"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Size Göre En İyi 5 Kitap / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Edebi tartışmaların ve kitap tanıtımlarının yer aldığı bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| Merhaba arkadaşlar..... Rica etsem herkes olmazsa olmaz dediği veya hayatında büyük değişikliklere yol açan 5 kitap ya da yazar ismi belirtebilir mi? Teşekkürler. Hoşçakalın...... tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-04-07 19:11 .Sebep: İngilizce başlık ve yazı |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| İslami kitaplar hariç. Ben O'yum-Sri Nisargadatha maharaj Yüksek Bilinç Klavuzu- jr. Ken Keynes psikoloji ve din -Carl Gustav Jung Ecce Homo- Nietzsche Holografik evren- Max Born ve iki arkadaşı Aslında seçim yapmak çok zor ... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Kavgam - Adolf Hitler suç ve ceza - dostoyevski ölü canlılar - gogol Şu cılgın Türkler - Turgut Özakman İnsan ne ile yaşar? - Tolstoy Saygılar |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Sefiller - Victor HUGO Simyacı - Paulo Coelho İllaki 5 kitap yazmak gerekiyor ise Simyacı'yı 4 kez yazabilirim. Diğer 3 kitap için arayışım sürüyor. __________________
Yeter kaçtığın, çık artık karşıma. Kavga edelim, dövüşelim. Ya yen beni, ya da teslim ol. |
|
| #5 | |
| Kasımpatları-John Steinbeck Şu Çılgın Türkler-Turgut Özakman Deccal-Nietzsche Bir başka ülkede-Ernest Hemingway Konuşmalar-Konfüçyüs __________________
Senin yolculuğuna katılamam ben sadece bir konuğum.Angelopoulos kelebek Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-07-07 16:57 . |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Nutuk- M. Kemal Atatürk Dövüş Klübü- Chuck Palahniuk Gösteri Peygamberi- Chuck Palahniuk Her Ölüm Kesindir- Mehmet Iraklı Simyacı- Paulo Coelho 9mm Parabellum Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-09-06 21:33 . |
|
| #7 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| teşekkürler herkese!!!! arkadaşlar teşekkür ederim ve diğer arkadaşların da görüşlerini bildirmelerini rica ediyorum lütfen hoşçakalın..... ![]() |
|
| #8 | |
| 1.Beverly Donofrio - Riding in Cars with Boys [Bu kitap Türkçe'ye çevrildi mi bilmiyorum] (Cesaret veriyor bana, tüm güçlükler karşısında ayakta kalınması gerektiğini anlatıyor. Benden daha kötü şeyler yaşayan insanları hatırlatıyor) 2.Friedrich Nietzsche - Jenseits von Gut und Böse [İyinin ve Kötünün Ötesinde] (Sınırlarımı sorgulatıyor, "Sınır, düşüncemizin, duygularımızın, kendimize ve gerçekliğe bakışımızın sınırıdır." Anlatılmaz, okunur diyorum..) 3.Amy Tan - The Joy Luck Club [Türkçe'ye nasıl çevrilmiş araştırmam gerek] (Anne-kız ilişkileri, yaşam mücadelesi, kuşak farklılıkları, uzak doğu kültüründe kadın olmanın gizemi ve ağırlığı, ara sıra elime alıp farklı bölümlerine göz attırır bana. Orijinal bir kültürün nasıl asimile edildiği, öz-kültürün nasıl parçalandığı da güzel anlatılıyor) 4.Halide Edip Adıvar - Türk'ün Ateşle İmtihanı , Ateşten Gömlek (Türk edebiyatının en sevdiğim dönemlerinden biri olan Milli Mücadele Dönemi Edebiyatında içimi burkan, bazen titreten, bazen de coşturan ama vazgeçemediğim, olmazsa olmazım kitaplar.) 5.Hermann Hesse - Demian - Die Geschichte von Emil Sinclairs Jugend [Demian] (Bir gençlik romanı diye geçse de, eskiyi feda etmeden yeniyi destekleyebilen Hesse bu kitapta daha fazlasını veriyor. Harika bir anlatım, metaforlar, ironiler, allegoriler... Yaşamı sorgulatan, ergenliği hatırlatan, psikolojik açıdan düşündüren bir kitap.) __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #9 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Gazap Üzümleri -Steinbeck Nasıl Yapmalı? -Çernişevski Benim Üniversitelerim -Gorki Durgun Don -Şolohov Çimento -Gladkov __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #10 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Sidarta-Hermann Hess Bit Palas-Elif Şafak Deliliğin Tarihi-Michel Foucault İnsan ve Herkes-Ortega Gasset Murathan Mungan-Üç Aynalı Kırk Oda Aslında seçim yapmak epey zor.Şimdilik aklıma gelenler bunlar. __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|