"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| bir dönüm noktasinda miyiz? __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Dünyadan haberiniz var mı? Sn canuğur. Topiğe bakınca başka söyleyecek söz bulamıyorum. Bilakis insanlar dinlere yöneliyorlar... |
| #3 | |
| acaba, yok olmaya yüz tuttukca mi...... konusulabiilr mi. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-09-06 21:13 . |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İSTANBUL
| Kime ve neye hizmet ettiğinizi bilmiyorum!! yok oluyormu? deyince yok olmuyor. İSLAM GÜNEŞ GİBİDİR ÜFLEMEKLE SÖNMEZ.... __________________
Yeterli insan sükut eder, yetersiz olan ispata çalışır... |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Yüzyıllar öncesinden bu günün bilimine ışık tutan,olayları haber veren bir kitap yok olmaya yüz tutacakta Vıctor Hugo'nun Sefiller' imi okunacak. Bu dünyadaki en hakiki, anlamlı (her alanda)ve sonsuza kadar yaşayacak olan tek kitaptır. | |
| #6 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Son günlerde duymadığımız, bilmediğimiz yeni gelişmeler mi oldu? Niye böyle bir konu açtınız anlamadım. |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Bence dinler kolay kolay yok olmaz belkı o dıne mensuplar olebılir inanlar kalmayabılır. İnanlar maddidir yok olabılır ama dusunceler yok olmaz mutlaka bır yerde dururlar ve bırgun onlara inanan cıkar. Dine inanma oranı bencede azalıyor o konuda bırseyler soyluyorsanız eyvallah. Ama sizde cok ustu kapalı konusuyorsunuz biraz açarmısınız syn canugur. __________________
emre² |
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Aksine dinlerin yok olması yerine yeni dinler türemiştir. Üstelik ipe sapa gelmez olaylarla artık neredeyse her olayın ardından bir din peydah olmuştur. | |
| #9 | ||
| Alıntı:
| #10 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Bu konularda birtakım çalışmalar var. Özellikle gelişmiş batı ülkelerinde dinsel kurumların etkisini yitirdiği, buna karşılık feodal yapının etkisinde bulunan ülkelerde dinin bütün ağırlığınca birey üzerinde etkili olduğu konusunda bir takım saptamalar var. Buna dayanılarak, feodalitenin etkisini yitirdiği bir dünyada dinin etki ve öneminin de azalacağı vurgulanıyor. Ben de buna katılıyorum. Ama bu kuşkusuz ateist bir dünya anlamı da taşımıyor. Bu dünya belki, dinsel fenomenlerin en aza indiği ama buna karşılık "inancın" hiç yitirilmediği bir dünya olacak. | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|