"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Batmanlı 8 Cesur Genç Kız/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Batmanlı 8 Cesur Genç Kız Batman'da ailesinin 60 yaşında ki bir adamla evlendirmek istediği 18 yaşında ki genç Saliha Demir'in önce ki gün intihar etttiği haberlerde geçti. Genç Saliha Demir'in 8 cesur kız arkadaşı Batman'da ,Saliha kızımızın mezarına kadar yürüyerek tepki koydular. Kaynak:Hürriyet.Agora 25 Eylül,2006 Batman'da böyle bir tepki önemlidir. Katılımcı arkadaşlarımızın görüşlerini paylaşmalarını bekliyoruz. Saygılar.doğançay |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Kızın babası kızı karşılığında kaç tane büyük baş alacaktı acaba.. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Bunlar ne yazık ki gerikalmış zihniyetler kızlarını parakarşılığı yaşça çok büyük kişilerle evlenmesini istiyorlar bu tür hadiseler artık alışagelmiş bir durum ne yazık ki __________________
Hiçbirşey |
|
| #4 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| cahil zihniyet.... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #5 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sadece gerçektir yaşanan gerçek. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: bursa
| bu kadarda cahillik olmaz ki ya gencecik bir hayat yok olmuş .kızın babasın başını duvarlara vuruyordur şimdi. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| 21. yüzyılda insanlar teknolojik çağın sınırlarını zorlarken, yeni ufuklar ararken bizim topraklarımızda bazıları gökyüzüne bile gönüllerince bakamıyorlar. 60 yaşında bir adamla evlendirilmek nasıl bir olaydır? Nasıl bir mantıkdır? Evet Sn Turksad, kim bilir "başlık parası" adı altında ne alacaktı 60 yaşındaki o adamdan. Bir baba yapıyor bunu. 18 yaşındaki kızı için yapıyor, yapabiliyor. Tüylerini ürpertiyor insanın bunu düşünmek. Kaç tane kız çocuğu bu durumda kim bilir. Batman genç kızların intiharı sıralamasında birinci sıradaymış... Asıl önemli olan bu tarz olayların nasıl önüne geçilebileceği. Kemikleşmiş, tortulaşmış yanlış törelerin nasıl kırılacağı. Bu durumda yaşamak zorunda olanları düşündükçe üzülüyorum. Böyle zihniyetler, böyle insanlar.... Birşey diyemiyorum ![]() __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Pes doğrusu! Hala bu çağda insanlar zorla evlendiriliyor... |
|
| #9 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Türban,tecavüz gibi konularda çok yoğun mesai harcayan arkadaşların bu konuyla ilgili düşüncelerini merak ediyorum doğrusu. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Dünya
| Okumaya bile dayanamadım,ne oluyor,biz Mars'tan mı geldik,hangi insanlık gibi sorularla boğuştum belli bir süre... Ne yapabiliriz?İl_bilge sana katılıyorum.Önemli cevap bu,ne yapabiliriz?Aklıma aynen senin aklına gelenler geldi,Batman'daki intihar oranlarını yanlış hatırlamıyorsam AB bile incelemişti.Orada Kader ve bazı kadın kuruluşları çalışmalarda bulunmuş,yerel halkı bilinçlendirmeye yönelik kampanyalar düzenlemişlerdi ama görünen o ki çok az yol gidilmiş. Peki biz ne yapabiliriz,evet bu gerçek bir durum,halk malesef bilinçli değil ve bilinçli olmayan insanlar ebeveyn olmaya devam ediyor,böyle kişilerin ebeveyn olmada ciddi sorunları var gibi geliyor bana,bunun önüne geçebilsek,yani en azından doğum kontrolünde biraz yol katetesek,radikal bir çözüm gibi gözüksede ilk aklıma gelen bu oldu.Başka önerisi olan var mı? İntihar eden bu genç hanım için çok üzgünüm,arkadaşlarınıda cesaretlerinden ötürü kutluyorum,dilerim bir daha böyle bir haberi asla görmeyiz. Sevgiler. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|