"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Daha önce Dinkültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin okullarda zorunlu olup olmaması konusunu tartıştık ve gerçekten ilgi gören konular arasındaydı.Ben size şunu sormak istiyorum,önce biraz açmam gerekirse;okullarda verilen din derslerinde bize sadece islamın şartları,farzlar,sünnetler,dualar,peygamberlerin hayatı ve namaz vs.öğretiliyor.Yani felsefesinden çok yapmamız gerekenler anlatılıyor.Peki ya aileden gelen din dersi?Daha felsefi değilmi?'Allah seni taş yapar,cehennemde yanarsın,cinler seni götürür,yalan söyleme Allah dilini yakar,öyle yapma çarpılırsın'' vs.diye uzatabiliriz.Sizce bu psikolojik baskımı?Okullardan önce bunu tartışmamız gerekmiyormu?Bireyin dinini seçmesinde hangisi daha etkili?Neler bizi dinden soğutur yada dine yaklaştırır?Bu psikolojik baskının çocukluktan geldiğini düşünürsek,sizce aileler bu konuda ne kadar yeterli?Çocuklarına dini anlatırken onları etkileme oranı nedir? |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| İyi de hiç bir aileyi durduramassın.Geçmişten gelen bir inançtır ve bilinçlenmesse bilinçlenmez de..Okullardan başlamak gerek ki:bilinçlenen çocuk bunu aileye yansıtsın diyecektim ki okullardaki din dersi aklıma geldi....Zorunlu olması zaten başlı başına gariplik de bir de orada anlatılanlar...Sürekli emir yağdırılmış resmen..Neyse konu bayağı dağılır böyle giderse.Diyeceğim:ailelerin eğitimi için okullar öncelikli(yani hayal gücü sınır tanımaz da denebilir) __________________
sÜpÜrGeSiNi eLiNdEn dÜşÜrMeYeN BiR cAdInIn lAnEtİ oLmAlı bU...yA dA kOcA bİr şEhRe TanRıNıN iHaNeTi... |
| #3 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Okullarda din eğitimi gerektiği gibi yapılmadığı kanısındayım bence bu konuya daha ilgili olunmalıdır (Dünyada ve Avrupadaki örneklerine bakınız.) Evet din sadece İslamın şartını, İmanın Farzını, ve sureleri bilmekle olmaz bu yüzden ailelere büyük bir görev düşmektedir. __________________
Bitaraf olan bertaraf olur............ |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Sadece İslam'a yer veren bir din dersi de olmaz Sn.karaoglu ![]() |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| |
| #6 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| ebeveynler çocuk üzerinde herhangi bir dini eğitimde bulunmamalı bence, çünkü hiçbir anne ve babanın çocuğuna kendi inancını öğretmeye hakkı yoktur.Üstelik coğu anne baba islam'ı bildiklerini zannettiklerinden-ki aslında çoğumuzda olduğu gibi kulaktan dolma bilgilerdir onlardakiler de-çoğu kez yanlış anlatırlar kendi dinlerini. Çocuk eğer bir dine girmek istiyorsa okulda aldığı din kültürü dersiyle daha sağlıklı öğrenebilir ve hangisinden olacağına daha iyi karar verebilir. Tabi okullardaki din derslerinde de her din eşit şekilde anlatılacak ve karşılaştırmalardan uzak kalınacak. Daha da önemlisi okulda din dersleri zihinsel olgunluk yaşından sonra verilecek(16dan sonra) ve aynı yıl felsefe-sosyoloji dersleri de okutulacak. Böylece çocuk dinlerin doğruluğunu değil de felsefeyle ilgili bazı ateist düşünceleri daha doğru bulabilir. Felsefe dersi verilmeden önce din dersini verirseniz o körpe beyinlere, elbette çocuk o dini kabul edecektir. Ondan sonra da diyoruz ki halkımızın büyük çoğunluğu müslüman, Böyle bir eğitim-öğretim modeli olduğu sürece başka birşey bekleyemezsiniz. Ayrıca duaların ezberletilmesi cok saçma, isteyen herhangi bir dua kitabı alır ezberler, nasıl olsa dualar üzerinde yorum yapılmadan direkt olarak arapçanın türkçe'yle yazılmış versiyonu oluyor, bunu da söylemiş olayım. Hoşçakalın. __________________
Türkiye soluna en çok zararı veren; farklı ülke koşullarını göz ardı etmesi ve Lenin sonrasında SSCB'de karşı-devrimin (irticanın) olduğunu savunması nedeniyle Trotsky olmuştur! |
| #7 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| bence analiz arkadaşımız çok doğru söylemiş sayın göktürk.Senin ona verdiğin karşılık bence ondan cok daha bildik bir tavırdı ve aşağılayıcıydı, kimlerin daha sağlıklı düşündüğü, daha bilgili ve açık fikirli olduğu belli oluyor bu forumda merak etmeyin siz:p __________________
Türkiye soluna en çok zararı veren; farklı ülke koşullarını göz ardı etmesi ve Lenin sonrasında SSCB'de karşı-devrimin (irticanın) olduğunu savunması nedeniyle Trotsky olmuştur! |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Şimdi sadece İslam görüyoruz gerçekten de...Ama ben geçen sene Hristiyanlık,Hindoizm,Budizm ve Yahudiliği de görmüştük...Hocamız kitaba bağlı kalmadı ve bana o yıllar çok şey kattı.''hiçbir şeye körükörüne inanılması gerekir''en başta da bunu..İlk dersimizde hocamız''hepinizin kimliğinizde müslüman yazıyor,hiçbiriniz ne demek olduğunu bilmiyorsunuz.Nüfus cüzdanınızın din hanesini resetleyin ve her şeye yeniden başlayın''demişti.Ve bunu söyleyen hocamız da bir dinciydi.Ama şimdiye bakıyorum da:elinde ayetlerle geliyor hoca Kur'an dan ve de hiçbir sorduğum soruya cevap verilemiyor doğru düzgün,nedense... Zaten okullarda böyle bir ders seçmeli olmalıydı...Ama bu gidişle bırakın seçmeli olmasını,okullardaki diğer derslerin çıkarılıp yerine din dersinin(ahlak bilgisi atılarak)konulması da yeterince mümkün. O Allah'ın dağa çıktığını söyleyen gençlerimiz de bu sistemin kurbanı ne yazık ki!Sen ona hikaye anlatırsan,o da sana hikaye anlatır...Burada garipsenecek ne var,anlamadım(?) Saygılar... __________________
sÜpÜrGeSiNi eLiNdEn dÜşÜrMeYeN BiR cAdInIn lAnEtİ oLmAlı bU...yA dA kOcA bİr şEhRe TanRıNıN iHaNeTi... |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|