"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
Guest Mesajlar: n/a
| İnternet Servis Sağlayıcılar (ISS) Turkiye'de Internet Servislerine Gelen Telefonlar... - Siyah ekran cikti efendim... - Yazin kullanici adinizi. - Yazdim. - Parolanizi da girin. - Tamam. - Garip karakterler akmaya basladiginda klavyeden F7'ye basin. - Elimle mi? - Eee, siz bilirsiniz. ----------------------------------------------------- - Ben bir imac kullanicisiyim. - Buyrun hanfendi, sorun neydi? - Benim CD sürücümden içeri sinek girdi. - Anlayamadim efendim. - imac'ime sinek kaçti. - Peki ben telefondan ne yapabilirim sizce? - Ama görüyorum, yürüyo içerde. - Böcek ilaci falan sikin isterseniz... - Bi sey olmaz mi? - Bilmem, aslinda biz imac'e destek vermiyoruz pek, PC olsaydi yardimci olabilirdim. ------------------------------------------------------ - Benim büyük bir sorunum var, siz acaba eve hizmet veriyor musunuz? - Eeoo, hayir? Burdan yardimci olmaya çalisayim... - Ben Internet'e girmeye çalisinca bilgisayardan acayip sesler geliyor. - Ne yaptiginizda geliyor o sesler? - Baglan diyorum, telefon sesi geliyor, sonrada ciyakliyor. - O modem sesidir efendim, o ses sizin modeminiz ve Türk.net modemi arasinda bir baglanti kuruldugu... (Sözümü keser) - Yok yok, bozuk bu, siz iptal etmiim diye öyle diyosunuz...Benim hesabimi siler misiniz? - Fakat bu bir sorun degildir, bu herkesin bilgis... (Yine sözümü keser) - Ne yani, herkesin bilgisayari gazi olan bebek gibi viyakliyormu,kimi kandiriyorsunuz Allahaskina... Dolandiricilar... ------------------------------------------------------------------------ - Efendim sizin modemler bana küfrediyo. - Anlayamadim efendim. - Bunda anlayamayacak ne var, resmen küfrediyolar iste. - Emin misiniz? - Buyrun dinleyin (telefonu çevirme sesi, çalan telefon sesi, pesinden ana avrat küfür). - Ee siz hangi numarayi aramistiniz bi kontrol edelim. - 0... - 344 26 16. - Bu sizin numaraniz mi? - Hayir, aradigim numara. - Beyefendi, o bizim numaramiz degil bir ev numarasi. - Ben 10 gündür bu numaradan baglanmaya çalisiyorum ama... - O zaman dogaldir küfretmesi. ------------------------------------------------------------------------- - Benim sayfalarim gelmiyo. - su an yurtdisi çikisimizi saglayan uydudan kaynaklanan bir sorun var efendim. - Bi ilgileniverseydiniz siz. - Sey, uydu uzayda efendim. - Haa, tamam o zaman. ------------------------------------------------------------------------ - Benim kredi kartimdan para çekilmis. - Aylik hesap miydi? - Evet. - O zaman her ay basinda para çekilir efendim. - Hani synyrsyzdy lan bu... ------------------------------------------------------------------- - Iyi aksamlar, bilmem ne net. - Iyi aksamlar birader, ben tam olarak 26 dakika 36 saniyedir Internet'e bagliyim ve haalaaaa hiçbir sey gelmiyor, daha ne kadar beklemem lazim acaba? (sinirli bir ton) - Gelmiyor derken sayfalar mi açilmiyor beyfendi? - Hayir kardesim, hiçbir sey olmuyor. Iste bak 27 dakka 53 saniye oldu, hâlâ yok. - Internet explorer'i açtiniz mi beyfendi? - Nasil yani? - Himm beyfendi, Internet'e girdikten sonra Internet explorer ya da Netscape programini çalistirarak web sayfalarini gezmeye baslamaniz lazim. - Alala, Internet'e girince kendi baglamiyo yani. ------------------------------------------------------------------------- - Sanirim makinam kilitlendi. - Simdi söyle yapalim, ctrl-alt-delete. - Hepsine ayni anda mi? - Evet. - Ama parmaklarim yetmiyo? - Bakin önce ctrl'ye sol elinizin basparmagiyla, sonra sagelinizin basparmagiyla alt-gr'ye, sonra da sag elin isaret parmagiyla delete tusuna basiyorsunuz. - ctrl'ye bastim, alt tusuna da simdi. - Delete'e basicaksiniz. - ctrl'den elimi çekeyim mi? - Hayir efendim. - Peki alt-gr'den? - Hayir efendim dedim ya, hepsine ayni anda basiyo olmaniz gerekiyo. - Daha kolay bir yolu yok mu? - Var efendim, makinada reset yazan yere basin. - Nerede o? - Isterseniz ctrl alt delete'i deneyelim,basmaniz gerek, sadece bir tus kaldi. - Tamam fisini çektim. - Peki... - Iyi aksamlar. - Iyisi falan kalmadi beyfendi! Sinirden köpürüyorum, derhal iptal edin hesabimi! ---------------------------------------------------------------------- - Buyrun, problem nedir hanimefendi? - Bakin, birkaç gündür sizden aldigim paketle Internet'e giriyorum, bu arada arkadaslarim sürekli telefonumun mesgul oldugundan sikâyet ediyolar, önceleri anlayamadim, sonra saatlere bakinca, ne zaman sizin hesabinizi kullansam telefonumun mesgul oldugunu anladim!!! - Bu çok dogal hanimefendi, çünkü modeminiz telefonunuzu kullaniyor baglantiyi saglayabilmek için, bizimle bir ilgisi yok bunun,bütün baglantilarda ayni sey olur, hatta olmasi gereken de budur. - Yok kardesim yok, siz benim Internet'te olmamdan faydalanip telefon hattimi kullaniyosunuz. - Öyle bi sey teknik olarak mümkün diil zaten hanimefendi,lütf... - Iptal edin dedim, sorun çikarmadan iptal edin, ben de bu isi büyütmeden kapatiyim, yoksa kötü olacak sizin için. - Hanimefendi siz bilirsiniz, fakat.. Kaynak : ShankaTeam |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|