| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Sosyal Faşizm/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sosyal faşist kime denir.Halka sosyal imkanlar vermeyenleremi?? Yoksa evrensel anlamda sosyal hayata darbe vuranlaramı??? |
|
| #2 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Sosyal faşist, okumuş ayı gibi bir şeydir. Öngörülen yolun bir "izm" olduğu tartışmalıdır. Bir kurucudan söz edildiğini duymadım. Ama bir sapmadır. Halkçılığı, ulusal düzeyde öne geçiren ve popülist yaklaşımlara teslim olanların izlediği yol diye biliyorum. Endüstri toplumunda sosyaldemokrat işçi partisinin iktidar arayışı, bu politakaya oturur. Şişmiş talepler karşısında, egemenlerin; işçi sınıfının gazını alma hamlesi bunlar eliyle yapılır.. |
|
| #3 | |
| Bu günkü yaklaşımı değerlendirdikten sonra oturup biraz düşündüm de; dün biz kimlere sosyal faşist diyorduk? İşçi sınıfına onulmaz acılar çektiren "Stalinist Halkçılık" hareketinden yana olanlara sosyal faşist dediğimizi hatırladım. Bu güne tekrar bakarsak, sürekli burjuva diktatörlüğüne şu ya da bu biçimde arka çıkanlara da denebileceğini görüyoruz. Onlar, burjuva demokratik kazanımları koruma gereğini, sınıf karakterinden uzaklaştırma ve yozlaştırmaya vardıranlardır. Onlar, emperyalistlerin parlamenter demokrasilerle kurup pekiştirdikleri diktaların her an bir tehdit varsayımı karşısında açık,kanlı bir faşist diktaya dönüşeceğini hesaplayamayanlardır. Onlar, emperyalizmin dini öbek ve grupları toplumsal baskılamada kullandıklarını göre göre bir entel tutku ile dincilere karşı durmayanlardır. Dincinin iktidar çekirdeğinin kabuğuna yerleştirilme gerekçelerini tahlil edemeyen ve kendi toplumlarını hareketlendiren başlıca dinamiklere yabancılık çeken tuzu kuruların sözcülüğünü yapanlara da sosyal faşist denir.. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Kapitalist sistemi benimsemiş sosyal demokratlara deniyordu diye hatırlıyorum... __________________
"Yaşayıp durduğun alçaklıkta öyle şatafatlı elbise giyip böbürlenme, kibir ve gurur bütün saltanatları devirir; alçakgönüllü ol, köhne cübbeni üstünden çek!" |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Apr 2006
| Faşist etiketini üstünden atmaya çalışanlar önüne gelene faşist diyorlardı.Tabi kendileriyle karışmasın diye önüne bir 'sosyal' kelimesi koydular. . 'sosyal faşist' diye bir şey yoktur. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
| |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Alıntı:
![]() | |
|
| #8 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
| #9 | |
| Kendi kitlesi ve kendi toplumu olmayan tekelci sermaye, demokrasinin şu ya da bu ölçekte geliştiği yerlerde küçük burjuvaları, aklına anahtar uydurulmuş kesimleri de kullanarak iktidara yürür. (Sivil yürüyüş!) Genellikle gelişmekte gecikmiş, kapitalizmin zayıf halkası sayılan ve demokratik evirime açık bu toplumlarda işçi emekçi topluluklar da şu veya bu ölçekte örgütlü ve de direnmeyi öğrenmiş ise; o vakit bir ılıman iklim arayışı başlar. İşte, sertleşmiş sınıf çizgileri çerçevesinde (bir soluklanıp da yeniden dövüşecek enerjiyi biriktirmek için) her iki kesimin buluşma iklimi sosyaldemokrasidir. Çok tatmin edici olmasa da emeğe yeterince saygılıdır, çok güvenilir olmasa da kapitalizme yeterince bağlıdır. Mevlana politikalarıyla ünlüdür. Bu durum her iki tarafça da biliniyor olduğundan, sosyaldemokratlara "sosyal faşist" denmez. Sosyaldemokratlık ayıbı, onlar için yeterli görüldüğünden de denilmiyor olabilir!!! |
|
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2006
| Acaba bana denebilir mi? |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|