"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Şiirlerim / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Sep 2006
| ..... Gecenin lacivertliği esir almıştı tüm şehri sokaklar rüzgarla kurumuş yaprakların sevişmelerini seyrediyordu.. ve ağlıyordu sahipsizliğine bütün sokak köpekleri... penceremden hasret kokulu yağmurlar süzülüyordu fesleğen çiçeklerinin yapraklarına ve başı boş bir mısra ortalık yerde dönüp duruyor başı boşluğuna bir baş eklemek için ve ben son sigaramın beni terk edişini seyrediyorum lacivert bir gecede ----------------------- anlamıyordun benim bütün ütopyalarımda sen vardın ve atlaslarımdaki dağların kıyıya dik uzanışı benim senin koynuna uzanışım gibiydi eflatun'un devletinde yoktuk biz mağara adamlarının çizdiklerinde de bu nedenle eksik kalmıştı tarihin çağlar boyu süre gelmişliği karadenizde çay ve fındık bizde ise yanlızlık üretilirdi o vakit ögrenmiştim pamuka fasulyenin arkadaşlığını ve ben seni seviyordum evrim geçirmiş bedenimle senin bundan haberin yoktu işte ozamanlar aşk tek kişilik bir dram oyunuydu ----------------------- düşlerin koynunda masum bebekler gibi büyümeyi bekliyordu ölüm ansızın gelecekler di ellerine bulaşmış kanımızla bir bahane bulacaklardı elbet öldürülüşümüzün kimsesizliğine belki sokak ortasında belki pusuya yatan azrail gibi belki idam sehpaları kurup seyredeceklerdi sırıtarak ölüşümüzü bir sebebi vardı elbet öldürüyor olmalarının birşeyleri dolayacakları dillerine haklı çıkabilmek için genç ölümleri seviyorlardı en çok çünkü ölüler düşünmeyeceklerdi konuşmayacaklardı ve yürümeyeceklerdi yollar aşınmasın diye... her tarafı saracaklardı tepeden tırnağa emir alıp beyinlerini tutsak yaşatmaya alışacaklardı linç edip kahraman edasıyla böbürlenmeye şimdi bütün ölümler nedensiz değil şimdi bütün ölümler doğum sancılarıyla geliyor bütün ölümler yaşatmak için geride kalanları ------------------------ görmüyordun benim bütün enlem ve boylamlarım senden ibaretti sen bakınca gülüyordu yüz ölçümüm dışa vurum bir aşktı bu tüme varıyorduk ama tümden gelemiyorduk çünkü o zamanlar bütün tümleyenim sen oluyordun iki bilinmeyenli denklemler misali ikimizde bilmiyorduk "kelimelerin kıfayetsiz" olduğunu bütün zamanları çağırıyordum ama en çok -dili geçmiş zaman sızlatıyordu burnumun direğini sokrates geliyordu bir an yalın ayak dolaşıo duruyordu helenistik yunanda ve ozamanlar zeus bilmiyordu benim seni sevdiğimi kışlar soğuk ve aşksız yazlar kurak ve bol sevişmeli geçiyordu tamda bu vakit inceden bir mısra dolanıyordu solfejimin kıyısına tuzlu denizlerde tuz oranı giderek düşüyor ve bu nedenle kağıt gemiler yüzmüyordu artık legenlerde meğer seni sevmek ekmeği sevmek gibi bir şeymiş olmayınca varlığın doymuyor ruhum --------------------- |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
Özellikle alıntı yaptığım ilk kısım çok hoşuma gitti. "...Ve ağlıyordu sahipsizliğine bütün sokak köpekleri" Anlatımlarınız sade ve güzel. Bazı yerlerde özellikle tınılar daha bir yükseliyor. Harmoni gösteriyor kendini. Şiirlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim Sn Tahta, Umarım devamı da gelir. Sevgiler... __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... | |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Armes | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| teşekkürler sayın Tahta şiiriniz çok hoşuma gitti.İnşaallah diğer şiirlerinizi de bekliyoruz.Saygılar |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Gitme demedim Sana gitme diyemedim sana |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Edebiyat yönünüz çok güzel sn tahta. Tebrikler |
|
| #7 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
Teşekkür ederim. | |
|
| #8 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| ben de çok begendim sayın tahta... teşekkür ederim şiirler için... saygılarımla........ __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Çok güzel şiirler,kısa sürede bende kendi şiirlerimi paylaşacağım...Emeğine sağlık Sn.tahta... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Sy Karabaglı tesekkuler cok guzel şiirler bu yonunuzu cok iyi kamufle etmıssınız bızden. __________________
emre² |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|