| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Aşk nedir ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Antik çağdan beri tartışılan bu kavrama; İnsanların birbirini merak etme ve birbirilerini tanıdıkça yavaş yavaş kaybolan bir süreçtir demişler. Sizce nedir? erdi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-09-07 15:09 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Aşk,bir insanı bütün özellkleriyle ve sevebileceğimiz en maksimum oranda sevebilme,onun için her şeyi ama her şeyi yapabilme,ondan daha harika bir insan düşünememe,onunla dünyanın en mutlu insanı olabilmedir.Tanımından da anlaşılacağı gibi böyle bir olguya ender rastlanır. Ben aşkı yalnızca kadın-erkek birlikteliği olarak sınırlamadım.Hemcinsinize veya anne-babanıza aşık olabilirsiniz.Kastedilen çok büyük bir 'sevgi'dir. Öyle ki,dünyada en güzel söz onun sözleri,en güzel beğeni onun beğendikleridir;ne söylese haklıdır;çünkü sizin tek kriteriniz odur;sizin için dünyada hayal edilebilecek en güzel davranış onunkidir.Burada tarif edilebilecek en büyük aşktan söz ettim;bunun daha ne kadar küçüğüne aşk denilebilir,ona kişi karar verir.Ama bence;aşk sevgiden farklı bir kavramsa ve sevginin en büyüğüyse bu,tarif ettiğim şekildedir. Ne mutlu,anne-babasına söylediğim şekilde aşık olanlara;o kişiler ki,olabilecek en sağlıklı ortamlardan birinde,zihinsel ve duygusal bakımdan olabilecek en iyi şekilde hayata hazırlanmışlardır.Çünkü böyle bir sevgi ancak,harika bir ortamda oluşabilir.Dolayısıyla bu kişiler,hayatı,olabilecek en doyumlu,en harika şekilde yaşayabilirler. |
|
| #3 | |
| "Türlü türlü cefanın Adını aşk komuşlar...." Yunus Emre'den ... __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Aşk hakkında herşey doğru, herşey yanlıştır. Hakkında söylenecek hiçbir şeyin saçma olmadığı tek şey aşktır. Chamfort Çok güzel özetlenmiş bence ![]() |
|
| #5 | |
| Aşk insanın kendi isteği dışında mahkum olduğu tutsak kaldığı bir davranıştır kelimelerle anlatılmaz tarif edilemez ![]() __________________
Hiçbirşey |
|
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| bence açıklanması en zor sorulardan biri bu... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Subjektif bir kavram. __________________
emre² |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İZMİR
| garip bi tanım olacak belki ama aşk;gözlerinde çakılı kaldığın insanla neler yapabilecğini düşünmenin getirdiği ve bunların hayalini kurarken duyduğun heyecan olabilirmi nedersiniz.bu benim düşüncem değil bir kaç gün öncesi aşık olmuş bir arkadaştan duydum."onunla paylaşacağım anları düşündükçe daha da heycanlanıyorum" gibi bir şeyler söylemişti.Bu onun aşk tanımı.? |
|
| #9 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Sep 2006
| aşk mı? bence aşk koca bir boşluktur, o boşluğun içinde aşık olduğun insanla yok olmak nereye gideceğini napacağını bilmeden, sonunu görmek bile istemeden sadece onun varlığıyla bütün ihtiyaçlarının, yarım kalmış benliğinin son bulacağını düşünmek. yaptığın herşeyde, düşüncelerinde onuda ortak etmek. onunla olsaydık şimdi veya o bu konuda şöle diye başlıyorsa her cümlenin başı, bütün ruhunu bedenini sadece onun adı kaplamışsa, ondan nefret ederken bile karşınıza çıktığında ona sarılmak geliyorsa içinizden kimseye aldırmadan, kızmakta haklı olduğunuz zamanlarda bile bir suçlu gibi ağlayıp birtek iyi bişey daha söylesin bu sefer uzatmıyacağım dediğiniz halde ondan güzel sözler duymak için affetmiyorsanız, onun sölediği her güzel söz sizin için bir kainata bedelse ozaman aşıksınız... |
|
| #10 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Aşk Aptallıktır.. saygılar.. DD. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|