Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-09-06 07:23 . |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Mevlana ne demiş; Bana kaynağını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim ![]() http://www.turandursun.com/modules.p...showpage&pid=8 |
|
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Ben altına kaynağını yazınca çok güzel bir şekilde mesaj toparlanmış... Doğru yoldasınız... |
|
|
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
İşyerim yoğunluğu nedeniyle yeterince ilgilenememiştim. dikkat etmişsiznizdir ki diğer yazılarımda yeniden düzelyecek vaktim olmadığı için silinmiştir. | |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İSTANBUL
| Bravo ateislik tarihine adınız altın harflerle yazılacak ....... İslamı bilmeden anlamadan ,turan dursun okumak sizi buralara getirdi demek . __________________
Yeterli insan sükut eder, yetersiz olan ispata çalışır... |
| #6 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
| |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İSTANBUL
| Alıntı:
Kuran okuyupta ateist olmak beceri isteyen bişey .. Kendi kafanıza göre yorumlayıp sıyrıldınız demek işin içinden . Ya yok ya tanrı manrı yok !!! BAKSANA KIZIYOR, BAĞIRIP ÇAĞRIYOR ,cEHENNEME ATICAM DİYOR baksana ne kadar yanlış sözler etmiş ,tanrı buysa ben inanmıyorum .. İŞte bu kadar imandan inkara ............... __________________
Yeterli insan sükut eder, yetersiz olan ispata çalışır... | |
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
"herkez görmek istediğini görür Camiu'l-Beyan fi Tefsiri'l Kuran c.10, s.141' de bunu niye göremedin turan dursun her zaman kaynakla hareket eder ee ne de olsa eski müftü :61 | |
| #9 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
![]() | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: izmir
| gerçekten cennet ve cehennem boşuna değilmiş...ADALET ADALET ADALET __________________
gerçekler acıdır ya da baklava gerçek değildir |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|